Cumartesi, Kasım 15, 2008

Herşey üst üste mi geliyor?



Hepimize olur ya zaman zaman!

Herşey üst üste gelir.

Bende de öyle oldu işte.

Annanemin hastalığı, ömrünün geri kalanını yatakta geçirecek olması, keyifsizliği, elimden bir şey gelmemesi canımı çooookkkk sıkıyor.

Evlilik hazırlıkları yapan kızkardeşime de bir faydam yok bu aralar. Annemin yükünü de hafifletemiyorum.

Kayınpederim ağır bir soğuk algınlığı, görümcemde safra kesesindeki taşlar yüzünden zor günler geçiriyor. Aklım onlara da takılıyor.

Eşim ve Oğlumla alakalı bir sorunum yok çok şükür.

Benim içimdeki yaşama sevinci bir süreliğine tatile çıktı sanırım. Tek sebep bu!

Siz deyin Sonbahar'dan ben diyeyim depresyondan...

Her sabah erkenden uyanmak, evin düzeni kaçmasın diye çırpınmak, hayatı yakalamaya çalışmak, oğlumla ânı paylaşmak, arkadaşlarımla zaman geçirmek, kendimi dinlemek, hobilerimle ilgilenmek, My Koo'yu ihmal mi ediyorum diye içimi kemirmekten nefes alamaz oldum.

Yeni tarifler denemek, yeni yerler görmek, hayal kurmak, aklımdakileri yapmak, heryere yetişmek istiyorum.

Son 7-8 ayda o kadar çok kilo aldım ki yaza kadar vermek istiyorum ama içimden o'da gelmiyor. İş yerinde de canımı sıkan şeyler oluyor. Alper henüz anaokulunda olmasına rağmen beni Okul Aile Birliğine seçmişler. Bu kadar işin arasında birde oraya yetişmek zorundayım. Okul toplantıları, kermes, ev gezmeleri, izlemek istediklerim biriktikçe bende bu hale geldim. Sanırım puslu havalarında etkisi var bunda.

Burda kestane pişirmek,



Burda Yüzmek,



Ve burdan etrafı izlemek istiyorum.




Bazen mailler alıyorum çok güzel yazılar yazdığıma dair ama bu defa içimden güzel şeyler yazmak gelmiyor. Kusura bakmayın. İnşallah sizi de sıkmadım.

Paylaşmak rahatlatır beni diye umut ediyor ve herkese çoook güzel bir haftasonu diliyorum.



Hayatttt; senden çok şey mi istiyorummm?

20 yorum:

  1. canım hayat her zaman yolunda gitmiyor ne yazıkki ve yaşama sevincimizi takıp koluna götürüyo işte bazen..o zamanda her şey kötü geliyor batıyo insana.
    umalım uzun sürmesin,beterinden saklasın Allah

    iyi davran kendine

    YanıtlaSil
  2. canım yaşadığımız her şeyin bir neden sonuç ilişkisi vardır ...

    hayatta her şeyin hayırlısını istemek lazım.evet haklısın bazen her şey çok üst üste geliyor.ama biraz sabır

    unutma tanrı insanlara kaldırabilecekleri kadar yük verirmiş...

    ayrıca sakın kilo olayını kafaya takma önce sağlığın huzurun önemli

    öpüyorum canım

    YanıtlaSil
  3. woaw. Dilber halanın deyimi ile dıhandımm. :) Alev'im; ben de bir ben miyim diyordum herşey üstüne üstüne gelen. Zor günler bazen ardından daha zor günleri getirebiliyor. Ama her zaman ardından güzel ovalar düzlükler de geliyor. Hayat bu telaşelerle geçiiip gidiyor işte. Biz varız hayatında. Elimden gelecek her şeye hazırım ben seni rahatlatacak hususta. Sen iste ben yazayım. ;)

    YanıtlaSil
  4. Alev'cim zor bir dönemden geçiyorsun, çokça sabır gerekiyor bir de şükretmek sanırım, beterinden koruması için. Görümcenin safra kesesi taşları için bir tavsiyem olabilir, eşim de çok ihmal etti zamanında sonunda acil ameliyatla temizlendi, zamanında ameliyat olsaydık daha az sıkıntılı olacaktı, o yüzden çok geciktirmesin hastalığı, Şu anda o kadar rahat ki.

