Perşembe, Eylül 11, 2008

Okul Notları 1

Sayılı günler çabuk geçer derler ama bana bu 10 gün çok uzun geldi. Pek dinlenmesem de Alper'in yanında olmak ve birlikte okul günlerinin stresini paylaşmak çok güzeldi. İlk hafta sadece 1'er saat kaldılar okulda. 1 saatlik sürede ben hep bahçedeydim. Ağlayan, kendilerini yerlere atan, annelerini sürükleyen çocukları gördükçe Alper'in morali bozuldu ama hiç sorun çıkarmadı. Pazartesi'den itibaren sınıfları ve öğretmenleri belirlendi. 13:00 - 17:30 arası okulda artık. İlk gün yine sorun yoktu ama 2. gün hafif bir kriz yaşadık. O'da 1-2 dakika sürdü. Okul kıyafetleri henüz hazırlanmadığı için resim çekmedim. Kıyafetlerimizi alalaım o zaman öğrenci Alper'in resmini çekip eklerim siteye.

Evden çıkarken çok mutlu olmasa da okula geldiğinde hiç sorun kalmıyor. Akşam almaya gittiğimde niye erken aldın beni demeye bile başladı. En büyük korkusu sevmediği yemekleri yemek zorunda bırakılması ve azar işitmesiydi. Öğretmeni bu konuda hiç baskı yapmadığı için hiç bir sorun yaşamadık. Sevdiği bir yemek varsa yiyor yoksa okuldan çıkınca çokk acıktımmm anneeee diyor :) Bu sorunu da aşacağımızı düşünüyorum zamanla.

Bugün ilk kez veli toplantısına katıldım. Kreşte bu tür toplantılar öğretmen ve veli arasında yapılıyordu ama bu defa okul sıralarında oturan bizlerdik. Öğretmenimiz Nursen Uzun 14 yıllık deneyimli bir anasınıfı öğretmeni. Alper'den aldığım izlenimler çok olumluydu bende öğretmenimizi çok sevdim. Umarım sorunsuz bir yıl geçiririz. Veliler ile sürekli iletişim kurmak istediğini ve arada derslere fiili katkılarda bulunmamızı istedi. Hikaye okumak, deney yapmak yada faaliyetlere katılmak çok güzel bir deneyim olacak.

Kısaca şimdilik pek sorunumuz yok. Çok beğenerek aldığı Pover Rangers suluğu eline, Spiderman çantasını sırtına takıp gidiyor okuluna.

Tatil boyunca aramızda öyle konuşmalar geçti ki, evde kağıt kalemle dolaşsam çok iyi olurmuş. Sadece aklımda kalanları yazıyorum.

- Alper, okulda arkadaşlarınla, öğretmeninle tanıştın mı annecim?
- Evettt
- Öğretmeninin adı ne peki, biliyomusun?
(Düşünüyor)
- Anneee, benim bu kafama ne oluyor anlamadım. Bu aralar hiç çalışmıyo. Söyledi ama unuttummmm !

Alper'e okul ile alakalı yorumlar geldiğini, herkesin başarı dilediğini falan anlattım. Alper cesur çocuk bunu da atlatır diyorlar dedim.

- Çokta cesur değilim anneee. Mesela salınık aslandan çok korkarım !

Hazır evdeyim, bayram alışverişini de bitireyim dedim. Benettondan asker yeşili bir pantolon ve kamuflaj desen T-shirt aldım. (Havalar öyle sıcak ki kış sezonundan alışveriş yapmak imkansızzz) Adidasta da tam istediğim gibi kahverengi 3 bantlı bir ayakkabı buldum. Alper okuldan çıkınca denedim özellikle ayakkabıları çok beğendi. Ama tombiş ayakları yüzünden cırtları tam kapanmadı. Değiştirmeye gittik. Ben bağcıklı bir model beğendim. Siyah üzerine rengarenk çizgiler var üzerinde. Biyeleride turuncu.

- Bunu alalım, çok güzelmiş dedim.
- Anneee, ne güzeli iğrenç bu. Rengarenk. Turuncu en sevdiğim renk ama ben sade modelleri seviyorum. Karışık değil, bilmiyomusun !

Mecburen aynı ayakkabının 1 numara büyüğünü aldık. Benim oğlum büyümüşte kendi kıyafetleri konusunda karar verirmiş. Yalnız eve gidince itirafta bulundu.

- Anneee, aslında senin istediğin ayakkabı güzeldi, iğrenç değildi ama ben bunu almak için öyle dedim.

Ben müsadenizle elimdeki ihtiyaç listesini almak için en yakın kırtasiyeye gidiyorum. Çok işim var çokkkk...

7 yorum:

  1. ilk bir ay zor geçer yeni okul yeni çevre arkadaşlar.ama sonra alışırsınız.üstelik cin gibi bir alper var karşında o senide alıştırır.tatilinin iyi geçmesine çok sevindim.çok dinlenememiş gibi bir halin var.ama olsun keyfin yerinde allah keyfinizi artırsın alpererin yeni cicileriyle resmini ekle .

    YanıtlaSil
  2. Canım yine çok güzel anlatmışsın.Benim anaokulu günlerim geldi aklıma.aAyrıca anne beni neden almaya erken geldin demesine bayıldım alper in. zamanla orayı ve arkadaşlarını daha çok sevecektir.diyaloglarınız da her zamanki gibi süper güzel.alperle zaman geçirmek çok eğlenceli ve güzel olmalı.ne mutlu size.öpüyorum ikinizi de.

    YanıtlaSil
  3. Alev dert etme yemek konusunu. Arkadaşlarından görerek zamanla alışır. Çok bilmişi öp benim için :) Bir de söyle lütfen salınık aslandan korkmamayı öğrensin. Benim kuzenim 'bir kerede 2 ıstırık atan dinazor'dan bile korkmuyor ('bir kerede 2 ıstırık atan dinazor ne demekse artık)

    YanıtlaSil
  4. Alper'in tüm laflarına bayılıyorum, keyfi yerinde sanırım erken gelmenden şikayetçi olduğuna göre. çocuklarımız büyüyorlar kıyafet seçimlerinde giderek etkimiz azalıyor

    YanıtlaSil
  5. Sihirli Eller; dün akşam çanta ve sulukla resmini çekmeye çalıştım pek sinirlendi :) Bir ay sonra ne olur bilmem ama şimdilik gayet uyumluyuz.

    Tuğba genelde çok eğleniyoruz ama bu aralar ani sinirlilik hali göstermeye başladı. Bir anda parlıyor, ergenlik diyeceğim ama daha çook var.

    Nazo; söylerim okula geldiğinde. Istırık atmak şiddetli bir ısırık olsa gerek :) Yemek konusunu dert etmiyorum zaten ara öğün. Akşam daha iştahlı oluyor zaten.

    Çocukla çocuk; zevklerimiz çok çatışmaz umarım ama sade şeyler sevdiği belli artık.

    YanıtlaSil
  6. Anaokulunda da mı forma giydiriyorlar ?? bilmiyodum :S

    YanıtlaSil
  7. Saniye forma giymeyecekler ama eşofman sipariş edilmiş. Yazın t-shirt, kışın polar ve eşofman alt. Bakalım nasıl olacak :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için TEŞEKKÜRLER...