Salı, Aralık 16, 2008

Günler geçiyor...

Bu aralar pek bir şey yapmıyorum - uz- o yüzdende kara kara düşünüyorum ne yazsam diye. Aslında Yeni Yıl için alış veriş yapmak, dükkanları dolaşmak istiyorum. Tepe Home'a, Mudo'ya, Koçtaş'a, Tchibo'ya, Carrefour'a falan gitmem lazım. Hatta hızımı alamayıp bir İstanbul'a uzansam mı bile diyorum. İkea falan ne güzeldir kim bilir! Noel ağaçları, yılbaşı süsleri, karla kırmızılarla kaplanmış mağazalarda dolaşmayı çook seviyorum. Eskiden ağaç falan süslemezdik malum bizim adetlerimiz değil ama geçen yıl Alper'in yoğun isteği üzerine kurmuştuk bir tane. Bakalım bu yıl ne yapacağız...



Rutin başlayan gün'e 07:30 - 8:00 gibi başlıyorum. 9:00'da işteyim öğlen 12:30 gibi Alper geliyor 13:00'e kadar yanımda şımarıyor sonra onu okula götürüyorum. 17:00'de ben ya da babası alıyor 17:30'da işten çıkıyorum 18:00'da evdeyiz. Hemen yemek yiyoruz ve herkes dağılıyor odalara...

Ben elime 1 fincan kahve alıp (My Koo'nun ki mutfakta kalıyor çünkü o sigara içiyorrr, kınıyoruzzzz kendisini) bazen bilgisayarın başına bazen Alper'in yanına kıvrılıyorum. Birde evde ders çalışma dönemine girdik. Sayı saymayı biliyordu bizim ufaklık şimdi de 10'dan geriye doğru saymayı öğrenmiş. Öğretmen evde 1'den 10'a kadar sayıları yazmayı çalışmamaızı istedi, başladık ama bir sorunumuz var. Alper ters yazıyor. İsmini ezbere yazabiliyor hatta geçen gün bana bir mektıp yazmış. Mektupta kendi adı, çiçek ve kalp var. İlk kez denemiş :) ama ters. Nasıl anlatayım "REPLA" gibi bi şey ama tamda böyle değil... 1'in de kuyruğunu ters yapıyor. Çok sabırlı olmak lazım bu durumda dimi ? İşimiz zor anlayacağınız bir de çabuk sıkılıyor ki önümüzdeki yıl 1. sınıfa başlayacağı için içimi de bir korku kapladı. Bakalım yaşayıp göreceğiz.

Eğer Alper bey lütfederde erken yatarsa bizde karı - koca evde film keyfi yapıyoruz. Bazen Romantik - komedi bazen korku bazende macera takılıyoruz canımız o anda ne izlemek isterse Digitürk :))) reklamı gibi oldu bu galiba!

Bundan önceki bayramlarda Alper olanlardan habersizdi. Sabah kalkınca bayramlıklarını giyer alt katta oturan Babannesine kahvaltıya iner ve zoraki el öperdi. Bu yıl değişti ve bizimki epey yüzsüzleşti. El öptükten sonra elini açıp hani para falan demeye başladı. Neyseki istedikleri yakın akraba olduğu için fazla rezil olmadık :) Eniştesinden harçlığı almış halasına dönüp sen vermedin bir tek falan diyor düşünün! Maymun gözünü açtı :) Paralar itinayla cüzdana yerleştirildi özenle saklanıyor şimdi. Ne alacakmış merak eden varsa söyliyim Laptop. Üzerini ben tamamlayacakmışım ama. Hadi bakalım hayırlısı...

11 yorum:

  1. flamecim,alper aile içindeki gelenekleri devam ettiriyor.anne ve babasından harçlık alıyor.
    ya buna ne demeli? bu sene kapıya şeker almaya gelen hemde kocakoca çocuklar şekeri kabul etmeyip para yokmu? dediler.kaptanla öylece kaldık... :O

    YanıtlaSil
  2. maymun gozunu cok acmıs yahuu:) yerım o maymunu

    YanıtlaSil
  3. :) Alper çok seker yaa... Hep anlat sen onu..Zevkle okuyorum..