    YanıtlaSil
  5. alevcmmmmmmmmmmm canım arkadasımmm,

    hayat boyle ıste.. mutlulukları daha ıyı anlamamız ıcın mıdır nedır ne bıleyım bazen sebepsız yere ınsanın canı sıkılır.. gercı sebepsız degıldır de sebebını bır turlu dıle dokemez ınsan.. oluyor boyle seyler.. ısallah cok cabuk gecer..alpercık okumayı ogrensede surdan tavsıyeler yazsaydık :) alev senı cok sevıyorum.. oglunu cok sevıyorum.. yazılarını cook sevıyorumm.. ayrıca o muhtesem yerlerde ben de olmak ıstıyorumm:P

    YanıtlaSil
  6. Alev seni o kadar iyi anlıyorum ki:( Evet bazen hayat insanı gercekten cok ama coook yoruyor. Umarım icinde hep yeni kıpırtılar, guzel duygular uyanır.Cok opuyorum

    YanıtlaSil
  7. hepimize oluyor bu hatta bende şu sıralar o hallerdeyim.kendimi yemek yapmaya ve yemeye verdim:)) ama geçici bir durum havalrında etkisi var tabi.sende yeniden içindeki yaşam sevincini yakalarsın merak etme.birde kafanda fazla plan yapma bırak su yolunu buluyor zaten..

    biolog77.blogcu.com

    YanıtlaSil
  8. canımm hayat herzaman güzellikleriyle devam etmiyor biliyorsun.ben bunu bu yıl öğrendim.Ama şunu unutma sen herşeyi dengelemek adına çok parçaya bölünüyorsun(düngece bunu çok düşündüm bende kendimi böyle hissediyorum bu aralar).. olabildiği kadar ne yapalım? bu senin için geçici bir durum bence,bir süre sonra kendini iyi hissedeceğini düşünüyorum..sen değilmiydin bana yaşama sevinçlerimi hatırlatan? kendini iyi hissetmek için çok nedenin var..

    YanıtlaSil
  9. benım hayatımda olur cok bu.hersey bırden kotu olur ve ardı arkası kesılmez ama hemen duzelır sonra ınan bana.herseyın senın ıcınde en kısa zmnda duzelıcegıne emınım.
    hastalıklar daha kotu olmasın yeter gerısı onemlı degıl
    kendıne ıyı bak canım bu donemde sende
    bu arada resımlere bayıldım herkes oralarda olmak ıster sanırım

    YanıtlaSil
  10. Bazı insanlar üzüntüsünü belli etmez, hep yüzü güler. Üzülür mutlaka da içine mi atar bilinmez, hep pozitif görünür. Benim için sen öylesin hep Alev. Mesela üzüntünü bile hep umutla paylaşıyorsun. O yüzden bu yazı karamsar geldi bana. Şuan ki haline şükret, belki o zaman için biraz olsun rahatlar. Anneannen eskisi gibi olmasa da hergün daha iyi olacak. Üstelik haytatta, başınızda. Küçük rahatsızlıklar gelip geçiyor. Çözümsüz hastalıklar vermesin Allah. Evlilik hazırlığı bir şekilde bitiyor. Yardımcı olan 10 kişi de olsa yük aynı, stres aynı. Sen bence kafana takma birşeyi. Bir süre sonra geçer gider sıkıntıların. Ama tabii ki bu yazdıklarım resimdekileri yapmana gerek yok anlamına gelmesin Alev :) Dikkat et kendine olur mu? Alper'e söyle iyi baksın annesine..

    YanıtlaSil
  11. canım sen hayattan çok sey istemiyorsun.herşey olabilecek durumda.
    bu ara hastalıklar sarmış başınızı olur böyle durumlar.herkesin zaman zaman yaşayabileceği kısır bir döngü içindesin.dediğin gibi havaların etkisi çok büyük.
    anneciğin neden yatakta geçirsin hayatını hastaneden yeni çıktı görüceksin zamanla kendini toparlıcak.
    bu aralar bende seninle aynı duyguları paylaşıyorum.ama bizde hasta olan eşim.fmf hastası.bu aralar atakları çogaldı.ben dediliğe vuruyorum her şeyi çok işe yarıyor sende öğle yap.iyi geliyor.

