Cuma, Haziran 27, 2008

Buzzz gibi Frappeeee....

Kahve bağımlıları, yeni tatlar keşfetmeyi sevenler, sıcaktan bunalanlar burayaaaa...

Bir ara satır arasında hava atmıştım !!! çok güzel Frappe yaparım, fotoğrafını çekip yayınlayayım diye aylar geçti anca fırsatım oldu. Özürrrrr...
Moonish sana da söz vermiştim, inşallah okursun bu yazıyı.



Malzemeler: Uzun bir bardak, süt, şeker, Nescafe Classic, soğuk su, pipet. Ve de çalkalamak için şekşek yada minik bir kavanoz.

Ben Starbucks’un termosunu kullandım bu sefer. (Yeni aldım da, bahaneyle görün istedim !!) Tek kişilik hazırlarsanız daha güzel olur, çok kalabalıkta lütfen denemeyin. Cıssss, sıkılırsınız valla, çalkala çalkala bitmez. Nerden mi biliyorum, denedim :)))))))



Yapılışı: Tatlı sevenler çok kaşık, sevmeyenler az kaşık toz şeker ve yaklaşık 1 çay bardağı soğuk suya 1 – 1,5 tatlı kaşığı nescafe classic ilave etsin. Başlasın çalkalamaya, şekerler eriyene kadar çalkalayın. Sonra bardağa dökün. Tadına bakın, beğenmezseniz şeker yada kahve ilavesi ile tadı zevkinize göre ayarlayın. Ardından bardağın kenarından süt ilave edin. Kenarından dökmezseniz köpük hüüüppp diye yok olur, uyarmadı demeyin. Pipet yardımıyla hafifçe karıştırın. İşte bu kadar.

Afffiyettt Olsunnnnn...

NOT: Fotodaki Magnum Dark Çikolata tamamen dekor amaçlıdır. Gerekmedikçe kullanmayınız !! Nescafe Classic (Resmi büyütüp bakınız üzerinde Frappe resmi var) geçen yılkı Yunanistan seyahatimizden kalmıştır. Stokçu olduğum anlaşıldı mı :)) Bardakların da çok şekermiş diye soranlara son bir not; onlarda kahve cenneti Yunanistan da kırtasiyelerde bile satılan Frappe bardağıdır. Sanırım 6 tanesini 10 €’ya almıştım.

Başka sorusu olanlar, deneyenler, ben daha güzelini yaparım diyenler yada herhangi bir beyanı olanlar YORUM'da buluşalım.

14 yorum:

  1. Ayyyy bu ne şeker bir yazı olmuş. Neşen daim olsun arkadaşım. :) Çikolata ve hakve ikilisine bayılırım. Ayyyyy. Yaomam ben bu kahveyi şekerim. Nasıl da canım çektiii. Yok yok yapmaaaaam. Zararlı bünyeye bu kahve-çikolata olayı. E çikolatasız da kahve olmaz ki. :)

    YanıtlaSil
  2. Soğuk kahveyi çok severim ama bildiğimiz nescafe classicle yapılabilceği aklıma gelmemişti hiç, hazır toz karışımı alıyordum. Akşam hemen deniceeeem, şekşekim yok maalesef ama sütü köpürtmek için özel bi aygıtım var adını bilmiyom :P onla veya blenderla köpürtsem olur heralde? Öptümmm.. _Saniye_

    YanıtlaSil
  3. Sinem; eğlendim bende yazarken okuyucuya da yansıması çok hoş :)))) Yap - Yap - Yap, serinlersin yaaa, hem bir kereden hiçbirşey olmazzzz...

    Bu arada bende bir neşe var ki sorma, tüm okuyanların başına.


    Saniye; Dene canım. Banada yaz hemen, beğenip beğenmediğini. Köpürtücülerden bende de var ama sıcakta kullanıyorum genelde. Bir ara onuda yazarım, kışa artık :)))Aslında Yunanistanda bunun makinesi de vardı tezgahta kalabalık olmasın diye almadım.Pişmanım...

