19 Mart 2012 Pazartesi

Bezelyeli ve kornişonlu patates salatası

İçinde patates olan herşeyi çok seviyorum ben.
Patates püresi, patates böreği, patatesli poğaça, patates salatası vs.. bu liste uzar gider.







Malzemeler
  • 7-8 haşlanmış patates
  • 300 gr haşlanmış bezelye veya konserve
  • 250 gr küçük doğranmış kornişon
  • 600 gr Yoğurt
  • 4-5 yemek kaşığı mayonez
  • Tuz
Yapılışı
  • Patatesleri püre haline getirip damak zevkinize göre tuz ekleyin.
  • Yoğurt ve mayonez ile patates püresini iyice birbirine karıştırdıktan sonra bezelye ve kornişonu ilave edin.
  • 5-6 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edin.
Not: Ben çiçek şekli için Tupperware'in prenses tacı kalıbını kullanıyorum.

2 yorum:

  1. yemek saati yaklaşırken salata daha da hoş göründü gözüme :)) ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel olmuş
    Şeklinden anlaşılıyor zaten tupperware olduğu :))
    Ellerine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için TEŞEKKÜRLER...


FLAME