Pazartesi, Eylül 15, 2008

Anneee, pasta yapalım mı?

Alper'in favorisi çikolatalı, fıstıklı pasta. Mümkünse Aslı Börek'in ki. Geçenlerde evde yapalım dedi. Aldık malzemelerimizi koyulduk işe. Mikserle çırpma da üstüne yok oğlumun. Heyyy kız anneleri haberiniz olsun !!! En eğlenceli yanı bana yardım ettikçe kendince farklı bir havaya girmesi. Birşeyler yapabildiğini görmek büyümek demek ya sürekli konuşuyor. Mutfakta birşeyler mi yapıyoruz muhabbet mi ediyoruz belli değil. Benim için eğlenceli kısmı tabi ki muhabbet. Öyle cümleler çıkıyor ki ağzından şaşıp kalıyorum.



İki pasta da birbirinin aynı. Sadece birinin içi vanilyalı diğerinin dışı. Çikolata sosuna şamfıstıkları batırdım. Hazır pasta tabanlarını şekerli sütle ıslatıp arasına krema koydum. Ortaya muz ve şamfıstık serpiştirdim. Üzerini pasta kreması ile kaplayıp rendelenmiş çikolata ile süsledim. Üzerinde kocaman A harfi olan eşimin doğum günü için yapıldı. Mumları üflemek ise Alper'e kaldı. Evde pasta olduğunda mum dikmezse rahat edemiyor nedense :)



Cumartesi akşamı My Koo balığa gidecekti bizde alternatif plan yaptık Alperle anneme gitmeye karar verdik. Oğluş hafif bir soğuk algınlığı geçirdiği için maalesef program son anda yattı. Evde dinlendik. Şimdi gayet iyi ve okulda. Meraklanmayın.

Hafta sonu Diyalogları:Hasta olmasına üzülen Babannesine

- Kaderim bu benim babanne, hep hastalık, hep hastalık demiş.

Alper çizgi film izlerken başka kanalı açmak için kumandayı isteyen Işıl'a

- Kumandayı almak için cesedimi çiğnemen lazım demiş.

Birde yoga mevzuu varki evlere şenlik. Tv'de görmüş, sinirlendikçe yapıyor. Sakinleşiyormuş. Fotolarını çektirirse onu da yayınlarım ama video kaydı olsa gülmekten öldürür adamı...

20 yorum:

  1. Diyaloglara bayıldım..Koccaman gulumsetti beni..Ayrıca pastalar da cok guzel gorunuyor Alev..Allah muhabbetinizi artırsın:)

    YanıtlaSil
  2. Diyaloglara bayıldım..Koccaman gulumsetti beni..Ayrıca pastalar da cok guzel gorunuyor Alev..Allah muhabbetinizi artırsın:)

    YanıtlaSil
  3. merhaba...

    alper in bu konuşmaları beni bitiriyor bayılıyorum :)

    öpüyorum yakışıklı prensi

    YanıtlaSil
  4. Afiyet şeker olsun ne diyelim. Ben pasta yaparken evde mutlaka bir müdahale söz konusudur. Sevgili eşim çok meralıdır fikir versin süslemeye yardım etsin :) ne de olsa ikizler burcu değil mi?:)

    YanıtlaSil
  5. Alev,bayiliyorum senin ogluna! :) demek yoga yapiyor ha,aferin ona...Mutlak gormek istiyorum o hallerini :) bi ısırsana alper'i benim icin

    YanıtlaSil
  6. çok geçmiş olsun okuldanda bulaşabilir dikkat edin.doğum gününüz kutlu olsun allah nice sağlıklı ömürler versin.yogayı çekte şenlenelim biraz:)

    YanıtlaSil
  7. çok geçmiş olsun okuldanda bulaşabilir dikkat edin.doğum gününüz kutlu olsun allah nice sağlıklı ömürler versin.yogayı çekte şenlenelim biraz:)

    YanıtlaSil
  8. Canim,oglun masallah ne kadar sirin,tatli,seker yeeer ablasi onu,Allah'tan saglikli uzun basarili omurler dilerim insallah. Pek'te guzel konusuyor ah ah bayildim bu konusmalara,Isil'a verdigi cevaba bittim bu yasta bu cumleler harika:))sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. hehehehe demek yogaya merak sardı akıllı bıdık. Bi fotoğraf çek de koy be Alev, lüfeeennn :)))) Pastalar harika görünüyor. Öpüyorum sizi..

    YanıtlaSil
  10. Öncelikle geçmiş olsun Alperciğe..
    İki Pastayı da aynı gün mü yaptın Alev bravo valla :) Ellerine sağlık, pasta yemeyeli çok oldu canım çekti..
    Hep hastalık hep hastalık haa :))
    Bu arada profil resmine bayıldım.. _Saniye_

    YanıtlaSil
  11. Allah muhabbetinizi arttırsın Alev'cim. Eşinin doğum gününü kutluyorum. Alper'i de kocaman öpüyorum. Birdaha hiç hastalanmasın inşallah.

    YanıtlaSil
  12. Maşallah! Ne kadar akıllı ve tatlı bir çocuk. Uslu da sanırım. Nazar değmesin! Eşinin d.günü mutlu olsun canım! Öptüm:)

    YanıtlaSil
  13. Cool Cookie; teşekkür ederim. Aminnn

    Elçin; bir de beni düşün kızamıyorum hiç :)

    Sihirli Eller; teşekkür ederim. videoya çeksem nasıl yüklerim acaba ? Çünkü hareketten çok ses lazım. Bizim yoga sesli yapılıyorda :)))

    Huriye; güzel dileklerin için çok sağol. Zamane çocukları şaşırtoyor adamı dimi :)

    Nazo; pastalar pek benlik değil ama yiyenler sevdi. Fotoğrafı çekicem canım. merak etme. Öptük seni...

    Saniye; aynı gün yapmadım pastaları. 3 gün arayla yaptık. Resmi beğenmene sevindim.


    Sinemcim sağol canım. İnşallahh.

    YanıtlaSil
  14. Mutfakta yardımcı bir oğul, çok şanslısın Alev. diyaloglar her zamnki gibi 1 numara

    YanıtlaSil
  15. Begümgüm; izin verirse ısırırım :) Sorma yoga bu aralar favorimiz.

    Çocukla Çocuk; hakikaten şanslıyım. Arada kendince toz bile alıyor :)

    YanıtlaSil
  16. Bazen gerçekten bizi laflarıyla şaşırtıyorlar :))

    YanıtlaSil
  17. Diyologlar süper.Bazen çocuklardan böle inanılmaz cümleler çıkıyor.
    Alper çok tatlı,ısırdım yanaklarını:))

    Sevgıler

    YanıtlaSil
  18. Brc; istersen ısır ama duysa çok kızar kendisi :)

    YanıtlaSil
  19. Yeliz; senin yorum yayınlanmamış arada kalmış yeni gördüm canım. Kesinlikle İkizler erkeğinin her durumda söyleyecek bir sözü vardır :) Tahmin ediyorumm

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için TEŞEKKÜRLER...