Cuma, Haziran 01, 2012

Arçelik "Buharika" Buharlı Temizleyici

Çocukla Çocuk sitesinde Fulya'nın Beko buharlı temizleyici ile ilgili memnuniyet yazısını görünce hemen bende mi alsam acaba diye düşündüm!
Malum bahar temizliğinin şimdi tam zamanı...
Eşimle İzmit Mobesko'daki Beko'ya gittik ama ellerinde yoktu.
Hemen karşısındaki Arçelik bayisine de bir bakalım dedik ve bingo!
Şansımıza Anneler Günü sebebiyle indirimdeydi Arçelik K-7800 Buharika Buharlı Temizleyici, 199 TL'ye aldık.
Eve gelir gelmez de temizliğe başladık :D



Buharika'nın tüm parçaları fotoğrafta görülüyor. Yanlış hatırlamıyorsam kutudan 22 parça çıkıyor. Mikrofiber bezler çamaşır makinesinde rahatlıkla yıkanıyor. Eğer yedeklemek isterseniz de Arçelik servislerinden temin edebiliyorsunuz. Tabanca kısmına takılan ve iç içe geçen sapların yardımıyla duvar, kalebodur gibi yüksek yerlere kolayca ulaşabiliyorsunuz. Makine minik olduğu içinde omuz askısı ile çok rahat taşınıyor.



Buharika'nın lavabodan wc'ye, pencereden yere, fırından ocağa, koltuktan halıya, duvardan jaluziye, stordan pimapenlere, biberondan mücevherlerin temizlik ve dezenfektesine kadar bir çok kullanım alanı mevcut. Ben koltuk, halı, fırın, ocak, kalorifer peteği, duvar, jaluzi, banyo, pimapen ve mutfak kalebodurlarında kullandım. Banyo ve mutfağım tavana kadar kalebodur olduğu için her birini temizlemem en az 1 günümü alıyordu. Merdivene in çık, in çık sinir krizi geçiriyordum. Buharika sayesinde ise 1 saatimi bile almadı inanın! Sırf bunun için bile verdiğim paraya değer :)



Makinenin kullanımı ise oldukça pratik. İçine 1 lt suyu koyup 4-5 dakikada ısınmasını bekledikten sonra 30 - 35 dakika rahatlıkla kullanabiliyorsunuz.

Benim tavsiyemle geçen hafta bir arkadaşım daha aldı ve o da çok memnun kaldı.
Eğer aklınızda buharlı temizleyici almak varsa kesinlikle tavsiye ederim ben Buharika'yı.

28 yorum:

  1. Bende çok merak ediyor ve almak istiyorummmm, bakacağım.
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. buharlı temızleyıcılere bakıyordum ben de. Ama az parcası olsa,tak cıkar ugrastırmasa :s var mıdır oyle modelı

    YanıtlaSil
  3. bu makineden nedense tek benmi menun kalmadım.aldım ya birkere kullandım yada 2 memnuniyetsizliğimden kilerde duruyor.halıda denemdim çok metettiler ama hiç temizlemedi.parama yazık oldu:((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de memnun klamdık. Koltukları temizlemedi.HAlılarda pek bir fark göremedik.Yalnız değilsin yani.Ayrıca camları temizlemek için verilen aparat camdaki pis suyu aşağı akıtıyor.Beğenmedik malesef.

      Sil
  4. sakın almayın gereksiz bir ürün:((

    YanıtlaSil
  5. bende memnun kalmadım hantal yapısı var küçük ama omuzda kolay taşınmıyorağır geliyor hareketi kısıtlıyor yere koysanız hortumu kısa kablosu kısa ama yerleri silmesi çok güzel şekli değişmeli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çapraz asmayı denediniz mi? öyle daha rahat geldi bana! Savrulmuyor yürürken.. yerleri ve duvar kalebodurlarını çok iyi temizliyor.

      Sil
  6. Almaz olaydım. ikinci kullanımda kapaktan buhar atmaya başladı.yanacağım diye çok korktum.yerleri su içinde bırakıyor.suyu çok çabuk bitiyor.kısacası memnun kalmadım.200 liraya bu kadar olur herhalde.bu bana ders oldu diyebilirim aldınmı bu tip şeylerde en iyisini alacaksın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Servise falan danıştınız mı sıkıntınızı? Ben şu ana kadar öyle bir sorun yaşamadım. Suyu yarım saat rahat gidiyor mesela. Mutlaka daha iyileri vardır tabi. Fiyat performans olarak ben memnun kaldım...

