Pazartesi, Kasım 03, 2008

Sana "kek" yaptım...

Bir zamanların Özgür kızı, Nil Karaibrahimgil’i ben çok severim. Hamilelik dönemimdeki iniş çıkışlı ruh halime denk gelen ‘Evlenmek Gerek’ şarkısı sözleriyle gönlümü çalmıştı. “Anne benim koşmam gerek, istemiyorum pilav yapmak, sana bir de torun gerek, istemiyorum çocuk bakmak. Anne ben aşka inanmam, önce aşık olmam gerek, göz yaşlarıyla sulanmam, evlilik benim solmam demek”

Avaz avaz bu şarkıyı söylediğimi hatırlıyorum. Annem ve eşim de anlamsızca bakarlardı yüzüme. Hamileyim, asabiyin ne yapayım yaaa biraz anlayışlı olun :)) Bir keresinde bu şarkıyı söylerken ağlamıştım düşünün halimi. Psikopat bir hamile ! Nerdeyse doğurmaktan vazgeçecektim :) Şaka, şaka. Alper duymasın acayip bozulur bana :)

Buradan kek’e nasıl geleceğimi merak edenler varsa bağlıyorum hemen :))



4 yumurta ile 2 bardak şekeri çırpın. 1 bardak sıvıyağ, 1 bardak süt, 4 yemek kaşığı kakao ekleyip tekrar çırpın ve karışımdan 1 bardak ayırın. 3 bardak un, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozunu da katıp yeniden çırpın. 170 derece de 40 - 45 dakika pişirin. Fırından çıkar çıkmaz bıçakla 5-6 yerinden delip ayırdığınız 1 bardak kakaolu karışımı dökün. Sos’u çekince üzerini Hindistan cevizi ile süsleyip servis edin.

Unutmadan kek’i yaparken bu şarkıyı mırıldanmanız gerekli…

İnsan neler yapar isteyince,
Bu bir şey değil düşününce,
Bende tarifi öğrenince,
Kalktım sana kek yaptım.



Kek’in yanındaki şahane kestane şekeri de blogum sayesinde tanıştığım Zeynep’in armağanı. Islak kek ile de çok güzel uyum sağladı. Tekrar teşekkür ederim Zeynepcim.

NOT: Rengarenk bir yazı yazabildim sonunda. Annanem için dua eden, yorum yazan herkese çok çok teşekkür ederim. Sağlık durumu şimdilik iyi. Espri falan yapıyor artık. Özellikle dün akşam çok iyi gördüm. Tansiyon ve ateş normale dönmüş. Bugün tekrar film ve tahliller yapılıyor. 1 haftada neler olmuş bakılacak. Tekrar ayağa kalkar mı bilemiyorum ama varlığı bile bize yeter. Bir an önce toparlanıp hastaneden çıkmasını bekliyoruz. Hastane ortamı hepimizin moralini bozuyor. Hem rahatça da göremiyoruz. Öğlenleri fırsat buldukça, akşamları ise mutlaka uğruyorum. Torunlarını görmek, hemde tüm aile bir arada olmak hepimize iyi geliyor. Tek şikayetçi olan ise Alper. Geçen akşam tam 1 saat hiç durmadan ağlamış annemi istiyorum diye. Eve geldikten sonra da yarım saat bana sarılarak ağlamaya devam etti. Hastaneye gitmek yasak sana diyor ama özel izin alıyorum mecburen.

Şimdilik her şey yolunda. Dışarda yazdan kalma sıcak bir hava var. Canım alışveriş yapmak, bir kafede oturup laflamak, sinemaya gitmek ve miskinlik yapmak istiyor.
Yapabilecek miyim sizce?

16 yorum:

  1. Canımcığım öncelikle annanen'in sağlık durumun iyi olmasına çok sevindiğimi belirteyim. Umarım en kısa zaanda "bomba" gibi olur.

    Kekinde çok güzel görünüyor, sanırım bu ıslak kek, kesinlikle çok severim bende. Ellerine sağlık, sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. alevcmmmmm,

    cok sevındım anneannene.. ısallah daha da ıyı olur..

    evet son 26 gune gırdıgıme gore.. bu kek, pasta tarıflerınden bol bol ıstıyorum:P

    YanıtlaSil
  3. Alevcim;
    yazını dört gözle bekliyordum zaten iyiki de yazdın valla.kek de şahane olmuş ellerine sağlık. yemiş kadar oldum.heehe bu arada çok güldüğüm bişey ben ne zaman kek yapsam nil'İn kek şarkısını söylerim.çok severim kendisini bende.kekli zamanlarımın yegane şarkısıdır.bu arada gelince canının istediği alışveriş yapmayı,cafede oturup laflamayı, birlikte yapabiliriz istersen heehe inşallah diyorum canım.alışveriş deyince gözlerim kocaman açıldı valla.nasıl özledim oraları bir bilsen:)şafak 3..sayıyorum.

    YanıtlaSil
  4. Canım ne tatlısın..Hakikaten rengarek, hos bir yazı olmus..Kek enfes gorunuyor.Ananene de cok sevindim..İstediklerini en kısa zamanda yapman dilegiyle..:)

    YanıtlaSil
  5. aa bu kek ballı kek değil mi? aynı tarif değil mi Alev. Geçen gün ben de yaptım. Nefis oldu :)) Anneannene çoook sevindimmm, inşallah daha da iyi olur.

