Salı, Nisan 02, 2013

Fotoğraflarla 3 gün 3 kg diyeti {Hollywood Diyeti}

Ahhhh biz kadınlar ve hiç bitmeyen zayıflama maceraları! Kendimi bildim bileli diyetle haşır neşirim! Kışın alıyorum, yazın veriyorum. Bir sezon zayıflıyorum diğer sezon yeniden kilo alıyorum blah blah blah! Hiç bitmez bu muhabbetler. Yeni diyet listeleri, yağ yakan gıdalar, o dönem popüler olan çaylar vs sürekli yeni bi şeyler deneriz. Benim bu ara favorim geçen ay uyguladığım, 3 günde 3 kg vermeyi vaat eden Hollywood Diyeti diğer adıyla  Amerikan Kalp Vakfı Diyeti oldu. Bu listeyi Twitter'da Seren Serengil paylaşmıştı. Ben de harfi harfine uyguladım ve 3 günde 2.600 gr verdim.Benim için gayet başarılıydı. Motivasyon açısından epey faydasını gördüm. Hatta önümüzdeki hafta yeniden yapmayı düşünüyorum. Bu 3 gün boyunca çok fazla açlık çekmedim ama 1 lokma!! dahi liste dışına çıkmamak için epey mücadele ettim. Bu tarz sıkı diyet programlarında evde olmak şart! Benim gibi çalışanlar öğle yemeklerini de önceden hazırlayıp ofise götürmeliler...

Diyet listesine geçmeden bu diyete başlamadan önce 6 hafta süren bir diyet uyguladığımı belirtmek isterim. İlk kez diyet yapanlar verecekleri kiloyu vücutlarındaki yağ yerine sudan kaybedebilirler. Bende böyle bir sorun olmadı. Verdiğim kilo direk yağdan gitti. Aklınızın bir kenarında olsun bu.

Neden Hollywood Diyeti?

Ünlüler, celebrityler kırmızı halı öncesi 2-3 kg'luk fazlalıklarını bu yöntemle veriyorlarmış. Adı o yüzden Hollywood Diyeti ama ben 3 gün 3 kg diyeti demeyi daha doğru buluyorum! Bu diyette sabah ve öğle öğünleri oldukça hafif. Akşam yemekleri daha çeşitli ve daha doyurucu...

Yeni diyet listelerini denerken en büyük sorun menüyü gözünüzde canlandırmaktır. Miktar yazsa bile acaba fazla mı yedim, az mı koydum diye kafamızı yorarız! Ben bu yüzden 3 gün boyunca yediğim tüm öğünlerin fotoğraflarını çektim. Instagram'da takip edenler görmüştür zaten. Yine de kafanıza bir şey takılırsa sormaktan çekinmeyin.

** Ben listedeki tüm ürünleri Migros'ta buldum. Nereden alacağım diye düşünenlere gelsin bu dipnot...



1.gün sabah: 1 dilim kızarmış kepekli yada tambuğday ekmek, yarım greyfurt, 1 tatlı kaşığı fıstık ezmesi, sade kahve.
** Fındık ezmesi ile karıştırmayalım fıstık ezmesi olacak. :) Sade şekersiz kahve olarak ben nescafe içtim. Dilerseniz tatlandırıcı da kullanabilirsiniz


1.gün öğle: 60 gr ton balığı, 1 dilim kızarmış kepekli yada tam buğday ekmeği, sade kahve.


1.gün akşam: 75 gr yağsız et, 60 gr taze fasulye, 60 gr havuç, 75 gr vanilyalı dondurma, 1 elma,  sade kahve.
** Ben eti teflon tavada, sebzeleri ise buharda pişirdim. Bu diyetin en kötü yanı akşam menüsünü yarım saat içinde tüketecek olmanız! Ara öğün yok maalesef :( Üst üste yemek pek zevkli değil ama mecburen yiyoruz.



2.gün sabah: 1 rafadan yumurta, 1 muz, 1 dilim kızarmış kepekli yada tambuğday ekmek ve sade kahve.



