Çarşamba, Kasım 12, 2008

Dizileri kim izliyor?

Sorsanız kimse dizi izlemiyor, hatta bazıları izleyenlere bile burun kıvırıyor! Çözemedim kim izliyor bu dizileri. Sanırım herkes evde kitap okuyor, hobileriyle ilgileniyor yada DVD izliyor. Sadece yabancı diziler Lost, Dexter, Prison Break, Gossip Girl, Hereos, Nip Tuck…vs takip ediliyor.

Neden ama?
Kimden utanıyoruz ki?
Yada dizi izlemek ayıp mı?
Tiyatro yada Sinema sanatçılarıyla yapılan röportajlara bakıyorum onlarda dizi izlemiyor. Her sezon 60 – 70 tane dizi çekiliyor ama anlaşılan kimse izlemiyor.
Alper olsa bu duruma Galippp, anne çok galip (garip) derdi yaa neyseee!
En komiği de herkesin bir şekilde konuyu bilmesi! Azıcıkta olsa :)

Halbuki reytinglere bakınca halkın yarısından çoğu evde tv başında ama kimse dizi izlemiyor? Evde TV izlemek, TV karşısında pineklemek ayıp ta benim haberim mi yok? Ben elimde TV kumandası o kanal bu kanal zap yapmaya bayılıyorum. Evde hem anten, hem uydu hemde Digitürk kullanıyoruz biz. Yakında D Smart’ta alırsak şaşırmam. 3 adet televizyonumuz var. Kişi başı 1 :) yani. 4.sü ise yolda. Bir dönem eşimle dvd’ye sarıyoruz, bir dönem sokaktan içeri girmiyoruz, bir dönem ailece sakinliği seçiyoruz ama bizim evde Tv izleniyor.

Kimi zaman elimde sıcacık bir kahve dergi karıştırıyorum mutfakta, Alper odasında onlarca oyuncağın arasında kaybolmuş, My Koo ise spor programını izlerken yorgunluktan sızmış kanepede. Bazen hep birlikte çizgi film izliyoruz bazen Alper’i eğlendirecek oyunlar oynuyoruz, bazen kendi zevklerimize göre dağılıyoruz odalara, bazende My Koo ile baş başa takılıyoruz.

Eğer o akşam evdeysek kaçırmadan izlediğimiz diziler var, kaçırırsak ta internet sağolsun!

Neler mi izliyoruz?



Çarşambaları ağlamaya doyamadığım bir aile dramı Yaprak Dökümü,



Perşembe entrikalarla süslü Aşk-ı Memnu,



Cuma akşamları Asi ile Demir’in hırçın ama bir o kadarda çekici olan aşkı keyifle izlediğim diziler. (Asi ile Demir sayesinde aşkın gözlerde de yaşanabileceğini öğrendim)

Yumurcak Tv’de Juengom’un Rüyası, ve Zobu mofuuu, Disney Channel’da Winnie the Pooh, Alper ile izlediğimiz çocuk programları. Bir dönem Var mısın Yok musun izlerdik şimdi o da sarmıyor. Saba Tümer’in Habertürk’te 23:00 – 01:00 arasında sunduğu program ve Saba’nın kahkahaları bazı akşamlarımızı şenlendiriyor. Konuk güzelse Beyaz Show ve Okan Bayülgen’i de izliyoruz. Hayvansever oğlum bayıldığı için belgesel kanalları da izleniyor. Hangi hayvan ne ile beslenir, nasıl avlanır, nasıl gelişir Alper’e sorun :)

Kısaca bizim evde Tv izleniyor. Türk halkının en büyük eğlencesi bu kutu değil mi zaten! İsteyen ona bağımlı yaşar, isteyen programını yapar :)

Bir zamanlar izlemeye doyamadıklarım ise;

Süper Baba, İkinci Bahar, Asmalı Konak, Yedi Tepe İstanbul, Çemberimde Gül Oya ve geçen sezon sona eren Hatırla Sevgili…

Sahi siz neler izlersiniz?

25 yorum:

  1. ben de yaprak dökümü ve aşkı memnu izlerim deli gibi :))

    YanıtlaSil
  2. flamecim ben yaprak dökümünü izliyorum (hatta onunla ilgili yazım defterde yayınlanmayı bekliyor)sadece ona vakit kalıyor..birde bu ara "yemekteyiz " diye bir yarışma var ona takılıyorum..bu arada iyimisin??