    YanıtlaSil
  6. Anneannenin iyi olduğuna çok sevindim...biz çocuklu kadınların özgürlüğü kısıtlı ne yazık ki..yine de bütün istediklerini yapma fırsatı bulabilirsin umarımm
    sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  7. sevgili alev ananenin iyileşmesine çok sevindim Allah sağlıklı hayırlı ömürler versin inş. ben de seninkinin aynı görüntüsünde olan bir kek yaptım çok da lezzetli oldu ama ben biraz kolaya kaçtım hazır kek unlarında şoko keki yaptım üstüne de çikolata sos döktüm herkes çok beğendi tavsiye ederim (senin ihtiyacın yok ama benim gibi acemi olanlar varsa yorumları okuyan)hem de inanılmaz pratik
    bu arada bu yazıyı aslında seni kutlamak için yazıyorum hem çalışıyosun hem de bir annesin ama her akşam hasta ananeni ziyarete gidiyosun bu gerçekten çok takdr edilecek bir davranış insanlar o kadar boş vakitleri varken anne babalarını bile ihmal ediyorlar.inş sinemaya da gidebilirsin çok iyi filmler var çünkü
    sevgilerimle
    SEMA

    YanıtlaSil
  8. Teşekkür ederim Pandora. Evet Islak kek. Annanem iyi ama hiç uyumuyormuş geceleri. 3 gündür sıfır uyku neredeyse diyor annem. Niye anlamadık :( Daha hastaneden çıkma durumu da yokmuş.

    Yass; arşive bak sen bence. Bende bu aralar pek iş yok :) 26 günde ne olur bilemem ama :))) Sağol canım.

    Nazocum ballı kekte 3 yumurta ve 1 paket yağ var. bunda ise 4 yumurta 1 bardak sıvıyağ. Tek farkı bu. Annanem daha da iyi olacak inşallah.

    Çocukla Çocuk; vakit bulurum inşallah. Teşekkür ederim. Sevgiler...

    Az kalmış Tuğbacım. sayılı gün hele hele 3 günse çabucak geçer meraklanma sen. Gelince haberleşelim canım. Bekliyorum sıcacık bir kahve eşliğinde seni :)

    Cool Cookie; inşallah canım. Yapıcam, inanıyorum bende.

    Sema; iyileşmedi ama daha iyi çok şükür. Dr Oetker'in hazır karışımlarını bende seviyorum ve yeni ürünlerini deniyorum canım. Pratik olması ve garanti lezzeti beni de cezbediyor inan :)

    Annanemi çookk seviyorum ve hasta insanlara karşı inanılmaz bir zaafım var. İçinde svegi ve merhamet olan her kişi böyle davranmalı, vakit yaratmalı. Ben bu 1 hafta boyunca kendime özel pek bir şey yapamadım ama hastane odasında hatta bahçede bile olmak bana yetiyor. Ailem çok çok önemli benim için herkes gibi.

    Sinemada izlemek istediğim, beklediğim çok film var. Yazacağım onları da birazdan...

    YanıtlaSil
  9. Gerçekten hamilelik kadının psikolojisini bir hayli değiştiriyor.
    Bende hamileyke sürekli kek yapardım...
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. Ellerine sağlık, kek çok güzel görünüyor. İçimden eve gidip kek yapma isteği uyandırdı:)
    Anneannene de çok geçmiş olsun. İnşallah en kısa zamanda tamamen iyileşir.

    YanıtlaSil
  11. alevcim, anneanne iyi demek gözün aydın. kek gibisi yok ya çok seviyorum eline sağlık. bende zencefili keki deneyeceğim:)

    YanıtlaSil
  12. Canım
    gözün aydın biliyorum ki çok daha iyi olacak sevgili anneannen bir kere sevdikleri yanında ne kadar önemli bu allah sizleri ayırmasın flameciğim.
    Kek nefis bende yapar(dım)ım ara sıra (rejimden önce ):))) ben yemiyorum ya evdekilerede yapmıyorum ne kötüyüm ama değilmi:)))

    Tüm yapmak istediklerine aynen katılıyorum mümkün olsada beraber yapabilsek
    Yoksa sonbahar sendromumu yaşıyoruz:)))
    sevgilerimle çok öptüm canım

    YanıtlaSil
  13. Şeker Pasta aynen :) Aynıyız tüm kadınlar galiba.


    Mutlu ve Umutlu çok teşekkür ederim.


    hımmm, Yeliz zencefilli denemedim ben hiç. Beğenirsen yaz canım.


    Kesinlikle bende bir sendrom var Nazlı abla ama Sonbahar mı Kış mı bilemedim :) Bakalım ne olacak. Evdekilere kek yap sende ucundan tat bişeycik olmaz yahuuu!
    Bende çokk öptüm.

    YanıtlaSil
  14. alevcimm şarkıyı söyledin ya, bir gündür bu şarkı dilimde benim de canım kek istiyor ama biliyosun nişan için diyetteyim, ama ofise biraz önce içli köfte dürüm sipariş etmedik :P anlamına da gelmiyor bu :)) anneannene çok sevindim, insallah daha da iyi olur :)

    YanıtlaSil
  15. Canım annennen için çok geçmiş olsun diyorum.Allah acil şifalar versin.Islak keki bizde çok severiz.Benim kızımda bayıla bayıla yer.Reklamdaki kız gibi ağzına gözüne bulaştıra bulaştıra.Çocuk işte.sanıyorum ondan etkilendi.sevgiler canım.

    YanıtlaSil
  16. Dürüm rejimi bozmaz Gizemcim. Yee, can boğazdan gelir. Moralede ihtiyacın var hem senin :)

    Teşekkür ederim Mehtapçım. Afiyet olsun kuzuya da . Hakkını versin Kek'in :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için TEŞEKKÜRLER...