    YanıtlaSil
  4. Ya bende Yunanistan'a gitmek istiyorum ..
    Termosunuzu gule gule kullanin efenim, gorduk begendik..
    Tarifide yazicam simdi bir kenara bende yapmayi deneyecegim.Kahveyle pek aram yok ama sosyete isi olanlarini seviyorum..Havam batsin!!

    YanıtlaSil
  5. Serpil; Ben 2 kez gittim, aslında bu yaz ki planlarımızda da vardı ama olmadı:(((

    Termosumu biri farketti, yupppiiii :)))), sen frappeyi dene belki seversin. Hem misafire ikramıda havalı oluyor ben ne zaman yapsam bayılıyorlar. Havalı şey seniiii...

    YanıtlaSil
  6. ya Alev bu frappe'yi yunanlar mı çıkarmış ki acaba, sonradan hatırladım da bizim üni de yunanistandan gelen bi arkadaş vardı, o ikram etmişti, bardak yarı yarıya köpükten oluşuyodu aynen seninki gibi. O zamanlar henüz soğuk kahvenin toz karışımları da çıkmamıştı ayıla bayıla içmiştik :)

    YanıtlaSil
  7. Flame, kahveyle aram pek yok ama bu sıcak günlerde çayda gün arsaında gitmiyor maalesef, bu tarifi deneyeceğim. Yunanistan'a da gitmek istiyorum ayrıca.
    Magnum'a gelince kahvenin yanında çok iyi gidiyor değil mi?

    YanıtlaSil
  8. kahve dünyasında ben bu leziz şeye dünya para veriyodum. Bundan sonra içip gideyim ya da yanımda götüreyim bari :)) Hemen yazıyorum.
    Ve Yunanistan'a gitmek istiyorum. Balayı için olmadı ama ileride mutlaka..

    YanıtlaSil
  9. Saniyecim; Yunanlıların hayatı Kahve üzerine kurulu. Etraf kafelerden geçilmiyor, yeni keşifler yapmalarıda çok doğal.Ve bu işin ustaları, süpper lezzetler var denenmesi gereken...


    Çocukla Çocuk; deneyince banada yaz, fikirlerinizi merak ediyorum. Yunanistana sırf kahve içmek için bile gidilir, tabi benim gibi kahve tutkunuysan :)))

    Magnum muuu dedin, bitterine ben daima varım. Kalbede faydalı dimi ama :))))


    Nazo; nerdesin sen yaaaaaa, hoşgeldin :)

    Canım valla acayip pahalı, ben Starbucks'a maaşımın çeyreğini bırakıyorum valla. Evde serinlemek için süpperrrr....

    YanıtlaSil
  10. Canim Flame'im :))

    Ben bu ara hep geriden geriden gidiyorum, yazilari her seyi sonradan okuyuo duruyorum :))

    Eee simdi bunun ustune bir Frape yapmasam olmaz degil mi :))

    Kocaman sevgiler Flamecim :)))

    YanıtlaSil
  11. Geç olsun ama Güç olmasın Moonishçim ya :) Umarım dener ve beğenirsin. öpüyorum canım...

    YanıtlaSil
  12. canım benimm miss gibi misss..
    bende çu içecekler listemi toparlamak istiyorum okadar biriktiki.
    gitmeden istiyor arkadaşlar,
    FRAPPE bizim evin baş içeceği.
    malum evin delikanlıları bayılıyor,
    bizde yunan adasında hayran kalmıştık...
    yunanların BAŞ İÇECEĞİ biliyorsun zaten..
    ellerine sağlık.. afiyetle,
    iyi haftalar diliyorumm..

    YanıtlaSil
  13. Teşekkür ederim Nunucum. Seninkli kim bilir nasıl oluyordur :) Zevkli ve marifetli kadın..

    YanıtlaSil
  14. harikaa!! şekşek var bende onunla mutlaka denemeliyim :D teşekkürLer

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için TEŞEKKÜRLER...