    YanıtlaSil
  3. Canim çok haklisin,kimse izlemiyorum diyor,ama herkes izliyor ne isse? dedigin gibi bunda utanacak bir durum yok ki...zaten bir dizi izliyorum diye biri beni begenmiyorsa güle güle...

    Simdi biz burda avrupa da yapacak o kadar hobi yok,gerekli olanlari yapiyorsun,ama isten eve evden ise olunca,Fransizlar dahil dizi izliyor...mesela Fransiz tv'sinde izledigim Prison Break var,Desperate Housewifes bayilirim bu ikisine kaçirmamaya gayret ediyorum ve rekorlar kiriyor burada...

    Türk tv'sinde de Yaprak Dökümü,Aski Memnu,KÜçük Kadinlar,ve Son Bahar...bu dört diziyi esimle beraber sohbetle beraber zevkle izliyoruz...Dsmartta aldik,Digitürte aldik,bizde iki tv var,inan tam önemli yerde bitince de çildiriyorum:))merak'tan çatliyorum patliyorum:)) ama çok gûzel bir konuya degindin tebrikler güzelim...

    Unutmadan bir arkadas zamanla tanimistim iyy ben dizi iç izlemem diyordu dizi izleyenler aptaldir diyordu,inan sasip kalmistim,bu kadar kirici olunmaz,ben hep kitap okurum diyordu,bir gün beni evine davet etti birde ne gôreyim evde bir tane kitap bile yok,sordugumda hani kitap çok seviyorsun dedim,ne cevap verdi biliyormusun,hiç kitap okumam hep tv izlerim eee niye yalan söylüyorsun,ç¨nkü moda ya uymak istiyorum,dizi izliyorum dedigimde küçük bos bir insan zannediyorum kendimi demisti...düsündükçe de halen saskinligi üzerimde olur:))

    YanıtlaSil
  4. Bizim evde de izleniyor, yalan yok ama ben istediğim 2 diziyi bile izleyemiyorum doğru dürüst. Ben dizi, film seyrederken biraz fazla dalıyorum sanıyorum o yüzden de o anda dışardan gelenlere sinirlenme ya da duymama gibi bir durum oluyor. Bu nedenle çocuğumu uyutmadan istemiyorum başına geçmek tv nin. Zaten o da memnun bundan uyku öncesi tv yi kendine endeksledi bu açığı farkedip, şimdi geri de alamıyoruz.

    YanıtlaSil
  5. Alevcim, ben de Yaprak Dokumu ve Ask-ı Memnu'yu izliyorum..Hem de cok buyuk bir keyifle..Onun dısında aksamustu baslayan Yemekteyiz programını da ilgiyle takip ediyorum.Ama bunun dısında icimden hicbi sey izlemek gelmiyor.Bu durum yaklasık iki aydır boyle..İzlemek icin aldıgım dvdler hep bekliyor ama ben tavuk gibi erkenden uyuyorum..İste boyle canım..

    YanıtlaSil
  6. Bu arada bebis mi geliyor size?? yoksa ben mi oyle anladım?:P

    YanıtlaSil
  7. ben ağlamaktan bıktım avrupa yakasındaki dilber teyzeye takılıyom bu ara.nassın eymisin?:))
    yaprak dökümü,küçük kadınlar,aşkı memnuda tam olmasada takip ettiklerim arasında yani bir bölüm kaçırsam bir bölüm izliyorum tamamen kopmadan.netten izlemek tv kadar zevkli değil.sevgilerle canım.

