Cuma, Ekim 10, 2008

Neler Oluyor...

Kişisel yazı eklemedim bu aralar farkındayım. Bayram tatili, doğum günü, sobeler derken zaman geçip gitmiş.

Bizde neler oluyor;

Alper 13:00 - 17:00 arası okulda. İş çıkışı birlikte genelde bir şeyler yapıyoruz. 1 haftadır bayram harçlıkları ile bana yemek ısmarlayacak aslında ama hep atlatıyor. İlk günler evde unutuyordu parasını :) şimdi de bahanesi okula para götüremezmiş. Öğretmeni çokk kızarmış! Ben borç veriyim eve gidince öde diyorum ona da yanaşmıyor. Cimrilik durumu var anlayacağınız. İşin ilginci paralarının olduğu cüzdanda bende! Kendince bir hesabı var sanırım ama anneye de güveniyor :)

Alper'e bayram hediyesi olarak Playstation aldığımızı söylemiştim. Önümüzdeki yıl ilköğretime başlayacağı için şimdiden düzenleme yaptık. Cuma, C.tesi ve Pazar günleri oynayabiliyor. Kaç gündür bu akşamı bekliyor anlayacağınız :) Yeni oyunlarımız var onlar denenecek. Ama şimdilik favorimiz Hugo ve Tarzan.

Resim konusunda bazı eksiklikleri olduğu için evde akşamları pastel boya ile çalışmaya başladık. Kartonlarlada faaliyetler yapmaya devam ediyoruz.



Bu iki resmi okulda yapmış. Yukarıdaki surat. Aşağıdaki bina, kuş, araba, insan ve gökyüzünden oluşan bir resim. (çözemeyenler için!)



Eşim bu hafta geceleri çalıştığı için pastalı bir doğum günü kutlamadık bu yıl. İş yerindede kutlamak istemedim. Bu yıl epey sönük geçti anlayacağınız. 30'da görkemli bir kutlama yaparım artık. Eşim evde olmasa da üzerinde küçük notlar yazan iki hediye almış. Biri oğlumuz biri de kendisi için. Alper koca! çocuk olsa da ve istediği herşey mantık çerçevesinde yapılsa da böyle günlerde hafiften fesatlanıyor. Babası hediyeleri saklamış. Akşam telefonla Alper'i aradı. Yerlerini söylerken büyük olan senin demiş. Garibim ona da hediye almış zannedip sevindi. Sonradan büyük paket senin annene hediyen deyince bozuldu. Ama toparladık durumu :)

Geçen gün Lacheen'in bu yazısında bahsettiği geçici saç boyalarından aldım. Red Sonja'ya boyadım saçımı. Saçlarım koyu kestane olduğu için gün ışığında belli oluyor. Koyu kızıl oldum yani. 8 - 10 yıkama sonra eski halime dönecekmişim.

Salıncakta İki Kişi sayesinde keşfettiğim John Frieda saç düzleştiricisinden de bahsetmek istiyorum. Alalı epey oldu ama yeni kullanmaya başladım. Saçları düzleştiricilerin verdiği hasarlara karşı koruma ve saça daha kolay şekil verme özelliği var. Elektriklenmeyi de önlüyor. Mucize bir ürün değil ama ben severek kullanıyorum. Kokusu çok güzel. John Frieda'nın ürünleri Ykm ve Boyner mağazalarında bulunuyor. Ben internet üzerinden buradan sipariş verdim.

Ürünün genel özellikleri: Kahve Tonlardaki Saçlara Özel Düzleştirici ve Pürüzsüzleştirici Bakım Sütü (Doğal, Boyalı veya Gölgeli Saçlar için) İpek proteini, kakao tanecikleri ve çay yaprağı özü içeren hafifi ve besleyici formülü ile kahve tonlardaki saçınıza nem ve parlaklık sağlarken, ısı veren saç şekillendiricilerin neden olduğu hasarı engellemeye yardımcı olur. Gün boyunca ışığı yansıtan, yumuşak ve düz şekillendirilmiş saçlara sahip olmanızı destekler.

Ayrıca şampuandan, bakım kremine kadar farklı birçok destekleyici ürünüde mevcut. İhtiyacı olan veya merak eden varsa kullanabilir. Farkındaysanız saçlara taktım bu aralar :) Boyunu kısaltmaya kıyamadığım için olabilir! Saçımdaki boyalar çıkınca da aralara kızıl balyajlar attırmayı düşünüyorum. Planlarım şimdilik bu kadar :)))

Burada havalar bir sıcak bir soğuk. Eğer akşam Alper ile dolaşmıyorsak evde dinlenmeyi tercih ediyorum. Tv izlemek, resim yapmak anne - oğul bizi oyalıyor. Ev işleri ile aram pek iyi değil bu aralar. Evim derli toplu ama hani dip köşe bir temizlik yapsam hiç fena olmaz :) Sonbahar beni miskinleştirdi ama hiç şikayetim yok. Biraz kendimi dinlememde gerekiyor. Şimdilik herşey yolunda. İyi hafta sonları diliyorum sizlere, ben yarında burdayım :)

Sevgiler...

15 yorum:

  1. Benim de playstationda en sevdiğim oyun Tarzan'dır. Halen bazen kurar oynarım. Ağaçtan kaymasına bayılıyorum.

    YanıtlaSil
  2. selam,
    pastel boya çalışmaları süper çok beğendim
    hediyeleri kıskanması da çok şeker

    saçların güzel olmuştur bence
    kısa süreli olması iyiyimiş sıkılınca değişebilirsin

    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. O cimrilik durumları biz de de had safhada. ne yapacağız bilmem.

