Cuma, Ekim 14, 2011

Kösem Sultan'ı izledik

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları “Kösem Sultan” oyunuyla Perşembe günü perdelerini açtı.

Biz de 2 aile çocukları da yanımıza katıp 3 saat süren bu keyifli oyunu izledik dün akşam.
Alper okulda izlediği kısa tiyatrolardan sonra ilk defa hem de üç saat süren kalabalık bir oyun izledi tiyatro sahnesinde ve hiç sorun çıkarmadı!
1 haftadır merakla tiyatroya gitmeyi beklediği için pür dikkat izledi Kösem Sultan'ı ve şaşırdı bir annenin yapabildiklerine...



Turhan Oflazoğlu'nun "Deli İbrahim" ve "4. Murat'tan" sonra kaleme aldığı "İktidar Üçlemesi'nin" son eseri olan “Kösem Sultan” kendi oğlunu bile gözünü kırpmadan öldürebilecek kadar acımasız bir iktidar hırsının, bireyi, toplumu ve devleti ne hale dönüştürebileceğini tüm çıplaklığıyla gözler önüne seriyor.

40 oyuncunun rol aldığı oyunun yönetmeni Murat Atak, dekor tasarımı Tayfun Çebi, kostümler ise, Funda Çebi Bozdoğan tarafından hazırlanmış. Müzikleri Murat Gedikli’ ye ait olan oyunun koreografisini Ferdi Yıldız ve ışık tasarımını ise Ersen Tunççekiç tasarlamış.



Büyükşehir Tiyatrolarının en başarılı ve en çok oyunda rol alan oyuncusu seçilen Aydın Sigalı ödülünü Cihan Ünal'dan aldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Nejat Birecik ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'da ilk kutlayanlardan biriydi.

İlk hafta full dolu oynayan oyunu Kocaeli ve çevresinde yaşayanlar kaçırmasın bence...
İyi seyirler!

3 yorum:

  1. Haftaya Cumartesi için bilet aldık bile :)

    YanıtlaSil
  2. kismet insallah izlemek istiyorum :)
    bu arada sessiz sedasiz sizi takip ediyorum hatirladigim kadariyla alisveris yaptiniz strawberry turkiye satisini acmis :)

    YanıtlaSil
  3. Çocukla Çocuk; süpperrr. İyi Seyirlerrrr :))

    Zübeyde; Tavsiye ederim. Strawberry'yi de 1 saat önce gördüm :) Fiyatlar çok pahalanmış ama :(((

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için TEŞEKKÜRLER...