Salı, Ocak 13, 2009

Gecikmiş bir "Mim"

Gizemcim beni epey önce mimlemişti ama fotoğraf çekmeye üşendiğim için ancak yazabiliyorum. Konu makyaj malzemeleri. Ben makyaj yapmayı severim ve ruhumun iyi olduğu hergün makyaj yaparım. Günlük makyajım beyaz far, göz kalemi, allık, rimel ve parlatıcı ruj’dan oluşur. Sabahları 5 dakikamı alır ama eğer o gün özelse en az 30 dakika ayırmam gerekebilir :)

Makyaj yapmayı, yeni çıkan ürünleri denemeyi, ambalajına kanıp almayı çok severim. Bu aralar en büyük takıntım rengarenk göz kalemleri. Sanırım 25’den fazla var elimde ve en az 20’si 2-3 kez kullanıldı :)

Naaapiiim seviyorum işteeeee :)))))))





Makyaj çantalarım kullanım şekline göre büyüyor :) Allığım Loreal Rose 02 Numara, Loreal’in pudrası ve Max Mactor’ün stick kapatıcısını kullanıyorum ama çok çok az. Özellikle pudra ve fondöten kullanmaktan nefret ediyorum ama pudralı kapatıcılar göz altlarım için olmazsa olmazım. Farları genellikle fırça ile sürerim şimdilik tercihim Avon ama I.D Bareminerals’in fırçalarından almak istiyorum en kısa zamanda.





Farlarımda genellikle Loreal ve Avon. Göz kalemlerim buradakinin 3 katı ama hepsinin resmini çekemedim :) Mor, lila, pembe, mavi, altın ve turkuaz renkler en çok kullandıklarım. Mascara olarak Lancome Hypnose ve Loreal Lash Arcchitte’ı kullanıyorum...




Genelde Loreal’in rujlarını tercih ediyorum. Mat yerine hafif şıkırtılı rujları sevdiğim için Loreal Glam Shine serisi tam bana göre. Şeker pembe olan 50 no, diğerleri 201, 203, 209 ve 500. Genelde pembe, ten rengi ve kırmızı tonlarını seviyorum. Kırmızı her tene yakışmaz denir ama bence her cilde göre “Kırmızı” vardır marifet bulabilmekte :) Ben buldum hemde 2 tane, ehehehehe.

Fotoğrafını çektiklerim bunlar, hepsini çekemedim kusura bakmayın uykum vardı çünkü :)




Geçenlerde I.D Bareminerals uzmanına kahve tonlarında bir makyaj yaptırmıştım. Bu fotolar o zamandan yeri gelmişken yayınlayayım dedim. I.D Bareminerals'in ürünlerini çok beğendim ama kendim uygulayabilirmiyim diye endişelendiğim için henüz almadım.

Bende sevgili arkadaşlarım Haydins’i ve Tuğba'yı sobeliyorum. Kolay gelsin :)

13 yorum:

  1. ayyy ne hoş renkler oyle alevcim :)
    teşekkürler mim için...
    bu arada o zaman ben de serpilciğimi sobelemiştim ama sanırım görmedi :)
    şimdi onu da sobelediğin için saol.
    serpilcim ben opuyorum seni buradan!
    alevvv seni de seni de :P

    YanıtlaSil
  2. :) opucukler icin mersi Gizemcim..

    Gizem'in mimini cok gec gordum bende ondan yapmadim..Flamecigim kirilmazsan ben bu mimde pas diyebilirmiyim lutfen, makyajla zaten aram yoktu ama gittigim cilt doktoru arada olusan sivilcelerim icin verdigi temizleme jelinin yaninda makyaj malzemelerini degistir seklinde bir kelime ile sonlandirinca cogu copu boyladi!!

    YanıtlaSil
  3. Ne güzelll, rengarenk Alev. Bende de far hastalığı var. Bayılıyorum parıltılı farlara ama allerji yapıyor. Çok sık kullanamıyorum artık. Pembe parıltılı parlatıcılar bir de, onlarca olsa hayır demem :)

    YanıtlaSil
  4. bende renkli göz kalemlerini seviyorum senin gibi ama aynen bende 3 tane kalemimden başlasını kullanmıyorum.rujlar tam benim tonlarım...

    YanıtlaSil
  5. Bi şey değil Gizemcim geç oldu ama idare et :)

    Haydins; affedildin canım :) nasıl istersen. bende öptüm seni..

    Nazo;pek alerji sorunum yok şimdilik o yüzden kullanıyorum ama ilerde ne olur bilemem :( Parlatıcısız olmaz dimi ama :)

    Sihirlicim tüm kadınlar mı aynı acaba :)

    YanıtlaSil
  6. Oyyyyy oyy Flamecim bunlar supperr bende bir goz kalemi, bir ruj, bir de kapatici var baska da bisey yok :)) Bitene kadar ayni seyi kullaniyorum :)) Bunlarla dukkan acilir yaff :)) Ayy cok ciciler :))

    YanıtlaSil
  7. Ayy canım valla makyaj yapmayı ben de çook seviyorum.özellikle de son 3 senedir falan.üniversitedeyken yapmazdım pek kokoş oluşum sonradan:)mimlendiğime çook sevindim zevkle yazacağım ama yanımda foto makinam yok bugün yarın çeker çeker yazarım akşam eve gidince zevkle.ayrıca senin malzemelere bayıldım. ne güzeller öyle.kalemler sürü sürü.avon un farlarından memnun musun güzel renkleri varsa gelince bende alayım bari kendime yahu:)bu arada rujum favorim benim de loreal en çok onu seviyorum ve kokusunu tabiki.sevgileer

    YanıtlaSil
  8. ooo ganimetler dökülmüş hepsini kullanmak ayrı bir zevk! bu arada i.d nin allığı fondoteni vs harika mutlaka edin derim.

    YanıtlaSil
  9. Moonsun; ben almaya doyamayanlardanım sanırım :) hepsini kullanmasamda bulunsun diyip alıyorum tüm tonları...

    Tuğbacım ben Avon'un farlarından çok memnunum çok hassas bir cildim yok benim eğer seninde öyleyse denemeni tavsiye ederim.

    Yelizcim yavsiye için teşekkürler canım sürümü zor gibi gelmişti bana toz olduğu için ama denemeden bilemem tabi ki.

    YanıtlaSil
  10. Kozmetiklerin arasinda yasamak istiyorum :)
    Dikkatimi cekti genel olarak mor-eflatun ve mavi agirlikli kalem ve farlarin var-seviyorsun herhalde..cok cici hepsi..bol koko$ gunler diliyorum:))

    YanıtlaSil
  11. Bende Banu :) Bu sene favorim mor bayılıyorum giyim tarzımlada uyuşuyor belki de ondan :) Sana da kokoş günler canım...

    YanıtlaSil
  12. Valla amma çoklar Alev. Hepsi rengarenk. Ben makyaj yapmayı çok sevmiyorum ama bu aralar yapmaya çalışıyorum. Bursa'da bir makyaj kursu açılırsa katılmayı düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  13. Süper bir fikir Nilay bencede fırsatın olursa mutlaka git. Belediyeler ve Halk eğitim merkezleri bu tür kurslar veriyor bir araştır bence.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için TEŞEKKÜRLER...