    YanıtlaSil
  8. oo valla ciddi bir yaraya parmak basmışsın Alev. Dün Gazete Vatan'ı okuyordum net.te. Bir habere yorum olarak bir kişi dizilerin yerine belgesel programları konsa ne güzel olur yazmış. Çok güldüm ve blogda bu konuyu yazayım diyordum. Sen yamışsın çok benzerini Alev. Bir defa tüm kanallarda belgesel programları vs. olsa kimse izlemez. Ben de dahil. Bakarım mutlaka ama deli gibi hadi başlasın artık diye beklemem. Beklerim diyene de inanmam açıkçası. Türk dizilerini izlemiyorum, yabancı dizilere takılıyorum diyenleri de özenti buluyorum. Ben geçen sene izlemiyordum daha doğrusu annem izlerdi ben de onun yanında oturunca tüm dizileri bilirdim ama başka bişeyle uğraşırdım o arada. Burada yerli yabancı ne var ne yok izliyorum. Sıkılmıyor muyum sıkılıyorum bazen. Mantık hataları yok mu var. Ama yabancı dizilerde de oluyor bazen. İşte fazla dramatik olması canımı sıkıyor. Geriliyorum bilgisarın karşısında resmen. Onun dışında sorun yok. Yaprak Dökümü, Yol Arkadaşım favorim. Onun dışında Küçük Kadınlar, Aşk-ı Memnu ve Gece Gündüz izliyorum. Daha pek çok var aslında her bölümünü takip etmesem de bazen açıp izliyorum. Yabancı dizilerden Friends, How I Meet Your Mother favorilerim. İşte böyle Alev, amma uzun yazdım di mi? Öptm çok..

    YanıtlaSil
  9. yol arkadaşımı tek geçerim. biraz geç ama çok iyi bir kadro.

    YanıtlaSil
  10. Merhaba
    bende burada takip ediyorum acikcasi trdeyken izlemiyordum.Gelenimiz gidenimiz cok oldugundan vakit geciyordu ama burada Japon tvsinden hoslanmiyorum bu yuzden kablolu baglattim sadece amerika kanallari eklendi arada belgesel seyrediyorum.Turk dizilerinden Avrupa yakasi,Yol arkadasim kacirmak istemedikelrim
    izledigim arada Ask-i memnu ,binbir gece
    yabancilardan
    Supernatural
    gossip girl
    ghost whisperer
    oyle iste cenem dustu
    sevgiler :)

    YanıtlaSil
  11. Ben pazartesi akşamları Çağan Irmak'ın "Yol arkadaşım" ını izliyorum . Kalan valla CNBC-E dizisi ondada Without a Trace ve yeni sezonu başlayan Prison Break seyrediyorum. Bunların dışında bir şey seyretmiyorum.

    YanıtlaSil
  12. [Gizem]; bende, bendeeee

    [İçimden geldiği gibi]; sağol canım. İyiyim, gerçekten. Sadece birazcık yoğunum o kadar. Sende yaz Yaprak Dökümü yazını bakalım aynı noktalara mı takıldık! Yemekteyiz'i ilk hafta izlemiştim bende.

    [Huriye]; çok komik gerçekten. ne demişler "olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol" ne gereke allayıp pullamaya. Teşekkürler yorum ve bu anı için, kocamannnn

    [Çocukla Çocuk]; bizde de öyle valla. Kumanda Alper'in elinde 24 saat yayın yapan çocuk kanalları olunca evde sınırlama yapmak şart oldu. Okul öncesi özellikle kural koymak şart yoksa yanarız :))

    [Cool Cookie];yok canım bebek henüz, öyle bir planımızda yok zaten. Sürpriz olursa ne ala :) Yemekteyizi ilk haftalarda izledim ama bir daha yakalayamadım ben :(

    [Lemanice];kesinlikle zevkli değil ama mecburen izliyorum bazen. Dilber teyzeyide arada izliyorum, çook komik gerçekten.

    [Nazo]; bazen o kadar çok yazacak şey oluyor ki çok normal. Dediklerine tamamen katılıyorum. Özenti bir milletiz zaten. Dürüst olamıyoruz bazen kendimize bile. Tabiki istisnalar vardır ama çok çok az. bende seni çook öptüm canım.

    [Full House]; geç saatte olduğu için sürekli takip edemiyorum ama evdekilerin şivesi çok güzel.

    [Serrose]; hoşgeldin. Japon Tv'si eminim çookkk sıkıcıdır. Bizim dizilerde entrika bir başka oluyor. Sevgiler...

