Perşembe, Ağustos 14, 2008

Saçlarıma aklar düştü...

Geçen gün kuaföre kahküllerimi kestirip saçlarıma fön çektirmek için gittim. O güne kadar herşey normaldi. Saçlarımdaki 1-2 beyazın varlığı beni endişelenmiyordu. Amaaaa, o ışıklarrrr, o spotlar üzerime üzerime geldikçe depresyona girdim. Fönü durdurup saçımı incelerken buldum bir an kendimi.

Kuaförden çıktım, hemen My Koo'yu aradım. Şaşırdı kocacım, teselli etmeye çalıştı beni. Ya yarın 80 Ytl'ye saçlarımı boyatayım ya da 30 Ytl'ye 2 kutu boya alıyım sen boya dedim. Ben boyarım, istersen röfle bile yaparım dedi ! İddialı yani :) [kuaföre düz boya için 80 Ytl vermeye kıyamadım. Röfle, balyaj, kesim için tamam da düz boyayı kendimde boyayabilirim diye düşündüm ve herkesde çok beğendi.] Dün akşam Loreal 500 numara boya aldım. Kendi rengi olan "Açık Kestane"ye boyadık. Beyazım falan yok artık. Bir kaç hafta içinde de kızıl balyajlarıma kavuşmayı planlıyorum.

Bu arada 8 yıl kahrımı çeken Philips saç kurutma makinam arkadaşlarımın deyimiyle 'Battaniye Gibi' olan saçlarıma dayanamadı ve bozuldu.



Philips salon dry Hp4991 2200w saç kurutma makinası aldım. Dün akşam ve bu sabah olmak üzere 3 kez kullandım. Diğer makineme göre biraz daha büyük olduğu için elim alışamadı ama kuaförlerin kullandığı profesyonel bir model. Şimdilik memnunum. Saçlarım aşırı gür ve uzun olduğu için rahat edeceğimi düşünüyorum. Saç kurutmak makinası almayı düşünenlerin aklında olsun.

12 yorum:

  1. aklar olgunluk ifadesidir bence çokta takmamak lazım zaten beyazlar olmasada boyamıyormuyuz saçları dimi ama. saç kurutma makinanda hayırlı olsun güle güle kullan.

    YanıtlaSil
  2. O da birşey mi Alev, benim halimi görsen çok vahim :S
    80 ytl çok gerçekten, burda da düz boya için 50-80 arası alıyorlar, ben genellikle kendim boyuyorum :)
    Makinan güzele benziyor güle güle kullan :) _Saniye_

    YanıtlaSil
  3. Uyyyyy kıyamam sana yaaa. Bende de var 1-2 tel. Sanırım yavaş yavaş çoğalıyorlar. Allahtan sarılar arasında kayboldular. Hahahaha...Yeni kurutma makinen hayırlı olsun bu arada. Öptm...

    YanıtlaSil
  4. geçenlerde ben de gördüm bir adet beyaz, ve hemen saçımı boyadım, önce fındık kabuğu, 1-2 ay sonra da kızıla:) çok rahatsız oldum bu beyaz işinden, yeni makinen hayırlı olsun, güle güle kulan, güzel bir hafta sonu diliyorum.

    YanıtlaSil
  5. İrem; teşekkür ederim. Saç kurutmaya üşenen ben, elimden düşürmüyorum :)) Aklar düştü ama ruhum henüz çocuk ! Çelişki orada :)))

    Saniye; makinam güzel gerçekten. Düz boyaya çok 80 Ytl, balyaja çok daha fazla para veriyorum ama koymuyor :) Hem söylemesem kimse anlamayacaktı boyadığımı. Boşuna yani :)))


    Sinem; sen kıyamadın ama yıllar kıydı bak :) Şimdilik rahatım, beyazımda yo. Gencim yaaaaa !!!

    Teşekkürler Betül. İlk gördüğünde kötü oluyormuş, her kadın aynı tepkiyi veriyormuş. Araştırdım :)))

    YanıtlaSil
  6. Merhaba Flame,
    Henüz hiç beyazım yok ama, bana göre beyaz saç ve yüzlerdeki her bir çizgi bilgelik belirtisi. Yaş kaç olursa olsun. Bu yüzden canını sıkma lütfen, boyarsın ve olur biter. Bence onlarla mutlu olmaya çalış. Görüşmek üzere. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Merhaba, bloğunu biraz önce keşfettim, çok sıcak buldum. Sende beni ziyaret etmek istersen eskara81@gmail.com a mail adresini yazabilirsin.

    Yeni saç rengini güle güle kullan.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Pandora hoşgeldin. Mutsuz falan değilim de benimki panik hali :) Bembeyaz saçlarımla yaşlı bir kadın olarak ta hayatı zevk alarak yaşayacağımdan şüphem yok. Bekliyorum, geçsin yıllarr, artsın beyazlar...

    Mutlu ve Umutlu; hoşgeldin. Çok teşekküğr ederim, içimden gelenleri yazıyorum. Sıcak bulman ve beğenmen çok sevindirdi beni. Mail attım sana, davet mailini bekliyorum :) İadei ziyaret için !

    YanıtlaSil
  9. Düz boyayı dışarda yaptırmaya bende kıyamıyorum. benim saçlarımda belli bir bölgede sık olmamakla birlikte genetik olarak beyazlar var liseden beri artık takmıyorum röfle ile hallediyorum.
    Kurutma makinasında saçlar gür olunca normal makinalar işe yaramıyor bilirim.

    YanıtlaSil
  10. Çocukla Çocuk; sende de gür saçlar var sanırım, anlıyorsun beni :)

    YanıtlaSil
  11. 25 yaşındayım ama maalesef saçlarımda aklar oluşmaya başladı :((( şimdilik o telleri kestirerek kurtarıyorum ama bir kaç sene içinde boyaya geçmem gerekecek :(

    düz boyayla ilgili haklısın eğer elinden geliyorsa kesinlikle evde boyamak çok daha iyi. hem evde kullanılan boyalar kuaförlerdekine oranla çok daha kaliteli. Biz de anneöin saçını evde boyuyoruz çok da güzel oluyor :)

    YanıtlaSil
  12. Esracım, ben Loreal kullandım ve çokkkk memnunum. İçerisinde çıkan krem acayip güzel bir şey. Keşke satılsa da kullansam hep.

    Keserek kurtarabiliyorsan sorun yok, bekle biraz daha.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için TEŞEKKÜRLER...