Perşembe, Eylül 18, 2008

Orada neler oluyor?


Öncelikle yazdıklarımı okuyan herkesten Maşallah demesini rica ediyorum. Niye derseniz galiba oğluma nazar değiyor. Benim akıllı, uslu oğlum son günlerde epey değişti. Hınzır bir çocuk olma yolunda hızla ilerliyor. Açığı kapatma endişesiyle de yapmadığını bırakmıyor. Anlayacağınız Yoga pek sakinleştirmedi Alper’i :)))

Okul ile alakalı pek sorunumuz yok. Okula giderken pek neşeli olmasa da çıkarken keyfi yerinde. Annee neler oldu bugün biliyomusun diye başlıyor anlatmaya susturana aşk olsun. Dün okulda korktuğu çizgi çalışmasını yapmaya başlamışlar. İlk başlarda yamuk yapmış ama öğretmeni gösterdikten sonra çok güzel olmuş. Hem de çook zevkliymiş. Ders yapmak pek korkutucu değilmiş anne demeye başladı bile.

Dün akşam kendime bisküvili irmik tatlısı yaparken Alper’e de çikolatalı puding yapıyorum. Bizimki oturma odasında tv izliyor. Bir ara mutfağa gelip peçete falan aldı. Arada 5 dk geçti bir baktım eşofmanı, t-shirt’ü ıslanmış. Şaşırdım. Gel annecim üzerini değiştirelim ıslanmışsın dedim. Nereye geliyimm. Oturma odasına değil dimi dedi. Hayır kendi odana gel dedim. Pek bir afacan bakıyor bana. Tüm cesaretimi toplayıp oturma odasına bakmaya gittim. 3’lü kanepenin üzerine 1 termos suyu boşaltmış. 1-2 peçeteyle kurulamaya çalışmış. Bakmış olmuyor üzerine yatıp saklamayı denemiş o yüzdende üzeri sırılsıklam olmuş.

- Annecimmm, nerden çıktı koltuğa su dökmek şimdi amaaaa !!!
- Merak etme annee, sabaha kadar kurur. Düşünme sen... (Öyle sakin bir şekilde söylüyor ki ne kızabildim ne de gülebildim)
- Boş ver anne koltuğu da uykum geldi hadi yatır beni !



Bisküvili irmik tatlısı

Malzemeler: 1 pk kare kakaolu bisküvi, 1 Lt süt, 1 bardak irmik, 1 paket vanilya, 1 bardak şeker

Yapılışı: Bisküvi hariç tüm malzemeleri muhallebi kıvamında pişirin. Borcama yarısını döküp üzerine kare bisküvileri dizin. Kalan tatlıyı da üzerine döküp buzdolabında soğutup afiyetle yiyin. Hem hafif hem de kolay. İrmik sevenlere tavsiye edilir.

Ödüllü Bulmaca :)



Alper’in okulda yaptığı resimlerden biri bu. Ne olduğunu bulamadıysanız açıklıyayım. Alttaki bol daireli nesne jet arabası. Üzerindeki mor yuvarlak ise alev topu. Bu resimle okuldan çıktıktan sonra büyük bir gururla dedi ki

- Anneee, baksana ne kadar güzel yapmışım di mi. Ateş topu jet arabama saldırıyorr baaakkk. Uzaydan gelmiş bunlar. Düşman düşman :)

23 yorum:

  1. Maşallah, maşallah.. ama bence merak etme, böyle akıllı çocuklar bi nazar değmesiyle yaramaz olmazlar, bir iki güne eski haline döner :))

    YanıtlaSil
  2. Mallah diyelim önecelikle. Bazen aldırış etmemek gerekiyor sanırım , Alper için değişim zamanı. bir de üzerine yatmış canım benim.

    YanıtlaSil
  3. maşallah yakışıklı alper e :)

    aklıma kardeşim geldi alperin macerasını okuyunca ...

    kardeşim alper in yaşındayken peçeteleri salonda yemek masasının altına koyuyor ve bir yerden çakmak bulup yakıyor ve mobilya ve halı beyaz renkte .sonra peçeteler salonda yanarken salonun kapısını bir güzel kapatıyor ve hiç bir şey olmamış gibi annemin yanına gidiyor afacan :)

    YanıtlaSil
  4. Önce ben de maşallaaahh diyorum ona:)alevcim valla haklısın nazar değer yani senin bu şeker oğluna.şu diyaloglarınıza bayılıyorum.okurken alperi de gözümün önüne getiriyorum cümleleri söylerken çoğu zaman. onunla tanışacağım günü sabırsızlıkla bekliyorum canım.öptüm ikinizi de.bu arada resim ve hayal gücü çok başarılı:)alev topunun mor olmasını da sevdiim ben:)

    YanıtlaSil
  5. Maşallah annesi maşallah :) Nereye geliyimm. Oturma odasına değil dimi :))) çok güldüm buna ben yaaa. Resmi de bir harika olmuş, uzaylılar, jet araba. Hayal güçlerine bayılıyorum bunların. Bisküvili irmik tatlısıda çok güzel görünüyor, ellerine sağlık. Ne zamandır yapmıyordum, iyi ki hatırlattın canım. Sevgiler görüşmek üzere...

