Perşembe, Ekim 16, 2008

Toplantı Notları

Bugün 2. kez veli toplantısına katıldım. Öğretmen konusunda çok şanslı olduğumuzu daha önce de söylemiştim. Hakikaten şimdilik herşey yolunda. Alper okulda olan biteni anlatan bir çocuk değil. Bazen kendiliğinden bazı şeyler anlatıyor ama çok nadir. Sınıftaki en iyi arkadaşı Ali Mert'miş. Annesi sürekli Alper'den bahsettiğini söyleyince itiraf etti bizimkide.



Toplantıda beni şaşırtan birşey olmadı. İlköğretimde nedenini anlamakta zorlandığım el yazısı kullanıldığı için hazırlık olarak çizgi çalışması yapıyorlarmış. 1'den 10'a kadar sayıları tanıma, 10'dan geriye sayma ve 1'den 20'ye kadar sayı saymayı öğreneceklermiş. Alper renk ve sayıları uzun zamandır tanıyor. Çizgi çalışmalarında ilk günlere nazaran epey gelişme göstermiş.

Öğretmenimiz çocuğu tanıma ile ilgili forma yazdığımız yazıları dikkatlice okuduğunu ve çocuklarını çok iyi tanıyan ebeveynler olduğumuzu söyledi. Hepsini tek tek okumuş. Bazen gülmüş bazen ağlamış. Özellikle benim bu yazımda bahsettiğim yumurta konusuna çok üzüldüğünü söyledi. Hatta gözleri doldu. Tabi ben durur muyum durmam eşlik ettim hemen. Genel olarak bir sorunumuz yok okul ile alakalı. Sadece yemek yemek istemediğini bu yüzdende Alper'i zorlamadığını söyledi öğretmenimiz. Bu sorunu kreşte de yaşadığım için şaşırmadım.

Dün okulda ilk kez tiyatro izlemişler. Çok sevmiş Alper. En yakın arkadaşı Ali Mert ile yan yana oturmuş. Alper sakin bir çocuk olduğu için mizacına uygun çocukları seçiyor kendine. Okuldaki arkadaşları ile alakalı bir sorunda yaşamadık. Evde şikayet bazında da hiçbir şey söylemedi. Öğretmen sadece şimdiden gruplaşmaya karşı olduğu için hergün farklı yerlerde oturmalarını söylüyormuş. Ali Mert bazen yanımda oturmuyor demişti bana. Bencede çok mantıklı.

Hava bugün çok güzel. Pırıl pırıl, aydınlık bir gün. Arkadaşım Meltem, oğlu Onur, Alper ve ben okuldan sonra yemeğe gideceğiz. Güzel bir yemek ve ardından künefe yemeyi planlıyorum. Şimdiden çokkk acıktım.

Unutmadan bizim sol üst en arkada 21.dişimiz çıktı. Dişçiye sorduk ilk kalıcı dişimizmiş. Diğer dişlerimizde de hiç çürük yok. Şimdilik bizimleler.

Bugün anlatacaklarım bu kadar...

9 yorum:

  1. Canım, Allah nazarlardan saklasın Alperi
    Artık onun karateri oturmuş
    demek oluyorki harika bir insan yetiştiriyorsunuz sizleri tebrik etmek lazım.
    Flame herkese söylediğim gibi her anı her seneyi doya doya yaşamak lazım günler çok çabuk geçiyor. Allah sağlık versin. Ben o 21. dişini yerim onun.
    Bu arada künefe için afiyet olsun diyorum. Allah daima ağız tadı versin size

    Çok öptüm canım

    YanıtlaSil
  2. alevcim, bir süredir ortalarda yoktum, ama döndüm :) alper'in okul deneyimlerini okumak çok hoş, zaten -maşallah- çok yakışıklı bir oğlun var ama anne yüreği, çocuğu hakkında güzel şeyler duyunca nasıl da gururlanıyor değil mi? öpüyorum yakışiıklı ve akıllı oğlunu,

    YanıtlaSil
  3. Öğretmene hayran oldum ya, ne kadar duygulu, Alper çok şanslı.

    YanıtlaSil
  4. tiyatro dişler oku çok güzelde en güzeli alper'in o havalı fotosu.çok yakışıklı maşallah.

    YanıtlaSil
  5. Alper'e nazar değecek diye korkuyorum Alev. Her fotoğrafına maaşallah demekten bir hal oluyorum :) Öğretmenine alışması, sizin onu sevmeniz çok güzel. Hep böyle şanslı olursunuz inşallah..

    YanıtlaSil
  6. Nazlı abla çok teşekkür ederim. Afiyetle yedim valla :) Harika bir çocuk olmasın ama içindeki güzelliği kaybetmeden büyüsün bence.

    Ben hem gururlanıyorum hem gözlerim doluyor Enharcım. Sen Zeynep'ten daha güzel sözler duyarsın umarım. Öpüyorum sizi.

    Çocukla Çocuk; hakikaten çok şanslıyım. Bu şansımız ilköğretimde de sürer umarım.

    Sihirlicim iltifatını ileteceğim Alper'e. Sağol...

    İnşallah Nazo. Nazar değdi sanırım :) bugün okula giderken biraz numara yaptı ama ben pes etmedim tabi :)

    YanıtlaSil
  7. öğretmen çok önemli şansınız varmış, birbirlerini sevmeleri çok önemli.

    YanıtlaSil
  8. Evet Yelizcim, kesinlikle öyle. Şanslıyız çok.

    YanıtlaSil
  9. çok yakışıklı yavrım benim yaa
    kızlar yeni bir yakışıklı geliyor.
    aman aman maaşallah diyeyim

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için TEŞEKKÜRLER...