      Sil
  7. bende bırtek yerlerı sılmesınden memnunum kı benım ıcın önemlı 9 aylık bebeğim var.petek ıclerını mukemmel temızlıyor.ocagı cok guzel temızledı kızımn mama sandalyesını ve yemek kaplarını.bırde duvar sıleceğim ve banyo duvarlarımı.bence bunlarıda guzel yapacak.o yuzden almaya değer.vıleda ıle sık sıl sık sil derdı yok.tak fıse sıl tum evı:))hemde buharla mıkroplara ölümmmmm:)))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerleri temizlemesi ve mikropları gidermesi sebebiyle benimde favorim. Eşim arabayı temizlemek için de kullanmaya başladı. Epey fonksiyonlu :)

      Sil
  8. BEN YAKLAŞIK 15GÜN OLDU BUHARİKAYI ARASTIRIYORUM SUANA KADAR MEMNUN KALMAYAN COK COK AZ BANA GOREDE HEM HİJENİK HEMDE PRATİK GİBİ GELİYOR MESALA PETEKLERİN DUVARLARIN CAMLARIN KOLTUKLARIN TEMİZLİGİ İÇİN COK GUZEL BİR URUN ZAMAN ACISINDANDA AVANTAJLI KULLANAN BAYANLARIN YORUMLARINA GORE BİR İKİ GUNE KADAR BENDE ALCAM INŞ BUHARİKADAN COK MERAK EDİYORUM ALIP BİRAN ONCE DENEMEK İSTİYORUM

    YanıtlaSil
  9. buhar yapıyor ya ortalık nemli olmuyomu örneğin camlar buharlanmıyomu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim camlarım küçük ve içe açılır olduğu için silmesi çok pratik. Buharikayı denemedim o yüzden camda. :( Rahatsız edici bir buhar yapmıyor ama etrafa. uçup gidiyor hemen..

      Sil
  10. Ben de internetten yorumları okuyup almaya karar verdim. Ancak memnun kalmadım.Öyle her şeyde mükemmel temizlik sağlamıyor. Bence gereksiz bir alet.

    YanıtlaSil
  11. 06.02.2014. Bana da eşim hediye olarak beko buharika almış.Adı gibi harika her türlü temizlikte kullanılıyor.

    YanıtlaSil
  12. Merhaba bende bu adetten almak istiyorum ama inrernetteki yorumlar kafamı karıştırdı sizce gereksiz mi yoksa temizlikte bi fark yaratık cinsten mi?

    YanıtlaSil
  13. Merhaba bende bu adetten almak istiyorum ama inrernetteki yorumlar kafamı karıştırdı sizce gereksiz mi yoksa temizlikte bi fark yaratık cinsten mi?

    YanıtlaSil
  14. Merhaba bende bu adetten almak istiyorum ama inrernetteki yorumlar kafamı karıştırdı sizce gereksiz mi yoksa temizlikte bi fark yaratık cinsten mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, bana göre oldukça başarılı bir ürün. Hem çok büyük değil saklama sıkıntısı yok hem de özellikle detaylı temizlikte işimi çok kolaylaştırıyor. Duvar silme, fayans silme, parke temizliği, kalorifer peteği, pvc vb bir çok yerde kullanıyorum. Her gün kullanmıyorum ama işim düştüğünde bence görevini gayet iyi yerine getiriyor. Fiyatı da uçuk olmadığı için çok gözüme batmadı benim...

      Sil
  15. Merhaba size birşey soracaktım benim sağ kolumda komple sorun olduğu için temizlik yaparken ağrım oluyor buharika almayı düşünüyorum bu yüzden elle temizliğe göre çok uğraştırırmı beni bu konuda fikriniz varmı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Elle temizliğe göre daha pratik olacaktır ama cihazı çanta gibi omzunuda taşımanız gerekiyor. içi su doluyken 2-3 kg falan bir ağırlığı vardır rahat. Duvar silerkende ileri geri ittirme hareketi yapıyorsunuz sadece. Karar sizin...

      Sil
  16. Merhabalar bende bugün aldım buharikayı yalnız şunu belirtmek isterim ağırlığından dolayı hantal olduğunu söyleyen arkadaşlar bence siz hantal görmemişsiniz bu alet bana kuş gibi hafif geldi. Size bu arada önerim halınızı temizlerken ilk önce halınızı ters çevirin halınızın tersinden buhar verince kirler halınızın yüzeyine çıkar tersine buhar verdikten sonra tekrar halınızı eski haline getirin yine üstünden buharikayla geçin halınız tertemiz olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Halı temizleme tavsiyenizi bende ilk fırsata deneyeceğim. Teşekkürlerrr ❤️

      Sil
  17. Arkadaşlar merhaba 😊 benimde bir sorum olacak...salonumun yerleri siyah taş ve çok toz oluyor...silmek ise ayrı bir eziyet sil,durula,kurula :( acaba buharika bu sıkıntımı giderir mi yani 1 kez sildimmi kurulamaya gerek kalır mı...cevaplarinizi merakla bekliyorum 😊

    YanıtlaSil
  18. Benim var İlk çıktığı zaman memnun kaldım ama su kapağının silikonlu contası koptu bulamıyorum üretim de kalmış nerde bulabiliriz bilgi verin lütfen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, yedek parça online sitelerde var ama 2. el pazarlarda da bulunuyor diye biliyorum. https://www.supurgemarket.com/arcelik-9178005138-7802-buharli-temizleyici-hazne-kapagi-p-42973.html?gclid=Cj0KCQjw84XtBRDWARIsAAU1aM3NfnrIincMChP8RGYR_97wIJjMXpZYVoFAoj5QBaKaIgT3avZd3sAaAjVtEALw_wcB Bu sitede su kapağı var mesela bakabilirsiniz.

      Sil

Yorumlarınız için TEŞEKKÜRLER...