Perşembe, Şubat 05, 2009

Çocukluğuma gittim...

Hani bazen bir şimşek çakar ve aniden bir fotoğraf karesi belirir ya gözünün önünde işte tam da böyle bir şey oldu bana..
Bu sitede Vera Wang'ın giydirdiği Gelin Barbie'yi görünce çocukluğuma gittim..
Varlıklı bir ailede büyümemiştim..
3 kardeştik..
Ben ise ortanca..
Mesela benim hiç Barbie bebeğim olmamıştı..
Bizim zamanımızda pek yaygın değildi yada haberim yoktu benim..
Olsaydı babamın beynini yerdim "bana da bana da " diye o kesin..
Fatoş bebekler modaydı benim çocukluğumda. Onlarla oynamaya bayılırdım..
Pinokyo bisikletin rüyalarıma girdiğini hatırlıyorum mesela..
Birde pembe, kapişonu kürklü, şişme montumu. Sanırım 5 -6 yaşındaydım babam bana pembe abime ise yeşilini almıştı. Aynadaki aksim inanır mısınız hala gözümün önünde. İnsan bir mont ile prenses sanır mı kendini, ben sanmıştım..
En kötüsü de ne biliyor musunuz? O pembe mont var ya üzerime tam oldu, seneye giyemem diye geri verildi. O an aklıma gelidikçe gözlerim doluyor hala..


Belki de Alper'e kocaman giysiler almayı sevmeyişim o yüzden..
Gerçi şimdiki çocuklar bize göre (kendi çevremden yola çıkarak kuruyorum bu cümleyi) çok şanslı. Ya da çok şanssız.. (karar veremedim)
Benim oğlum hayal kurmuyor mesela annesi gibi..
Bir oyuncağı beğeniyor alırsak o gün mutlu almazsak da ertesi gün onu unutup başka bir şey istiyor..
Çünkü onlarca oyuncağı, giysisi var..
Makul ve mantıklı olan herşeye sahip..
Ne bayram geldiğinde yeni bir giysi alınacak diye hevesleniyor ne de aldığı harçlıklar ile deliye dönüyor..
Belki büyüdükçe değişir..
Bilmiyorum..
Ama istiyorum ki herşey benim çocukluğumdaki gibi olsun..
Çocuklar bayramlık papuçları ile uyusun mesela..
Hayal kursun içinde bilgisayar, laptop, playstation olmayan..
Benim gibi, bizim gibi..

Düşündüm de Alper'e oyuncak alırken kendime de bir Barbie alsam mı?
Ne dersiniz!

22 yorum:

  1. Flamecim, sana mail(ler) attim canim blog duzenlemesi ile ilgili son gonderdigim senin istegine uygun oldu sanirim bir bak bakalim..
    Bu arada benim de kagittan elbiseler kestigim kizim vardi kartondan, barbie olmasina ragmen onu giydirmek oynatmak daha zevkli gelirdi..

    YanıtlaSil
  2. gerçekten neydi o ya "bir numara büyük alalım seneyede giyinsin" gerçi o zamanki şartların gereğiydi ama ben de senin gibi şimdi kızlara tam üzerlerine göre alıyorum.
    Ama şair ne demiş gülün kokusu vardı ya şimdi....

    YanıtlaSil
  3. al bence canım.çocuklara gelince maalesef öyleler.anlık sevinçleri var.ve bunu kabullenmek zorundayız asla bizim gibi olamazlar ki.zaman değişti ,herşeye kolaycacık sahip oluyorlar.bazen abarttığımızı bile düşünüyorum.ama galiba bizim sahip olamadığımız şeylerin onların sahip olması işin güzel kısmı.
    sevgilerle..

    YanıtlaSil
  4. Bence çocukları bu duruma bizler getiriyoruz.
    Eskilerin dediği gibi 'Han dedikleri yere han, Hamam dedikleri yeri Hamam kuruyoruz'
    Sonuç
    Herşeyi elde etmeye alışkın, isteksiz, hayal kurmaktan uzak bir genç yada çocuk topluluğu.
    Alper şimdi küçük bizimkiler ben böyle konuşunca bir tuhaf bakıyorlar bana !
    Ve klasik cevabı yapıştırıyorlar
    'AMAN ANNE'
    çok öptüm flame

    YanıtlaSil
  5. Al Alev al! Bazen benim de alasım geliyor... Hadi bir sen al bir de ben.. Benim de güzel bir cindy bebeğim vardı küçükken.. Eve gelen boyacılar çalmışlardı:( Çok üzülmüştüm. Kimin aklına gelir ki boyacının bebeği alıp götüreceği.. Para felan neyse de giden bebğim oldu .