    [Nilay]; yol arkadaşım çok geç saatte uyuya kalmazsam izliyorum ama Alper'i uyutayım derken genelde sızıyorum :)

    YanıtlaSil
  13. Çok haklısın:) Benim izlediklerim: Yaprak Dökümü, Yemekteyiz Programı, YOL ARKADAŞIM (çok seviyorum), Küçük Kadınlar, Aşk-ı Memnu, Smallville, Cold Case, Without a Trace, ER...Aklıma gelenler bunlar. Tabiki hepsini her hafta izleyemiyorum, arada kaçırdığım da oluyor:) Öptüm:)

    YanıtlaSil
  14. En keyif alıp izlediğim dizilerin başında yol arkadaşım geliyor.sonrasında yaprak dökümünü,akş-ı memnuyu,arka sıradakileri,benim annem bir melek dizilerini keyifle izliyorum hiçde utanmıyourm göğsümü gere gere söylüyorum:))

    biolog77.blogcu.com

    YanıtlaSil
  15. Çok doğru ve güzel yazmışsın.
    bende Yaprak Dökümü'nü ve Kavak Yelleri'ni hiç kaçırmadan izliyorum. Aşk-ı Mennu, Gece Sesleri, Asi ve Yol Arkadaşım'ı da fırsat bulursam izliyorum.

    YanıtlaSil
  16. Sahi kimse izlemiyor değil mi? :)
    Ben izliyorum vallahi; Yol Arkadaşım, Yaprak Dökümü, Avrupa Yakası ve yeni başlayan bir dizi vardı Dantel diye, sanırım tutmadı o :/

    YanıtlaSil
  17. Flameciğim ama biz gerçekten dizi izlemiyoruz. Eşim tam bir spor hastası olduğu için beni de alıştırdı digitürkde ki spor kanalları sağolsun. Genelde film izliyoruz beraber ama, NBA'in eski karşılaşmaları, eski lig maçları, diğer spor kanalları vs. onları da izliyoruz. Ben Asi dizisini seviyorum aslında (hatta Tuba Büyüküstün'ü seviyorum) düşün o diziyi bile izle(ye)miyorum. Sadece tekrarı oluyor pazar gecesi onu izliyorum keyifli keyifli, o da denk gelirse. Yoksa takıntılı olduğum hiç bir dizi yok samimi söylüyorum, hangi gün ne var onu bile net bilmem.

    Akşamları herkesin kendi kendine vakit geçirdiği saatlerde, ben PC başında oluyor, bi süre sonra da kitap okuyorum, Alara odasında kitap okuyor, babymizde TV, gazete falan o şekilde zamanını geçiriyor, rutin yani. Herkes mutlu halinden çok şükür :))

    Ama çok güzel bir konuya değinmişsin gerçekten, lafa gelince herkes "a-aa biz dizi falan izlemeyiz" der, oysa ki bu diziler izleniyor.

    Dip not: Şayet eşim çok çok karşı olmasa dizi izleme olayına, belki bende takip edebilirdim, ama akşama kadar ben evdeyim, o ise işte, o yüzden boş vakitlerinde ona kumanda için sık boğaz yapmak istemem asla, yapmadımda hiç. Yoksa dizikolik olmamam için hiç bir neden yok :))

    Kusura bakma yaa, çok uzun bir yorum oldu.

    Sevgiler canım :)

    YanıtlaSil
  18. yol Arkadaşım'ı tek geçerim kuzum ben.Bizim Aile'de süper olacağa benziyor şekerim.

    YanıtlaSil
  19. Alevciğim yemin ederim biz izlemiyoruz ancak internetten haberlere bakarsak o.Ya koptuk biz tv.den TV.biz bodruma indirdik.Yok bizde TV.MV.Boykot yapmıştık ya devam ediyor bizim boykotumuz.Bize birşey vermediğini düşündüğüm ve hele de çocuklara hiçbirşey vermediğini düşündüğüm için canım ya.sevgiler...

    YanıtlaSil
  20. valla ben de izliyorum
    seçiciyim ama,
    bu sezon;
    aşk_ı memnu
    avrupa yakası
    denk gelirse de gece seleri
    ama;
    yaprak dökümü ve binbir geceyi arkadaşlardan dinliyorum
    seviyorum dizi izlemeyi
    fim izlemek ayıp değil de dizi izlemek mi ayıp
    ben bu tür şeylere takılmıyorum şekercim
    sevgiler

    YanıtlaSil
  21. İşte bizim milletin ayarı yok maalesef.Her konuda abartmayı pek severler. İzliyorsan izliyorsundur.Ayıp değil ya!Eskiden kanallrda her akşam film yayınlanırdı ve insanlar film izlerdi. Şimdi film yerine dizi yayınlanıyor. Tabi her konuda olduğu gibi önemli olan bu dizi izleme işinin dozunu kaçırmamak. Yani bir akşamda 2 hatta 3 dizi izlemek yani 4-6 ssati tv başında geçirmek sonrada "hiçbir şeye vakit bulamıyorum" şeklinde sızlanmak bana saçma geliyor. Bir de minicik çocukların dizi izliyor olması...Bİzim de en favori dizimiz Avrupa Yakası, Bez Bebek(Derin hasta)

