Çarşamba, Haziran 04, 2008

Bir mini çanta daha...

Bloglarda dolaşırken bakıyorum insanlar neler yapıyor ama benim elimden şimdilik bu kadarı geliyor.

Yine minik bir çanta yaptım. Aslında cüzdan olarak da kullanabilirim ya da, cep telefonu, makyaj çantası herhangi bir şey koyabilirim içine. Zaten kullanmasından çok yapması hoşuma gidiyor. Kullandıklarımı da genelde İstanbul'a gittiğimde Accessorize, Top Shop yada Dorothy Perkins'tan alıyorum. Gördüğüm an çıldırır, almazsam köpürürüm zaten !



Annem pazardan Vakko’nun kumaşlarını satan bir tezgahtan yüklü bir alışveriş yapınca bir sürü parça kumaş vermişler hediye olarak. Ben görür görmez bunlar benim diyerek el koydum. Bazıları büyük parça olduğu için annem yastık yapmakta ısrar edince elimde 1-2 kumaş kaldı. Ama yılmadım. Bir daha ki sefere daha sıkı pazarlık yapacağım. Elimde mor ve lila çizgili kalın saten bir parça kumaş var ki ilk görüşte aşık oldum. Elimden alabilene aşk olsun. O kadar sevdim ki ne yapacağıma karar veremiyorum, pörtföy tarzı yapmak istiyorum ama ilham gelmesi lazım önce :)

Anneciğim, biliyorum sen yazdıklarımı okuyorsun bir güzellik yap kızına :) Bak cümle alem okuyor :) bunları...



Bu minik çantamı görümcemden aldığım (yukarıdaki) Singer el dikiş makinesi ile yaptım. Tabi bir kısmını. İnce işler ve fermuar el ile yapılabiliyor ama yinede yükümü hafifletti. Özellikle astarı dikmek çok çok kolay oldu.

Aslında yapılışı çok basit, elde de dikilebilir rahatlıkla ama biraz daha çok zaman alır.



İçini astarladım, fermuarını taktım ve kenarlarını diktim. Oldu bitti işte.



Kumaşı çok sevdiğim için fazla işleme yapmadım üzerine. Sadece yan ve üst dikişlerin üzerini örtmek için boncuk kullandım. Ustalıkla gizledim dikişleri :) Fermuarı da yine kum ve kesme boncuklarla süsledim.



Arkası oldukça sade oldu ama abartıya da gerek yok diye düşündüm.




Karanfile benzer deseni çantanın ortasına oturttum ki, daha güzel olsun :)

16 yorum:

  1. ne pratik bir dikim olmuş çok sade ve hoş iyi günlerde kullan.bir tane de bu tarz çanta dikip uzun kalın zincir takabilirsin boynuna asıp kullanırsın. Ben vero modadan cici bir çanta almıştım yeşil oval payetlerle süslü istersen örnek olarak blogumda paylaşabilirim.

    YanıtlaSil
  2. Yeliz; çok sevinirim, fikir olur banada. Uygun olduğunda paylaşırsan sevinirim.Geçen sefer örgü sap yamıştım, uzun evde tak - çıkar zincirlerim var kenarlarına birit yapıp arada öyle kullanabilirim. Teşekkürler şimdiden.

    YanıtlaSil
  3. Flame harika olmus canim..Gule gule kullan :) heryerde kullanabilirsin bence..

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim Serpilcim, beğenmene sevindim. Bu gün cep telefonu ve bozuk para cüzdanımı koydum. Yarın bilemem, abartmak istemem ama gece bile kullanılabilir :p

    YanıtlaSil
  5. çok güzel olmuş.
    o küçük singeri nereden buldunuz ilk defa görüyorum.yenimi eskini?

    YanıtlaSil
  6. Sihirli Eller, 10 küsür yıl önca alınmış. Ama hiç kullanılmamış bir makina. Artık yok sanırım,yada Türkiyede yok.

    Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  7. ben adapazarında pazarda gormustum canım el dıkıs makınesı ama sınger degıldı

    YanıtlaSil
  8. Flame yaprak sarmasını mı çiğ yiyorsun yoksa yaprağı mı merak ettim ?

    YanıtlaSil
  9. Haydins, istenirse bulunabilir bence de.

    Nilay; Yaprak sarmasını sarıyorsun, pişirmek üzere ocağın üzerine koyuyorsun. Ve tam o arada ben gelip yiyorum :) anlatabildim mi canım :)))

    YanıtlaSil
  10. çanta çok güzel, annen sanırım verir kumaşları bu çağrın üzerine.

    YanıtlaSil
  11. oyy oyy oyy diyorum filamecim, o "vakko kumaşı satan pazar" hangisi aman allahım ben buralardan uzak muzak demem uçar gelirim, dikiş tecrübem yok ama özellikle o atık parça kumaşlara ben de meraklıyım ıvır zıvırler üretmeyi seviyorum biliyorsun :)
    çanta çok şık olmuş, daha önce yaptığında öyleydi, dikiş makinene de bayıldım ben de mi alsam acaba, bana da lazım sanırsam ellerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
  12. Çocukla Çocuk; daha ses yok, taaruza geçmem lazım.

    Betülcüm; Salı günleri Değirmendere, Çarşamba günleri ise Gölcükte kuruluyormuş. Ben de daha gitmedim. Çok yakında gideceğim :)
    beğenmene sevindim, makina pratik oluyor ama benim gözüm daha büyüklerinde :)

    YanıtlaSil
  13. sana bütün kumaşlar feda olsun canım benim ayrıca çantan çok güzel olmuş ellerine sağlık güle güle kullan iyi günlerde marifetli kızım benim.

    YanıtlaSil
  14. Anneee, beni unuttun sanmıştım oğlun gelince ama neyse :))

    3 vakte kadar sendeyim, kumaşlarım - kumaşlarım - kumaşlarımmmm...

    Güzel sözlerin için de teşekkür ederim, şımardım :))

    YanıtlaSil
  15. o makine ne ilginç,soracaktım cevaplamışsınız.herşey dikmeye elverişli diil her halde değilmi,küçük basit dikişler için sanırım,büyük boy makinenizde varmı ?
    seçil
    (sizi yeni keşfettimde,arşivinizden çkamadım:))

    YanıtlaSil
  16. Seçil, blogumu beğenmene sevindim. Evet el dikiş makinası herşeyi dikmiyor. Ama bu aralar yeni dikiş makinası alma hazırlığındayım. Şart oldu artık. Sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için TEŞEKKÜRLER...