24 Şubat 2010 Çarşamba

Sodalı Börek

Ülke gündemi almış başını gidiyor…
Böyle olunca insanın canı ne televizyon seyretmek ne de gazete okumak istiyor.
Sırasının gelmesini bekleyen kitaplar, dergiler öylece duruyor masanın üzerinde…
Yazası da olmuyor böyle anlarda insanın!
Kafamı dağıtmak için yemek dergilerini karıştırıyorum.
Karşıma çıkan ilk tarifi de hafta sonu gelen misafirlerim için yapmaya karar veriyorum.
Fazla uğraştırmayan pratik bir tarif bu…
Özellikle çalışan kadınlar için ideal.
Akşamdan hazırlayıp ertesi gün pişirmek için buzdolabında bekleyen börekler her zaman
favorim olduğu için “Sodalı Börek” tarifini sıcağı sıcağına paylaşmak istiyorum sizlerle…




Malzemeler

• 5 yufka
• ½ bardak sıvıyağ
• 1.5 bardak süt
• 2 yumurta
• 2 şişe {sade} soda
• 200 gr peynir ve maydanoz
• Susam

Yapılışı

Yağ, süt ve yumurtayı derin bir kapta çırpıp yağlanmış tepsiye yufkayı seriyoruz. Aralarına hazırladığımız sütlü karışımdan gezdirip orta kata gelince peynir ve maydanozlu harcı koyuyoruz. Diğer yufkalarla aynı işlemi yapıp kalan sütlü karışımı en üstteki yufkanın üzerine sürüp susam serpiyoruz. Kareler halinde dilimledikten sonra üzerine 2 şişe sodayı döküp üzerini streç filimle sararak 1 gece buzdolabında bekletiyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar {yaklaşık 20 – 25 dakika} pişirerek ılık servis ediyoruz.


Afiyet olsun

1 yorum:

Yorumlarınız için TEŞEKKÜRLER...


FLAME