Cuma, Ekim 22, 2010

Fırında Kremalı Patates..

Arkadaşım Meltem'in ne zamandır "mutlaka dene" dediği kremalı patatesi geçen pazar yaptım sonunda...
Et yemeklerinin yanına çok yakışacak çok güzel bir tat!
Deneyin, pişman olmazsınız :p




1 - 1,5 kg patatesi soydum ve yuvarlak doğrayıp kare borcama yerleştirdim.
Üzerine "zevkimize göre tuz" koyup güzelce karıştırdım.



1,5 - 2 bardak kadar süt ve 1 paket hazır kremayı üzerlerine gelişigüzel döktüm.
180 derece önceden ısıtılmış fırında 1 saat pişirdim.



Fırından çıkarıp üzerine 250 gr rendelenmiş kaşar peyniri serpip tekrar fırına verdim.



Üzeri iyice kızarınca fırından çıkarıp ılık olarak servis ettim.
Sonra da afiyetle yedik..

♥ Mutlu haftasonları ♥

10 yorum:

  1. Ben bayılırım; salatayla etsiz de yerim seve seve..
    Pazar günü yapayım, ne zamandır yapmıyorum.
    Sayende pazar mönüsü de tamamdır kafamda. Bugün ve yarın da öyle.. ohh ohh :)))

    YanıtlaSil
  2. güzel bir tarif bende sık sık yaparım
    Afiyet olsun

    YanıtlaSil
  3. güzel ve pratik bir tarif ama ben sarımsağı bu tarife çok yakıştırıyorum hem içine minik minik doğruyorum hemde borcama patateslerden önce iyiyce sürüyorum sarımsağı, eğer sizinevdede sarımsak düşkünleri varsa kesin beğenilecek bir tarif oluyor... afiyet olsun:=)

    YanıtlaSil
  4. Çok severim kremalı patatesi:)) Karabiber de çok yakışır. Hımmm bir de işe kalorisi olmasa:)))

    YanıtlaSil
  5. alışverişkolik23 Ekim, 2010 11:28

    Çok sevdiğim,enfes bir tarif.:) Köfteleri misket yuvarlayıp içlerine küçük çukurlar yapıp aynı tarifi uyguluyorum, o da güzel oluyor.:) Keyifli hafta sonları canım.

    YanıtlaSil
  6. Benimde favori yemeğimdir.Çok severim ve kim yediyse tarifini mutlaka ister.Karabiber bende eklerim bu arada..

    YanıtlaSil
  7. Ben İlk geçenlerde arkadaşlar geldiğinde yapmıştım patatesler .iğ oldu meğer süt eklememişim.Bir dahaki sefere kendimize sütlü deneyeceğim ğişerse misafirede yaparım.

    YanıtlaSil
  8. Kesinlikle mükemmel bir tat.. Tarif için teşekkürler

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için TEŞEKKÜRLER...