Pazartesi, Aralık 29, 2008

Karlar düşer, düşer düşer ağlarımmmm...

Başlık kel alaka ama kar deyince aklıma direk bu şarkı geliyor benim. Dün Alper'in kar sevgisi tavan yaptığı için soluğu evimize 30 dk'lık mesafede olan Kartepe'de aldık. Bursa'nın Uludağ'ı, Erzurum'un Palandöken'i, Kayseri'nin Erciyes'i varsa Kocaeli'de de Kartepe var. Belki evimizin önünde kar yok ama buna da şükür :)

Kartepe'den kar manzaraları...



Alper karı görünce kendini yere atıp ellerini iki yana açtı melek taklidi yaptı. Baba oğul karın keyfini doyasıya çıkarırken Anne fotoğraf çekmekle meşguldü.




Kardan adam yapalım, burnuna havuç takalım...



Kar keyfi sucuk ekmeksiz olur mu? Olmaazzzzz. Eeee bir de üzerine sıcak çay...



- THE END -

20 yorum:

  1. ne güzel bir gün geçirmişsiniz.uludağ burnumuzun dibinde ama gitmeye fırsat bulamadık.
    iyi bir hafta diliyorum..

    YanıtlaSil
  2. sucuk ekmek ve the end çok hoş olmuş...:))

    YanıtlaSil
  3. ne güzel fotolar yawww...
    Alper yine her zamanki gibi çoook şeker :)
    operim onu ben operim :)

    YanıtlaSil
  4. Dünya tatlısı bir ailen, biraz kar ve sucuk ekmeğin var flameciğim
    işte hayat bu olsa gerek gerisini booooşşşveeeer
    öptüm canım

    YanıtlaSil
  5. adamım alpere bak sen melek talidine bak yerim onu:)) kar cidden mükemmel ya ohh burasıda aynen öyle insanın içi açılıyo :)

    YanıtlaSil
  6. İyiki fotograf çektiniz! Bu kadar güzel bir zaman geçince fotograf çekmek gercekten zor olur!

    YanıtlaSil
  7. Sizi çok kıskandım! Özellikle de çay ve sucuk ekmekle keyif yapan Alper'i:) Allah baba bize de kar gönderdi şimdi. İstanbul'da kar başladı:) Alper'i kocaman öp ve selam söyle olur mu annesi:)))

    YanıtlaSil
  8. flame, biraz önce kar yağıyordu, sabaha tutsa da kızıma ve Alper'e hoş bir sürpriz olsa. Kayak merkezlerine kayseri'nin Erciyes ini de ekleyeyim izninle. Kartepeye gitmedik henüz, merak ediyoruz.

    YanıtlaSil
  9. flame'cim diye diye sonunda yağdırdın karı ne kadar güzel eğlenmişsiniz.sucuk ekmek ve çay ohhh allah keyfinizi artırsın bende sucuk ekmek istiyorum.gubuş yüksek tansiyon hastası sucuk yasak ona o nsuz bende yemiyorum .şu anda olsa 1 kangalı bitirebilirim çok özlemişim sucuğu...

    YanıtlaSil
  10. Çokk güzel bir gün geçirmişsiniz. Kar, soğuk pek ilgimi çekmez ama nedense canım çekti. Alpiş acayip çıkarmış karın keyfini. Alev ya bi de sucuk ekmek olayı harikaymış. Sırf onun için o soğuğu çekerim işte :)

    YanıtlaSil
  11. Ne güzel eğlenmişsiniz. Kartepeyi arkadaşlardan çok duydum ama gitmek nasip olmadı birtürlü. Gerçi İstanbul da dün akşam ve bugün çok güzel kar var ama işteyiz maalesef evde olup keyfini sürmek var ama akşama inşallah. Sucuk ekmek olayı hakikaten süper olmuş

    YanıtlaSil
  12. Oh oh ne keyif haftasonu hala kar olursa dusunelim kartepeyi :)

    YanıtlaSil
  13. bende bir ara kartepeye gitmek istiyorum. hem bizede çok uzak sayılmaz yani. çok keyifli bir gün geçrimişsiniz ne mutlu!

