Salı, Şubat 19, 2013

Damla çikolatalı kurabiye

Geçenlerde oğlumla birlikte TV'de Berna Gürşen'in birbirinden güzel tarifler hazırladığı "Tatlı Sürprizler" isimli yemek programına denk geldik.
Damla çikolatalı kurabiye tarifini gören çikolata düşkünü oğlum -anne noolluurrr bizde yapalım dedi ve hemen denedik.

Malzemeler:

125 gr oda sıcaklığında tereyağ
125 gr oda sıcaklığında margarin
1 yumurta
225 gr esmer şeker
225 gr  toz şeker
500 gr un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çimdik tuz
250 gr damla çikolata


Yapılışı: Oda sıcaklığındaki yağ ile şekeri, şekerler iyice eriyene kadar çırpın. Esmer şekerin erimesi biraz daha zor olduğu için iyice çırpmak gerekiyor. Ardından yumurtayı ekleyip biraz daha çırpın. Damla çikolata hariç kuru malzemelerin tamamını iyice karıştırıp karışıma ekleyin ve yoğurun. En son damla çikolatayı ekleyip birlikte 2-3 dakika daha yoğurun. Hamuru buzdolabında 10 - 15 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp kurabiye şekli verin. Yayılma ihtimalini göz önüne alarak tepsiye aralıklı olarak dizin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.


23-25 adet kurabiye çıkıyor bu tariften ve kavanozda ya da Tupperware tarzı kapaklı bir kapta 1 hafta bayatlamadan saklayabiliyorsunuz.



Benim kurabiyelerle aram çok iyi değildir ama kahvenin yanında iyi gittiğini söyleyebilirim.
Afiyet olsun...

8 yorum:

  1. Eline sağlık canım bizim oğlumla en çok yapıp yediğimiz kurabiyedir kendisi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle mi?
      Ağzınızın tadını biliyorsunuz :D

      Sil
  2. Paşa isterde yapılmaz mı? ellerine sağlık canım, afiyet olsun:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynan Nazlı ablacım..
      O istesin zevkle :P

      Sil
  3. Siz kurabiyeyi çatal bıçakla mı yiyorsunuz?

    YanıtlaSil
  4. güzel görünüyor toplam tüm işlem ne kadar sürer

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için TEŞEKKÜRLER...