    YanıtlaSil
  6. Alevcim çabuk ulaştıkça özlemeyi,hasretle kavuşmayı bilmedikleri için değer bilmeyi öğrenemiyorlar.ve doyumsuz bir nesil yetiştirdik bizde ukte kalanlar onlarda kalmasın diye..
    aslında hatalarımız var ama..hatalar olmasa insan olamayız ki..
    çözemiyoruz ki..
    sadece sevgiyle büyüsünler istiyoruz ve bu bakımdan senin sarı oğluşunda çok şanslı:))

    YanıtlaSil
  7. Alevv ne güzel yazmışsın, gözlerim doldu.. Ben sana göre şanslıydım. Alınırdı oyuncak falan, bebeklerimde oldu ama alınamayan şeyde olmuştu. mesela ışıklı ayakkabım olmadı diye çok içlenmiştim. İlkokuldaki sınıfım Afyon'un en zengin ailelerinin çocuklarından oluşuyordu. Herkesin vardı benim yoktu :( Şimdi düşününce gereksiz bişey ama o zaman ne önemliydi benim için. Babam alamayız kızım demişti. Çünkü kardeşim ameliyat oluyordu kulağından vs. Bir de yeni kabanıma mürekkep döküldü ve tamamen çıkmadı leke. Sağ tarafın cep kısmı komple. Ben o kabanı 2 sene giymek zorunda kaldım :) O gün bugündür yavruağzı rengine gıcığım :))
    Bayram heyecanı apayrı bir konu. Bazen eski günlere dönmeyi çok istiyorummm.. Ne çok şey var anlatacak :))
    Uzadı yine, öptümmm canım..

    YanıtlaSil
  8. DUNKU TATSIZLIGIMDANMIDIR NEDIR NE OKUSAM AGAMA HISSI UYANDIYOR BENDE BU YAZINDA OYLE

    YanıtlaSil
  9. al bence de canım
    içinde kalacağına
    kızın olsaydı onunla oynardın ama,
    şimdi kendine al bence

    YanıtlaSil
  10. alev, alıver kendine bir tane barbie ne olacak bu işler yaşa başa bakmıyor. yatak odanda bir köşeye koyarsın.

    YanıtlaSil
  11. Haydins; Yardımların için sağol canım. Klasik bir şablon seçtim ve şimdi daha çok hoşuma gitti. Etiket bulutumuda yaptım. Çok sağoll canım. Sabah gazetesi verirdi kağıt bebekleri değil mi?sen söyleyince hatırladım. Bende severdim kağıt onları...

    Nazpek; şaire katılıyorum :) Büyük almanında pek bir esprisi kalmadı artık. Ne kadar pahalı alsanda eskiyor, renkleri soluyor zaten.

    Smilena; bencede en güzeli kendi hayallerimizi onlarla birlikte gerçekleştirebilmek :) Zaman değişti artık ânı yaşamak gerek değil mi!

    Nazlı abla çok haklısın. Bende seni çok öptüm...

    A.Gizem; sende canım. sağolll

    Cool Cookie; Sindy bebeğine üzüldüm canım :( Hayırda etmez ama neden çalarlar bilmiyorum :( Ben en güzelini alacağım kendime. Sende al tamam mı :)

    Bendeniz; teşekkür ederim hemde çook. Umarım Alper'de büyüdüğünde senin (sizin) gibi düşünür.

    Nazocum annem - babam okuyunca kızarlar ben üzelteyim hemen. Benimde oyuncaklarım vardı hatta balkondan atacak kadar çok :) Sadece her istediğim her an olmazdı ve Barbie bebekler şimdiki kadar yaygın değildi. Kulaklarımı çeker annemle babam valla :)

    Benim zamanımda da svarovski taşlı çiçekli spor ayakkabılar çok modaydı. Alınca deliye dönmüştüm bak onuda hatırladım :)

    Işılcım tatsız haline tatsızlık kattıysam özür dilerim canım. İdare et tamam mı :)

    Mavianne; kızım olsaydı yığınla alırdım heralde :) ama şimdi 1 tane alayım kendime...

    Yeliz; şart oldu dimi :)

    YanıtlaSil
  12. amanınnn header çok hoşşşş olmuş güle güle kullan; yardım edenlerin de senin de eline sağlıkkkk benim de tek isteğim boyle şık ve flu olmayan; net bir header.