    YanıtlaSil
  14. Canım ya valla süper akıl etmişsiniz.Kar yağar da gitmemek olur mu kartepeye.ne güzel bir gün.çok istedim bende gitmek şimdi.hele bir de sucuk ekmeği görünce.belki yiğitle tatile gelince hepbirlikte bir kartepe yaparız ne dersin sucuk ekmeklerle tabi:):)

    YanıtlaSil
  15. Smilena; hep öyle olur dimi canım yaaa. yanıbaşımızda bile olsa hep erteleriz :) En kısa zamanda şeker oğullarınla gidip karın keyfini yaşayın derim ben :)

    İçimden Geldiği Gibi; teşekkür ederim canım.

    A.Gizem; Sağol gizem, öp tabi :)

    Nazlı ablacım çoook haklısın. Daha güzelleri senin olsun canım.

    Pammukcum bende çok eğlendim o melek olurken :) birde canlı görseydin keşke :)

    Karen hanım ben anı kaydetmeye bayılıyorum b u blogda bu yüzden var zaten :) unutmam mümkün değilll :)

    Kirpikteki Göz Yaşı; canım bizim evin önünde falan yok ama 30 dk mesafede tepelerde var. Siz daha şanslısınız bu konuda kıskanma yani :) Selamlarını zevkle iletirim...

    YanıtlaSil
  16. Çocukla Çocuk; Özlemcim tutmadı ama olsun merakla bekliyoruz hala :) Erciyesi de hemen ekledim canım kusura bakma :) Kartepeye gidin mutlaka canım otele kadar çıkmanıza gerek yok.

    Sihirli Eller; canım ya valla kar pek yağmadı buraya ama biz tepeye çıkınca bulduk onu :) Hala beklemedeyiz anlayacağın. Sucuğu da gizlice ye bir ara yaa şişer bi yerin valla :)

    Nazocum;sorma acayip çıkardı karın keyfini. Sucuk sevmeyen çocuk çeyrek ekmeği götürdü :)

    Fatmacım bir ara gel gör derim ben. Bir daha ki sefere teleferiğe de binmek istiyorum ben :)

    Haydins; yoksa burdamısın sennnnn :) Hoşgeldin diyeyim o zaman yine gizli bir kaçamak var sanırım. Kar şimdi 1.5 metre erimez merak etme :)

    Yeliz; yakınsınız tabi gelin sizde bekleriz :)

    Neden olmasın Tuğbacım hatta süper olur. Siz gelin bir bakalım :)

    YanıtlaSil
  17. Tavsiyelerin yokmu kartepe için şuraya gidin şunu yiyin şura pahalı şura ucuz gibi?

    YanıtlaSil
  18. Keriman hanım merhaba..

    Kartepe yolu üzerinde zirveye ulaşmadan önce yol üzerinde sucuk ekmek yiyebileceğiniz yerler var. Yarım ekmek 5-6 lira civarında ve lezzetli. Green Park günübirlik ziyaretçiler için oldukça pahalı. Bir bardak çay 5 lira falan düşünün artık :) Kartepeye gelmişken Maşukiyeye uğramanızı tavsiye edebilirim. Köy kahvaltısı yapabilirsiniz. Balık yada et seviyorsanız çok güzel restoranlar ve butik oteller de var ayrıca. Ayrıntılı bilgi için http://www.masukiye.com adresine bakabilirsiniz. Sapanca tarafında da da kahvaltı yapılacak çok güzel mekanlar var. Mesela Evce. Kişi başı açık büfe kahvaltı 25 lira civarında internet adresi ise... http://www.evce-sapanca.com/rest.asp

    Eğer Kartepeye kayak yapmak için geliyorsanız Maşukiye'de kayak ve kızak malzemeleri kiralayan yerler var. Otelde fiyatlar çok daha pahalı çünkü.

    Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Umarım yardımcı olabilmişimdir..

    YanıtlaSil
  19. Hafta sonu gidicez kısmetse ve gitmeden önce insan gidenlerin tecrübesinden faydalanmak istiyor. Küpe olacak kulagımıza eşimle paylaşıcam gider gitmez eve Teşekkür ederimm,Sevgiler

    YanıtlaSil
  20. Rica ederim. Şimdiden iyi eğlenceler, sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için TEŞEKKÜRLER...