Cumartesi, Aralık 01, 2012

Atlantis Sirki

Geçen yıldan beri Türkiye'de olan "Atlantis Sirki" sonunda İzmit'e geldi.
Alper köpek balığı, fok ve penguenleri duyunca gitmek istedi.

Sevimli penguenler, akıllı foklar, köpek balıkları, kediler ve futbol oynayan köpekler, palyaçolar, jonklör, trapez, çemberli trapez, hulo hoop ve merdiven şovundan oluşan "Atlantis Sirki" Alper'in seveceği tarzda küçük ama  güzel bir gösteri sundu.

Biz davetli olarak gittiğimiz için en güzel yerden izledik şovu.
Bilet fiyatları 20 ile 25 TL arasında değişiyordu.
Üç kişilik bir aile için bu parayı hak edecek bir şov olduğunu düşünmüyorum ama yine de trapez ve köpeklerin futbol maçı izlenmeye değer.



Denge oyunu heyecan vericiydi...



Her kız çocuğunun küçükken hulo hoop'u vardı değil mi?
Havada uçuşan şapkaların peşinde koşan bu adamı izlemek keyifliydi.



Fok balıklarının bu kadar sevimli olduğunu bilmiyordum.
Soldaki nasıl tembel nasıl zoraki yapıyor hareketleri ama sağdaki tam bir çılgın.



Daha büyük sirklere gittim ama bu kadar küçük bir çadırda bu denli başarılı bir trapezi izlediğimi hatırlamıyorum.



Merdiven ve denge...



Engelleri aşan kediler...



Köpek balığı ile yüzmek eğlenceli midir acaba?



GS ve FB'li köpeklerin maçı 4-4 bitti...



Finalde penguenler minik bir yürüyüş yaptı.



Ve tüm ekip bir arada...

1 yorum:

  1. Kusura bakmayin annelik ile ilgili bir blog yapmissiniz ama ailenisini zulmun yuvasi olan sirklere goturen bir anneden samimiyet beklemiyorum.. Sirklerin gercek yuzunu bilmiyor musunuz? Cocugunuzu iskencenin yuvasina goturuyorsunuz?

    Eğitimlerde çivili sopa, dar tasma, ağızlık, kırbaç, elektroşok çubugu, çelik kanca gibi işkence aletleri kullanılarak hayvanlara "vahşi" oldukları unutturulmaya çalışılıyor(http://www.youtube.com/watch?v=l1kmN6p6LKE)ç Bu iğrenç sürece ve süresiz tutsaklığa adapte olmaları için son derece acımasız muamelelere maruz bırakılıyorlar. Bir zamanlar tıpkı köle insanlar gibi "mal" statüsünde olan ve üstlerinden para kazanılan bu tutsak hayvanlar, şiddet dolu eğitimleri esnasında bile tıbbî yardımdan yoksun bırakılıyor; çünkü sirklerde kâr(!) daha önemli. Eğitimde, gösteride ve hatta uyurken bile uğradıkları şiddetin, vücutlarinda açtığı yaralar basit müdahalelerle geçistirilerek bir sonraki gösteriye hazırlanıyorlar. Sirkler, şehirden şehre, ülkeden ülkeye gezdikleri için bu hayvanların, suya, yiyeceğe, doğal ihtiyaçlara erişimleri de bir hayli kısıtlı durumda. Yılın büyük bir kismini nakledilerek geçirdiklerinden kötü hava koşullarından da oldukça etkileniyorlar, ama bu, dayaksız, işkencesiz bir zaman dilimi olduğu için onlara göre bulunmaz bir fırsat. Sirk hayvanları sürekli dayağa, işkenceye ve açlığa maruz bırakıldıkları ve kafes içerisinde sürekli hapsedildikleri ya da çok kısa zincirlerle bağlandıkları için daima stres ve aci içerisinde yaşmaya mahkûmlar.

    Sirkler, hayvanlara yapılan zulüm, zorlama ve tutsaklık nedeniyle birer işkence ticarethanesidir. Bu ticarethaneler, aslinda eğlenceyi değil, insanların gözlerini ihtişamli(!) gösterileriyle boyayarak zulmü ve işkenceyi pazarlar. Zorlamayla, işkenceyle, şiddetle eğitilen hayvanlar, zorunlu çalışma sisteminde, cinnetin esiğinde olan toplumun kargaşasinda ufalanan, yaşamayı, gülmeyi unutmuş insanları eğlendirmek için adeta "tüketilecek" mal muamelesi görür. Tutsaklıklarından ölümlerine kadar acı, işkence ve ağır stresle yaşamaya mahkûm edilen bu hayvanların insanlari eğlendirmek için tüm bunlara maruz bırakılmasi hiçbir şekilde kabul edilemez. Bu yüzden "eğlenceli" diye reklamları yapılan sirklere halen gitmek isteyip istemediğinizi sorgulamanız gerekiyor.
    Sirklerdeki tutsak hayvanlar,
    - Bir zamanlar doğada özgürce ve insandan uzak, insan boyunduruğu olmadan yasamlarını sürdüren mutlu canlılardı.
    - Acıyı, eziyeti, sömürüyü insanlarla eşit düzeyde hisseder, psikolojik baskıyı ise katbekat fazla hisseder.
    - İnsanlari eğlendirme gibi bir ihtiyaçlari olmadığı gibi insan tarafından kendilerine böyle bir vazife de yüklenemez. Sirklerdeki tutsaklik, işkence, dayak, açlık vb. durumlar kendi iradelerinin dışında ve bir çıkar uğruna onlara uygulanmaktadır.
    - Gösterilerde sergiledikleri metazori hareketleri isteyerek öğrenmez, eğiticisinin korkusuyla ve eğitim sürecinde yaşadiklari travmayla yaparlar.

    Bu yüzden BU ZALİM SEKTÖRE DESTEK OLMAYIN! Biletix'in biletlerini sattığı Atlantis Sirkine gitmeyin! İhtişamli eğlence dünyasının arkasındakı zulmü, işkenceyi, acıyı, çığlığı görün. Mümkün olduğunca çevrenizdeki insanlari sirk gerçeği konusunda bilgilendirin ki onlar da zulümden kazanç sağlayan bu işkencehanelerin ayakta kalmasına ve sirklerdeki bu zulmün devam ettirilmesine ortak olmasın…

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için TEŞEKKÜRLER...