Perşembe, Mayıs 29, 2008

Saçlar Gitti

Yaz sonundan beri kestirmeye kıyamadığımız saçlarla vedalaştık.
Havaların ısınması ve Alper'in aşırı terlemesi sebebiyle mecburen kestirdik.

Alper, "Yine uzatırım sen istersen" diyor ama pek sanmıyorum.



Alper'in geçen ay hastalandığında sebebi anlaşılamayan ateşlenme ve halsizliğinin nedeni bulundu.

İki gece önce uykusunda aşırı huzursuzdu. Bir türlü dalamıyor, sürekli oflayıp pufluyordu. Sabah uyandığımda kulağında akıntı olduğunu farkettim. Ben sildikçe akmaya devam ediyordu hatta yastığa kadar geçmişti. Geceki huzursuzluğun sebebi belli oldu.

Önce panikledim. Sonra internetten mini bir araştırma yaptım ve orta kulak iltihabı bulguları taşıdığını gördüm. Hemen KBB doktoruna gittik. Alper çocuk doktoruna alışık olduğu için çok huzursuz oldu. Doktor Orta kulak iltihabı olduğunu, kulağındaki sıvıyı çekip zar'ı görmesi gerektiğini söylediğinde Alper'i tutabilene aşkolsun. Kıyameti kopardı, hastaneyi birbirine kattı. Çığlık çığlığa ağlıyor. Doktor Alper izin vermeden yapamayacağı için elimizde antibiyotiklerle döndük eve.

Ben böyle bir akıntı görmedim, musluk gibi, durmaksızın. Pamuk koyuyoruz 5 dk sonra su gibi oluyor. Neyseki ilaçları kullanmaya başladıktan sonraki gün (yani dün) akıntı durdu. Pazartesi kontrole gideceğiz. Doktor kontrolde temizlemem gerekebilir dedi, o yüzden bizi zor bir pazartesi bekliyor.

Doktorun tavırları ve ilgisi çok hoştu. Gayet sakin ve sabırlıydı. Muayne esnasında yüzüne maske takınca Alper'in şartelleri atmaya başladığı için hemen çıkardı. Seni rahatsız eden başka bir şey varsa söyle, mesela saatim rahatsız ettiyse onu da çıkarabilirm dedi. Alper kısık bir sesle "hayır" diyebildi. Temizlerken neler olacağını Alper'in elinde gösterdi ama ıııhhhh, korktu bir kere paşam.

Yapacak fazla bir şey yok. Bekleyip, ilaçlarımız içeceğiz. Banyo yapmamız da yasak.
Evde elinde kumanda çocuk kanalları arasında zapping yapıyor . Okula da gitmiyoruz bu hafta. Ama keyfi yerinde, meraklanmayın.

Pazartesi, önce kontrol ardından da geniz eti filmi çekilecek. Beklemedeyim anlayacağınız.

8 yorum:

  1. Yerim ben onuuu. Çok tatlı olmuş. Maşaallah.

    Alperin rahatsızlığının çok ileri safhasını biz ilkokuldayken kardeşimde yaşadık. Aman ihmal etmeyin. İhmale gelmez.

    İkinizi de öptüm

    YanıtlaSil
  2. Sağol Sinemcim.İhmal etmek mümkün mü canım, sen benim kocayı bir bilsen, anında doktor :))

    Bizde seni öptükkk...

    YanıtlaSil
  3. Kuzum benim, böyle de yakışıklı o.
    Alevcim seni meraklandırmak istemem ama sakın ihmal etmeyin. Kardeşimde kulakla ilgili ciddi problemler yaşadı. Zor günlerdi gerçekten. Doktorunun iyi olmasına çok sevindim. Çok önemli çünkü. Acil şifalar diliyorum tombik köfteye :)
    Bu arada annen ve kardeşin nasıl Alev? İnşallah atlatmıştır ikiside. Bir de adresini bekliyorum canım. Öptüm çok..

    YanıtlaSil
  4. Gecmis olsun Flame, umarim Pazartesi rahat bir sekilde oturur doktorda..Siz evde doktor bunlari yapacak tarzinda alistirmalar yaparsaniz belki problem cikarmaz ..Bir fikir iste..

    YanıtlaSil
  5. Canım geçmiş olsun. Şimdi nasılsınız ?
    Saçlarınızda pek yakışmış.

    YanıtlaSil
  6. Çok geçmiş olsun flamecim, umarım en kısa zamanda sağlığına kavuşur, sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Nazo; aslında nedense içim çok rahat. Bu defa paniklemedim. Eşim benim yerime de paniklediği için olabilir bu. Kontrol ve ilaçlar konusunda çok hassasım. Keyfi de yerinde. Ağrısı ve akıntısı yok.

    Annem gayet iyi. kulağındaki dikiş İzi geçince tam süper olacak. Aslı'da mezuniyet törenine gitmek zorunda kaldı ameliyattan sonraki hafta. Azıcık sancıları oluyor ama önemli değilmiş :)

    Çok teşekkür ederim canım. Adresi mail attım. Öpüyorum seni...

    YanıtlaSil
  8. Haydins; teşekkür ederim canım. Alıştırma yapıyoruz ama doktoru görünce ne yapacak bilmiyorum. Umarım sorun çıkmaz.

    Mutlu kum taneleri; teşekkürler. Yakıştı ve rahatladı çocuk. Şimdi gayet iyi, antibiyotiğe devam. Pazartesi kontrol var.

    Betül; sağol canım. inşallahhh, sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için TEŞEKKÜRLER...