    YanıtlaSil
  4. ah bu küçük adamlar alem doğrusu.bu arada benim oğlan da ters yazıyor sayıları ve bazı harfleri.seneye 1.sınıfa başlıycak ne yapıcaz bilmiyorum.üstüne fazla da düşmek istemiyorum.laptop'a gelince bizimkinin de en büyük hayali.Bu günlerde bilgisayar yasağı var.acıyorum içi gidiyor ama yok bu sefer biraz uzak tutucam.kendini kaybediyor karşısında.

    size kolay gelsin canım
    alperciğe efeden selamlar şu an başımda da .soru yağmuruna tuttu beni...

    YanıtlaSil
  5. parayı ögrendikleri yaşlar tam bu yaşlar bzimki de 1 ay sonraki dogum gunu için siparişler verip duruyor..sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Ee çocuk paraları biriktiriyor sizede pamuk ellerinizi cebinize atmak düşüyor:)))))
    İşte zamane çocuğu :)
    Flameciğim artık bundan sonra hep böyle olacak hiç şüphen olmasın(tecrübe konuşuyor) birşey alınacaksa azıcığını onlar biriktiriyor gerisini sen tamamlıyorsun:))
    Allah yardımcınız olsun:)

    öptüm canım

    YanıtlaSil
  7. hahaha.. yerim ben de o maymunu :) Alev hanımcım çok çalışman lazım, sanırım yakın bir zamanda laptop alacaksın :))
    Yazma işinde sakın kızma, sinirlenm, sıkma. Okula başlayınca kısa sürede hallolur. Ne çocuklar öğreniyor bir bilsen. Geçen yıl 1. sınıf öğretmenini çok sıkı takip etmiştim. Mucize gibi geliyordu bana. Öptüm seni. Bir de bazen rutin de iyidir ;)

    YanıtlaSil
  8. Hedef buyukmus :)Yardim et tabi annesi :)
    Benim yerime de gez o yazdigin magazalari..

    YanıtlaSil
  9. İçimden geldiği gibi; ramazan bayramında 1 ytl'lik bozuk paralar hazırlayıp vermiştim çocuklara ama ardından sokakta patlayan çatapat seslerinden bıkıp vazgeçtim. Bir çikolata alsalar canım feda ama kendilerine de zarar verecekler. Zamane çocukları dimi :(

    Sorma Yass :)))

    Cool Cookie; anlatacak bir konu daha var ama onu okurken bu kadar eğlenmeyeceksin :( canım.

    Smilena; Efe ile Alper yaşıtlar demek. Benim oğlanın en sevdiği isimdir Efe, çok sevinecek anlatırım birazdan. Umarım ters yazmaları son bulur diyeyim o zaman :)

    Çocukla Çocuk; bizimki de öğrendi ama iyi mi oldu kötü mü bilemedim :))))

    Nazlı abla; benimki oyuncak falan alınacağı zaman kıyamıyor yine parasına anne - baba sen al diye tutturuyor :) Cimri olacak galiba :)))

    Nazo; haklısın rutinde iyi geliyor ruhum dinleniyor :) Sıkmamaya çalışıyorum ama sabırsız ve mükemmeliyetçi kişiliğim karşıma çıkıyor hep :) Çok zor iş ve büyük sabır lazım ama deniyorum! Tavsiyeler için sağol canım.

    Haydins; bir kısmını gezdim dün akşam yazacağım birazdan :) Ekleyeceğiz ama ne gerek var çözemedim. Bilgisayar bilgisayardır da ne bu laptop sevdası çözemedim :=)

    YanıtlaSil
  10. Alev bizimki de tersten yazıyordu şimdi düzeltti. Aynaya götürüp tutuyorduk o zaman düz okunuyordu, yani sadece kelimeyi tersten değil, harfleri de aynalanmış haliyle yazıyordu :)
    o saydığın yerlerin hepsine benim de gitmem lazım yaa, ikea ve tchibo dışında,ne yazık ki onlar burda yok ühüüü :( Öptüm.. _Saniye_

    YanıtlaSil
  11. Saniye bizimki de aynen böyle canım, içime su serptin :) çok sağoll bende öptüm seni...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için TEŞEKKÜRLER...