    YanıtlaSil
  4. Alper'in kiskancliklarini, neler hissettigini cok iyi anliyorum. Asla sizin yuzunuzden degil bu-karakter meselesi, bir de tek cocuk olmanin etkisi de var tabi. Bende babami annemden kiskanirdim mesela-o daha kotu bir durum :) evlilik fotograflarinda ben yokum diye ortaligi yikmistim bir keresinde :)) uff ne hikayeler var bende anlatirim bir ara blogumda :)

    frieda'dan memnun kalmana sevindim. ben saclarim hafif nemliyken sadece uclarina suruyorum-sonrada makinayla kurutup, ardindan duzlestirici kullaniyorum-saclarimin uclari eskiden 2 ayda bir duzeltme gerektirirdi-uzun zamandir kestirmedim uclarini-yani ise yariyor. bir de saclarimin kabarmasini engelliyor-cok kotu huylu saclarim var benim-bir frieda basa cikabiliyor :)

    YanıtlaSil
  5. Alev, Alper'i kıskandırmayın lütfen. Tüm doğum günlerinde ona da hediye alın !!
    Saçlara gelince; ben burada cesaret edip bişey yaptıramadım ama kestirmek istiyorum. Mısır püskülü şeklini almak üzere :)
    Seni gibi titiz bir insanın evi eminim temizdir. Bırak kafanı dinle biraz.

    YanıtlaSil
  6. Nilay Alperde tırmanıp duruyor. Eğlenceli gerçekten. Ben Hugocuyum ama :)

    Mavianne; teşekkürler. Kısa süreli evet sıkıldıkça değiştir. Saça da zararı yokMUŞ!

    Banu anlat valla. okuması çok zevkli olur eminim. Saçları besliyor, kırıkları onarıyor. güzel kokuyor, parlak duruyor. Daha ne olsun dimi ama :) Tekrar teşekkürler.

    Nazo al al nereye kadar. Sabretmeyi öğrensin.Saç kesimi de zordur, tavsiye üzerine git bari. Öpüyorumm

    YanıtlaSil
  7. Çocukla Çocuk; çözüm bulursan bana da söyle. İleride de böyle olacak diye korkuyorum valla. Geçicidir umarım.

    YanıtlaSil
  8. alper'in parasıyla yenilecek bir akşam yemeği korkunç bir fikir:P
    aferim cimrilik yapmakta haklı ben bayram paralarımı kimsenin görmeyeceği dağların arkasına saklardım.
    saçlarının fotosunu çeksene merak ediyorum benim kendi saçlarımın rengi çok koyu bende bir farklılık olurmu diye?

    YanıtlaSil
  9. Niye sihirlicim yaaa :) Ismarlama fikri ondan çıktı ama kıyamadı zaten :)

    Saçlarımın fotosunu çektim güya ama hep kötü çıktı. Yine denerim.Benimkilerde koyu siyaha yakın olmuştu. Belli oluyor dene istersen. Ben yine çekerim çıkarsa koyarım canım.

    YanıtlaSil
  10. selaaammm

    alper'in resimlerine bayıldım.

    şu saç düzleştiricisi de ilgimi çekti.ben hergün phılıps'ın düzleştiricisi ile saçlarımı düzleştirip ole işe gidiyorum aslında çok memnunum ama tabii o kadar ısı verince saça saç kırılıyo.belki bu ürün ona bile gerek kalmadan saçlarımı düzeltir.nede olsa düz sayılır saçlarım
    teşekkürler alev:))

    sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Ay Alperin hediyeleri kiskanmasi çok hosuma gitti,gülümsetti beni seker:))
    Flame'cigim seninde geçmis dogum gününü kutlarim,resimlerde ki gibi,yazdiklarin gibi hep mutlu,saglikli olmani dilerim...hep gülümse olur mu...
    Bende saçlarima hep meç yaparim hiç boya kullanmadim,hep röfle,meç öyle de gidiyor...ama simdi saçlarim uzadi eee böyle olunca da sikiliyorum...kuaför arkadasima gidip kestiricem...tekrar dan da röfle yaptircam hiç bitmiyor:))seni öpüyorum sevgiler canim...

    YanıtlaSil
  12. Ay Alperin hediyeleri kiskanmasi çok hosuma gitti,gülümsetti beni seker:))
    Flame'cigim seninde geçmis dogum gününü kutlarim,resimlerde ki gibi,yazdiklarin gibi hep mutlu,saglikli olmani dilerim...hep gülümse olur mu...
    Bende saçlarima hep meç yaparim hiç boya kullanmadim,hep röfle,meç öyle de gidiyor...ama simdi saçlarim uzadi eee böyle olunca da sikiliyorum...kuaför arkadasima gidip kestiricem...tekrar dan da röfle yaptircam hiç bitmiyor:))seni öpüyorum sevgiler canim...

    YanıtlaSil
  13. Günaydııın sevgili flame

    iyi haftalar diliyor öpüyorum canım

    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  14. flame' cim ben de şu geçici saç boyasını çok merak ettim, laçin de gördükten ve senden de dinledikten sonra :) fotoğraf imkanı olursa çok sevinirz :P şimdiden çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  15. Brc; kırıklara çok iyi geliyor. Ama sen hergün düzleştirici kullanma bence. Çok yıpratıyor çünkü. Ben haftada 1-2 kezle sınırlandırdım kendimi :)

    Huriye; Teşekkürler canım. Saçlarımla oynamayı ebnde senin gini seviyorum. Hatta epeyde cesurum. Umarım kesimi seversin. Öpüyorumm

    Nazlı ablacım; sana da iyi haftalar diliyorum. Öpüyorum.

    A.Gizem; Benim saçlar koyu kestaneden koyu kızıla döndü. Red sonja ile. Fotolar kötü çıkıyor am yeniden deneyeceğim. Sözzz :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için TEŞEKKÜRLER...