    YanıtlaSil
  12. Seni çok iyi anlıyorum. Bazen ben de böyle şeyler yaşıyorum. Sorun herşeye yetişmeye çalışmaktan kaynaklanıyor ve bu çok yanlış hem de yıpratıcı. Ben böyle birçok şey yapmam gereken zamanlarda hergünümü ayrı ayrı planlıyorum. Sabahları hep erken kalkıyorum ve zamanım herşeye yetiyor. Kendine ayırdığın zaman için suçluluk hissetme lütfen.Sen bir makine değilsin ve bu zamana ihtiyacın var.Eminim eşin anlayışla karşılayacaktır. Sonuçta erkekler sadece işten eve evden işe şeklinde tek dertle boğuşuyorlar.Pozitif düşünmek böyle durumlarda zor olsa da lütfen böyle düşünmeye devam et.Çünkü olumsuz düşünüp kendini saldıkça daha da çekiliyorsun bunların içine...Kilo almak ta bütün bu düşünceleri düzenleyememekten kaynaklanan can sıkıntısının bir sonucu. Kendini iyi hissetmeye başladığın anda kilolar kendiliğinden gidiyor çünkü sıkıntını geçirmek için farkında olmadan yemek eyleminden kurtuluyorsun.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. çok geçmiş olsun hayat bazen böyle kötü şeyler de sunuyor bize işte.
    allah hepsine şifa versin...

    YanıtlaSil
  14. alev herşeyin başı sağlık derler çok doğru herşey yolunda gitsin diğer istediklerinin bir kısmına kavuşursun. bu ara kestane krizim tuttu bu akşam alıp yapalım bari:)

    YanıtlaSil
  15. Canım anneciğine Allah'dan tez şifa diliyorum umarım iyileşir :( Kiloları dert etme sağlık olsun da değil mi? Okul Aile Birliği'ne de çok sevindim ama heba etme kendini çok fazla yüz verince astarını istiyorlar malum. Resimlerde isteklerine bende ortak olabilirmiyim :) Sevgiler canım.

    YanıtlaSil
  16. en yakın zamanda, tüm bı sıkıntıları bir bir atlatmanız dileğiyle alevcimmmm...
    ne tatlı yazmış ne tatlı düşünmüşsün yaw... hayattt deyişine de bayıldım, canım benim herşey gönlünce olsun inşallah

    YanıtlaSil
  17. yataktan çıkmak istemiyorum sabahları ben de ya!

    YanıtlaSil
  18. Çok teşekkür ederim Bendeniz.

    Elçincim yorumun ve mailin için çok teşekkür ederim. Neşelenmemi sağladın. Sağol...

    Dıhladım mı Sinemcin seni :) Desteğin için sağol canım arkadaşım.

    Yassssımmmm, canım benim iyi ki varsın. O güzel yerler var ya sen çok daha güzellerinde ol bir ömür. Alper'e ilettim gülümsedi. Ne diyecekmiş diyor!

    Cool Cookie; teşekkürler.

    Biolog 77; su yolunu buluyo dediğin doğru. Teşekkür ederim.

    İçimden geldiği gibi; teşekkür ederim. Terzi kendi söküğünü dikemez diye boşuna demiyorlar dimi ama :)

    Brc; herkes ister dimi buraları. bencede hepimiz gidelim o zaman :)

    Nazo; karamsarlaşıyorum bazen bende. Şaşırttım mı seni! Kusura bakma canım. Ruh halim gelip gidici, oluyor arada böyle. İdare et :)

    Sihirli Eller; sizede geçmiş olsun canım. FMF hastalığı zor bir süreçten geçiyor zaman zaman bildiğim kadarıyla. Umarım atakları azalır. Teşekkür ederim, tekrar geçmiş olsun canım.

    Bir derin masalı; çok haklısın. Ben yorgunluktan ve sıkkınlıktan Alper ile beraber erkenden yatıyorum. Belkide bu yüzden sıkıldım bu kadar. Teşekkür ederim canım.

    Smilena; hoşgeldin. Teşekkür ederim.

    Yeliz; kestaneye bende bayılırım. Sıcak ve azıcık yanmış olacak ve de kurtsuzzz :)

    Craft Woman; tabi ki ortak olabilirsin. Ne demek :) Fazla yüz vermemeye çalışayım bakalım :)

    A Gizemmm; bayıldın demek :) Sağol, sanki karşımda konuşur gibi olmuş dimi :)

    Neşecim; havalardandır senin ki. Yağmur uyku getirir bana da :)

    YanıtlaSil
  19. Çocukla Çocuk; tavsiyen için çok teşekkürler canım. İleteceğim kendisine. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  20. alevcim, bir süredi yoktum şimdi okudum toptan yazıları, ve toplu yorum yazayım dedim. bazen olur öyle, hayat bu ne de olsa, bazen sınar bizi, dayanma gücümüzü ölçer. ben böyle dönemlerde sadece şükrederim. elimde olanlara, aileme, sağlığıma ve sevdiğim her şeye. ve içim rahatlar. sonra da zaten herşey düzelir yavaş yavaş. insanız ne de olsa

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için TEŞEKKÜRLER...