    YanıtlaSil
  13. barbie bebegim benim de olmadı sanırım yetişemedim ben de...şimdi hayranlıkla bakıyorum oyuncakcılarda barbielere..ben en cok lego larla oynardım, cocuklarım da aynen seviyorlar legoları...genel olarak cocukların tatminsiz ve kolay mutlu olamadıklarını dusunuyorum, ooo bu konuda konusacak oyle cok sey varki gerçekten...sevgiler bizden sana

    YanıtlaSil
  14. Canim Flame, kendi cocukluguma dondum sen boyle anlatinca :) ama bazen simdiki cocuklarla kendimizi karsilastirmak dogru mu bilemiyorum, cunki bizim zamanimizda bizde olmayan akranlarimizda da yoktu, ama simdiki cocuklara bisey alinmasa arkadaslrinda gorup uzulecek :(( Sanirim her devrin gerektirdikleri farkli.. Cocuklar mutlu olsun da gerisi onemli degil :)

    YanıtlaSil
  15. bende çocuğuma kocaman giysiler almıcam.küçülürse küçülsün.ama o parfümüde almam heralde....

    YanıtlaSil
  16. İnan ki yazdıkların ülkemizin yeni nesil dışında büyük bir çoğunluluğunu yaşadığı bir durum :) ama sen bunu dile getirince ,bende bir anımı hatırladım. Annem bana en son çıkan barbie'nin bir modelini almıştı. Hayallerimi süsleyen.. Biz çok varlıklı, yaşadığımız bölgenin en zengin ailelerindendik. Barbie'yi alıp eve geldik. Açmaya bile kıyamadım kutusu ile o gece yanımda yattı :) Ama benim ultra cimri dedem sabah bebeği gördü ve bunu hemen geri vericeksiniz dedi. Bana o bebeği geri verdirerek onun yerine çok kalitesiz ucuz bir oyuncak aldırdırlar. Küçüklüğüm en kötü anısıdır. Ve hala barbie bebeklerden nefret ediyorum. Dedem' dende..... Benim düşüncem şu dönemde çocuklara istediği alınmalı fakat limtli ve ailenin istekleri filitre yapması gerekiyor.

    YanıtlaSil
  17. HA BIDE SENIN BLOGUNDA KI FOTOGRAF DUZENI COK HOS BEN ACEMIYIM BILIYOSUN ALT ALTA EKLEYIP GIDIYORUM HOS OLMUYOR.MESELA INCI DISLER YAZINDAKI FOTOLAR GIBI. NASIL YERLESTIRIYORSUN?

    YanıtlaSil
  18. HA BIDE SENIN BLOGUNDA KI FOTOGRAF DUZENI COK HOS BEN ACEMIYIM BILIYOSUN ALT ALTA EKLEYIP GIDIYORUM HOS OLMUYOR.MESELA INCI DISLER YAZINDAKI FOTOLAR GIBI. NASIL YERLESTIRIYORSUN?

    YanıtlaSil
  19. Gizemcim ben yaptım o headerı :) Beğenmene sevindim sanada yaparız merak etme sen :)

    Çocukla Çocuk; Lego oynamayı bende çok seviyorum. Alper'e kocaman bir lego masası aldım birlikte yapıyoruz :)

    Moonsun; bencede önemli değil :) Mutlu çocuklar olsun tüm dünyada...

    Sihirli Eller; alma bencede :)


    Serap'la Moda; Hoşgeldin gözlerim doldu okuyunca yorumunu. Ne kötü değil mi! Böyle anılar hiçç unutulmuyor ayrıca. Keşke açsaymışsın paketi yaa...


    Işılcım Picasa diye bir program var onun yardımıyla yapıyorum. Google'dan aratıp bilgisayarına indirebilirsin canım. Çok kolay.

    YanıtlaSil
  20. Bi an benim de aklima kucukken annemlerin bana aldiklari(alabildikleri) ilk ve tek barbie aklima geldi. O kadar cok sevinmistim ki, ama benden yasca buyuk olan kuzenim (kendilerinin durumu iyiydi ve bir suru bebegi vardi) daha ben bebegi elime alip bakamadan elbisesini bozmustu. Gozlerim dolar hala. Bence hemen kendine bir barbie al. Ben evde koyacak yerim olsa ( malum atolyeden dolayi oyuncakci dukkani gibi ) kesin en begendiklerimi alip koleksiyon yapicam ama yer yok. Beni bir barbie kesmez:) hehe

    YanıtlaSil
  21. Aslı Erataç; ne fena bir kuzenmiş o da öyle :( Bende alıcam dedim ama ona sıra gelmedi bir türlü. Birgün mutlaka :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için TEŞEKKÜRLER...