Cuma, Nisan 25, 2008

Hastayım...

Resmen sürünüyorum. Boğazımda acımasızca şişmiş iki adet bademcikle 3 gündür savaşıyorum. Ama inadım inat! Ne ilaç içiyorum ne de doktora gitmeye yanaşıyorum. Halsizlik, ara ara gelen ateş ve soğuk terde cabası...

Canım oğlum bıkmadan benimle birlikte saatlerce yatıyor. iki akşamdır abartısız 18:00 - 21:00 ve 22:00 - 08:00 arası uyuyoruz. Benimkine uyumak denmez pek ama lafın gelişi işte :)Yutkunma zorluğu çektiğim için ara sıra inliyorum. Bunu duyan Alper, "ne oldu anne bebek mi doğuruyorsun" dedi. Şaşırdım, bu çocuk inleyerek bebek doğurulduğunu nerden biliyor !

Fazla üşümeyen biri olarak kışın bile kısa kollu t-shirt'lerle işe gidip geldiğim için annem dahil herkes hemfikir. Çıplak dolaşırsan işte böyle olursun tavrı sözkonusu yani. Hem kansız olup hemde üşümemem tuhaf ama ne yapabilirim ki !

Neyse lafı fazla uzattım. Dertler gece daha da artarmış derler ya aynen öyle. Ben bu sabah gün daha ışımadan yelkenleri suya indirdim. Saat 04:30 da dayanamayıp en yakın hastaneyi aradım. KBB bölümünden ilk randevuyu kaptım. Hayret benden önce davranan olmamış :)
Umarım keçiliğim sayesinde çok fazla ilerlememiştir hastalık.

Bakalım, muayneden sonra göreceğiz...

12 yorum:

  1. Bademciklerim en son şiştiğinde ben de senin gibi inat etmiştim, bu defa o iğneleri yemeyeceğim dedim kendi kendime, ama bu defa da hastalığım çok ilerledi ve tam 1 ay sonra kuzu kuzu doktora gittim.

    Çok iyi etmişsin randevu almakla, aslında belirtiler başlar başlamaz gitmek gerekiyor ama ihmal ediyoruz işte.
    Ben artık kızım anne boğazım ağrıyo dediği an doktora götürüyorum ve çok şükür iki seferdir onunkini ateşsiz atlatıyoruz.

    Ne çok konuştum, acil şifalar diliyorum Alev, geçmiş olsun....

    YanıtlaSil
  2. Alevcim;
    Çok çok geçmiş olsun. Benim de bademciklerimle sık sık başım derde girer. Umarım hemencecik iyileşirsin doktorun verdiği ilaçlarla. Kendine çok dikkat et. Vitamin almayı unutma. Öpüldün...

    YanıtlaSil
  3. Geçmiş olsun canım . inşallah en kısa zamanda atlatırsın.

    YanıtlaSil
  4. çok geçmiş olsun canım, inşallah çok ilerlememiştir.... sen yine de oğluşundan uzak dur...

    YanıtlaSil
  5. inadının sana ne kadar zarar verdiğini gördün sanırım.. bundan sonra daha dikkatli olucağını umuyorum.. geçmiş olsun ablacım..

    YanıtlaSil
  6. çok geçmiş olsun, ben de aynen grip oldum, neden mi dün havanın aniden serinlemesinden dolayı, sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Geçmiş olsun. İnşallah ilerlememiştir. Bizi hebersiz bırakma

    YanıtlaSil
  8. flame, çoook geçmiş olsun.benimde her yıl mutlaka boğazlarım şişer.öyleki acıdan yutkunamam.lenflerime vurur.çok yorgun olduğumda, ter vücudumda soğuduğunda vücudum direncini kaybettiğinde mutlaka hastalanırım.artık ne yapacağımı bildiğim için doktora gitmekten vazgeçtim.tedavi için en iyi çözüm antibiyotik kullanmak.ama ilacı boğaz ağrın sona erse bile bitirmelisin.aksi halde yeniden başlıyor.birde bitki dersinde öğrenmiştik.boğaz iltihabına lahana suyu gargarası çok iyi geliyor.1 yaprak lahanayı 1 su bardağı su ile 7 dk.kaynatıp ilındıktan sonra gargara yap.birde kansız olduğunu yazmışsın lahana ye bol bol.kansızlığa birebir.ancak guatrsan lahana yememelisin.kusura bakma, çok uzattım.kendine iyi bak.sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Alevcim geçmiş olsun canım. Umarım bir an önce iyileşirsin. Kendini ihmal etme. Doktoruna git, ilaçlarını al. Sen hasta olursan Alper nasıl bakacak kendine? İyileş ve dön bize, bir de sobeledim seni. Konu "Yakınlarımız dışında bizi etkileyen 3 kadın". Kendini iyi hissettiğinde bi el atarsın ;)
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. Firuze&Saniye;Ben hastalık konusunda çok hassasımdır aslında ama inadımın tutacağı varmış :) sende kızın için en güzelini yapıyorsun,başlar başlamaz doktora gitmekte çok büyük fayda var.Teşekkür ederim.

    -----------------------------------
    Sinem;İyi dileklerin ve önerilerin için teşekkür ederim canım. Vitamin alıyorum,merak etme.

    -----------------------------------
    Mutlu Kum Taneleri; Teşekkür ederim, çok sağol.

    -----------------------------------
    Enny; uzak durmaya çalışıyorum ama o peşimi bırakmıyor. İşim çok zor:(

    -----------------------------------
    Aslı;beni merak ettiğini biliyorum ablacım. Annemle anında yanımdaydınız zaten :) İyi ki varsın canım benim...

    -----------------------------------
    Betül; sana da çok geçmiş olsun. Umarım düzelmişsindir hafta sonunda.Teşekkür ederim...

    -----------------------------------
    Nilay; teşekkürler,gün boyu yattığım için anca yazabiliyorum. Biraz geç oldu ama kusura bakma.
    -----------------------------------

    Fortuna; yazdıkların ve önerilerin için çok teşekkür ederim. Hemen not ediyorum, bir daha ki sefere kesin deneyeceğim.
    -----------------------------------
    Nazo; teşekkür ederim canım. Çok haklısın Alper de benimle birlikte hırpalanıyor. En çokta sarılamamaktan şikayetçiyiz. İlaçlarımı hiç ihmal etmiyorum,akıllandım :))
    -----------------------------------

    Beni merak edip yorum yazan yada yazamayan herkese çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız, kocaman Sevgiler

    Alev

    YanıtlaSil
  11. Alevcim, geç haberim oldu, malum hafta sonu internet dışında birşeyler yapmayı tercih ettim, geçmiş olsun bir an önce toparlanırsın umarım, sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Yelizcim çok haklısın, iyi yapmışsın.Ben hafta sonu iğne olmak için dışarı çıkabildim sadece, havada malum kötüydü :(

    Teşekkür ederim...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için TEŞEKKÜRLER...