    YanıtlaSil
  22. Ben bu yaziyi kacirmisim yauf..
    Benimde gecen aklima geldi kimse dizi izlemiyor mu diye yazi yazacaktim unuttum gitti..Bir asagilama yontemi olarak kullaniyor bir kisim bu dizi izleme olayini bende anlam veremiyorum..
    Ben simdi haftalik dizi trafigimi sayayim sasirin anacim

    Pzt , bos gunum yabanci dizilerle ya da dvd filmlerle renklendirilir
    Sali,dudaktan kalbe bir sardim birakamadim
    Carsamba, avrupa yakasi.Yaprak dokumu cok aglak geliyor gulmek istiyorum bennn
    Pers,Ask-i memnu ama son dakikalarini kaciriyorum hep kocam Kurtlar vadisini aciyor ,gicik!!
    Cuma , yine bos..
    Cmt, Kavak yelleri onu da sardim birakamadim
    Pazar da bos.

    Gunu gunune izleyemezsem internetten bulup indiriyorum geriden de olsa takibe devam ediyorum cogu zaman ;)

    YanıtlaSil
  23. ben aşkı memnu ve avrupa yakasını fırsat bulursam tekrarlarından izzliyorumm işte.aslında izliyorum denmez bölük pörçük işte birde parmaklılar ardında var oda güzel.ama bu aralar yemekteyiz diye bir program var o favorim işte.

    YanıtlaSil
  24. [Kirpikteki Gözyaşı]; her hafta izlemek mümkün olmuyor ama Asi'yi izlemezsem çıldırıyorum ben :)

    [Biolog77]; utanacak bir şey yok canım. Saklayanlar utansın :)

    [mutlu ve umutlu]; paylaştığın için teşekkürler.

    [Bilun Şen]; Evettt kimse izlemiyorr !!! Dantel tutmadı yada krize yenik düştü canım :(

    [Pandora]; Canım zaten istisnalar var dedim ama benim lafım dizi izlemiyorum deyip izleyenlere. Tercih meselesi. NBA izlemeyi seviyorsan eşinle izle ne güzel. Bende özellikle Derbi ve Milli maçları My Koo ile izlemeyi severim. Ben Pc başına geçince eşim bozuluyor onu ihmal ediyorum diye. Tv karşısındayken sesi yok ama nedense :)

    Uzun yoruma uzun cevap oldu :)

    [Craft Woman]; yahu çok geç saate başlıyor ya bazen izliyorum ama bazende kaçırıyorum. Şivelerine bayılıyorum evdekilerin. Ozan Güven ve Uğur Yücel olunca merak ediyor insan Bizim Aileyi de!

    [Mehtap]; aşkolsun ne yemini canım. Bravo diyorum bunu başarabildiyseniz ne güzel. Bizim evde zor. Alper boykot yapar bize :))

    [Mavi anne]; Yeni sezonun en güzel dizisi Aşk_ı Memnu bencede. bende takılmıyorum ama dalga geçer gibi izleyip izleyipte kendilerini farklı bir statüye sokmaya çalışanları komik buluyorum.

    [Bir Derin Masalı]; Bez Bebeği ben bile izliyorum bazen :) Derinle ortak noktamız varmış bak :) ne güzel.

    [Haydins]; Rusyanın soğuğunu dizi izleyerek kapatman çook normal. Eee bebişde yok daha o yüzden zamanın çok. Bende bazen her akşam izliyorum bir şeyler. Zaten fazla ilerleme olmadığı için ayda bir bile izlesen anlıyorsun :) Ben Aşk_ı Memnunun son dakikalarını yazarım istersen sana :)) Sözzzz

    [Sihirli Eller]; Yemekteyiz herkesin favorisi galiba :) Seveni çok canım.

    YanıtlaSil
  25. yaprak dökümü,aşk-ı memnu,dexter,heroes,how ı meet your mother,las vegas ve daha sayamadığım pek çok diziyi izliyorum ben valla :D
    dizi manyağıyım sanırım ben

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için TEŞEKKÜRLER...