9 Şubat 2012 Perşembe

Pınar Labneli Çikolatalı Kek

E-Mail'ime Pınar'dan gelen bu cici görseli ve "Pınar Labneli Çikolatalı Kek" tarifini sizlerle paylaşmadan edemedim.
Pınar bu tarifi Sevgililer Günü’nde sevdiğine özel bir sürpriz yapmak isteyenler için hazırlamış.
Bence de şahane bir fikir
En kısa zamanda denenmeli!!



Pınar Labneli Çikolatalı Kek (35 - 40 Kağıt Kek Kalıbı İçin)


Malzemeler:

• Pınar Labne 200 g
• 3 adet yumurta
• 1,5 su bardağı toz şeker
• 1/2 su bardağı zeytinyağı
• 3 yemek kaşığı kakao
• 1 çay bardağı (ajda) damla çikolata veya 80 g bitter çikolata
• 2,5 su bardağı un
• 1 çay kaşığı karbonat

Krema için:

• Pınar Labne 200 g
• 1 paket krem şanti
• 1 çay bardağı (ajda) soğuk süt

Kremanın Yapılışı: Krem şantiyi soğuk süt ile çırpın. Pınar Labne’yi ilave edin. Karıştırın. Sıkma torbasına aktarın. 15 - 20 dakika buzdolabında bekletin.

Kekin Yapılışı: Yumurtaları şekerle iyice çırpın. Zeytinyağını, Pınar Labne’yi ve damla çikolatayı ekleyin ve karıştırın. Kakao ve karbonatı da ekleyin. Unu azar azar ilave edin, karıştırın. Karışım koyu bir muhallebi kıvamında olmalı, eğer çok cıvık ise 1/2 su bardağı un ilave edin. Kağıt kalıplara yarısı dolu olacak şekilde paylaştırın. Önceden ısıtılmış fırında orta derecede 20 dakika kadar pişirin.

Fırından çıkan ve iyice ılıyan keklerin üstüne kremayı sıkın. Pasta süsleri ya da meyve ile süsleyip servis yapabilirsiniz.

Tarife ilişkin detaylar www.facebook.com/pinarlabne adresinde yer alıyor.

1 yorum:

Yorumlarınız için TEŞEKKÜRLER...


FLAME