    YanıtlaSil
  6. Haa bu arada bir önerim var, irmik tatlısını kakaolu piknik bisküvi ile bir dene bak, nasıl yakışıyor tatları. Tekrar sevgiler canım...

    YanıtlaSil
  7. Bu yaramazlıksa sen yaramaz çocuk hiiiç görmemişsin Alevv :) Yine de maşallah... tüüü tüüüü :))) Nazar değmesin !!!

    YanıtlaSil
  8. Flame azmasam bile masallha hep dilimdedir benim merak etme..Cok inanirim cunku nazara..Aman nazar gelmesin tatli oglusun..
    Araba oldugunu anlamistim usttekileride isiklari diye tahmin etmistim ama tutmamis ;)

    YanıtlaSil
  9. döktüğü suyu peçeteyle kurulamaya çalışmış:))) yerim onu ben
    ha bide maşallaahh:)

    YanıtlaSil
  10. İyi_doğru_akıllı; İnşallahhh :)

    Elçin; teşekkürler. Allah korumuş sizi de. Çocuklara güven olmaz diye boşuna demiyorlar. Dikkatlı olmak lazım sürekli :(

    Çocukla Çocuk; hiç sorma, burnu akıyor şimdi. İç çamaşırına kadar ıslatmış. 5 dk sonra falan gördüm ama üşümüş tabi :(

    Tuğba; geldiğinde buluşur, tanışırız inşallah. Alper ilk başlarda yanaşmasa da çabuk uyum sağlar sanada :) bu aralar tüm resimlerde bu araba var. tasarlayıp duruyor :)

    Pandora;Resmen kendi kendini ele verdi :) İrmikle yapılan sütlü tatlıları ben çok seviyorum. Hem hafif hemde lezzetli oluyor. Kare kakolu bisküvi ile yapmıştım ama bir daha ki sefere piknik ile deneyeceğim. Teşekkürler.

    Nazo; alışık değilim ya o yüzden şaşırıyorum. Sürekli yapıyor olsa ona göre gardımı alırdım ama hazırlıksız yakalanıyorum :)

    Haydins; tahmin etmek imkansız zaten :) Ama sen yarılamışsın. Bravooo

    Brc; hiç sorma :) Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  11. bu anlattıklarının açıklaması kısa ve net "alper büyüyor" flamecim:)))

    YanıtlaSil
  12. bu anlattıklarının açıklaması kısa ve net "alper büyüyor" flamecim:)))

    YanıtlaSil
  13. Böyle bilmiş bilmiş söylediklerinde hiç bir şeye kızılmıyor değil mi? Eminim kurumuştır sabaha kadar :))

    YanıtlaSil
  14. Maşallah allah nazarlardan saklasın

    yeni nesil böyle işte:))))
    kızmak bir yana bence her tarafını mıncıklayarak öp Alperi


    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  15. İçimden geldiği gibi; büyüyorda daha büyüyecek mi acaba :)))

    Nilay;Kurudu, kururdu :) Aynen öyle. Eşim evde değildi nasıl tepki verdin diye sordu. Hiiiçç dedim. gerçekten de hiiçççç...

    YanıtlaSil
  16. Nzgl; kızabilsem keşke ama onu da beceremiyorum. Mıncıklamnmaktan hiç hoşlanmaz ama, el sürmek yasak :))

    YanıtlaSil
  17. Alpere kocaman bir maşallah diyorum Umarım nazarlara gelmez. E bu kadar akıllı ve yakışıklı olunca:))Bu arada tarifin üzerine ben hazır satılan çilek soslarındak döküyorum hem tadı hem görüntüsü süper birde öyle denemeni tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  18. Bir hayat dolusu; hoşgeldin. Tşekkürler.

    Fatma çok sağol. Keşke daha önce aklıma gelseydi. Kesin süper olur. Evdede vardı biliyormusun :(

    YanıtlaSil
  19. şimdiki çocuklar gerçekten harika, gülümsetti beni tatlı alpercik. ne akıllı annesi ve ne de olgun, maşallah diyorum, sevgiler.

    YanıtlaSil
  20. Maşaallah allah nazarlardan esirgesin.Olur böyle şeyler bu dönemlerde.Benimde 9 yaşında ve 2,5 yaşında kızlarım var.Yaşıyoruz zaman zaman.Çocuk işi sabır işi.Ayrıca onların hayal dünyaları gerçekten çok güzel.Onu özgürce kullanabildikleri sürece yaratıcılıkları ve yetenekleri gelişiyor.sevgiler.Alperi de çok öpüyorum.

    YanıtlaSil
  21. Mehtap;Hoşgeldin. Teşekkür ederim, aminn. Hayal güzçleri hakikaten çok farklı çalışıyor. Benimki bu aralar kuruyorda kuruyor :) Kızlarını öpüyorum bende. Sevgiler

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için TEŞEKKÜRLER...