8 Şubat 2013 Cuma

Actifry'de Arnavut Ciğeri

Arnavut ciğerini çok severim.
Yapımı nedense bana pek pratik gelmediği için evde pek pişirmezdim.
Ama Tefal Actifry'yi aldıktan sonra daha sık yapar oldum.
Hem yağsız hem lezzetli hem de pratik oluyor böylece...



Malzemeler: 500 gr dana ciğeri, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, 3 Actifry kaşığı un, tuz...

Yapılışı: Küp küp doğranmış ciğerleri iyice yıkadıktan sonra suyunun süzülmesini bekliyoruz. Bir kapta karıştırdığımız un, kırmızı toz biber ve tuz karışımına ciğerleri ilave edip iyice buluyoruz. Actifry'ye 1 kaşık yağ ilave ederek 15 dk pişiriyoruz.
Ben küp küp doğranmış kızarmış patates, söğüş domates, pul biber ve beyaz soğan ile servis ettim.

Detaylar burada...

6 yorum:

  1. Eline sağlık Alevim
    bende aldım ama henüz kullanmadım:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sende sağlıklı beslenmeyi sevdiğin için çok işine yarayacak Nazlı abla.
      Kestaneden patatese, köfteden irmik helvasına kadar bir çok şey yapabiliyorsun.

      Sil
  2. ellerine sağlık.

    ben de ciğeri ve kokusunu sevmediğim için yapmıyorum hiç ama eşim bayılır. actifryda denemek aklıma gelmedi hiç oysa tarif kitabında da varmış.

    Ciğer sevmeyince es geçmişim demek ki tarifi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka bir sürpriz yap eşine :) Çok sevinecek bak demedi deme...

      Sil
  3. Elinize sağlık ben de denedim arnavut ciğerini harika oluyor gerçekten :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için TEŞEKKÜRLER...


FLAME