2.gün öğle: 75 gr süzme peynir, 5 tuzlu çubuk kraker, sade kahve.
** Sütaş'ın üzerinde süzme peynir yazan ürününü aldım ben.


2.gün akşam: 2 parça kırmızı et, 100 gr brokoli, 60 gr havuç, 50 gr vanilyalı dondurma, 1 muz, sade kahve
** Ben eti ve sebzeleri buharda pişirdim.



3.gün sabah: 50 gr çedar peyniri, 5 tuzlu çubuk kraker, 1 elma ve sade kahve.



3.gün öğle: 1 haşlanmış yumurta, 1 dilim kızarmış kepekli yada tambuğday ekmek, sade kahve.


3.gün akşam: 100 gr ton balığı, 100 gr brokoli, 60 gr havuç, 50 gr vanilyalı dondurma, 100 gr kavun
** Sebzeler buharda pişirildi yine..

Listeye bakınca bilmediğimiz, yemediğimiz, zararlı olabilecek bir şey yok ama yine de ilaç kullananlar ve sağlık sorunu olanlar doktorlarına danışmadan bu listeyi uygulamasın bence...

Denemeyi düşünenler, daha önce deneyenler ve uygulayacak olanlar gelişmeleri paylaşsın lütfen.
Kolay gelsin...

76 yorum:

  1. paylaşman iyi olmuş.. cidden sabır işi. ara öğünsüz ve bol kahve etkili galiba.
    nihanni.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sabır diyetin olmazsa olmazı. Nefse hakim olmak pek kolay olmuyor malum!! Ara öğün yok klasik diyetler gibi ve kahve tok tutuyor epey...

      Sil
    2. Boyum 167 cm kilo 65.2 bugün diyetin ikinci günündeyim 1.6 kg vermisim.Bu diyeti uzun vadede nasıl yapabilirim acaba fikri olan var mı.

      Sil
    3. Merhaba, bu tarz diyetler metabolizmayı hızlandırmak için ara ara yapılmalı bana göre. sık sık yaparsanız hem sonuç alamayabilirsiniz hem de sağlığınız açısından tehlikeli olabilir.

      Sil
  2. Bunların dışında çay bitki çayı falan içebiliyor muyuz? Bir de bu 3 günlük diyeti su için heba etmemek için sizin gibi bir hazırlık haftası diyeti yapmak lazım diye düşünüyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu listenin dışında hiçbirşey tüketmedim ben. Bitki çatının şekersiz bir zararı olur mu bilemiyorum. Ama gr gr çok planlı hazırlanmış bu liste. Bence riske girmemek lazım. 3-4 haftalık ön hazırlık sonrası denense çok daha faydalı olur bence...

      Sil
  3. Bende hep böyle diyetlerin ilk yapılışda 3 kg verdirirse bir sonraki denemede ne olur merakındayım. Sen 2. Yaptığında acaba kaç kilo vericeksin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önümüzdeki hafta denemeyi düşünüyorum.
      Bu yazının altına onun sonucunu da eklerim...

      Sil
  4. Merhaba Alev Hn Bende izmit te otuyorum sizin sayfanıza her zaman bakıyorum. 10 kasımda ulugazi okulunda sizi benzettimmi acaba demiştim hala soru kafamda kaldı. o zaman üstünüzde siyah pantolon siyeh mont ve güneş gözlüğü takılıydı.
    o gördüğüm bayan bayağı kiloluydu. oğlunuzla resim koyuyorsunuz ama kendiniz yarım bütün resmi,niz yokmu. ?
    bende denicem bu diyeti bakalım başarılı olucakmıyım bakalım.
    görüşmek üzere.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Oğlum Ulugazide okuyor ve siyah benim en sevdiğim renk! Belki beni görmüş olabilirsiniz.. Blogda boydan resmimde vardır mutlaka aramanız lazım :) Diyeti denerseniz kolay gelsin... Sevgiler...

      Sil
  5. Merhabalar! Sade kahve içemiyorum sert geliyor acaba sütlü hazırlasam ya da yeşil çay içsem de benzer şey olur mu sizce?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Nescafeyi çay kaşığının ucuyla koyup biraz ılınınca içmeyi dene. Fena olmuyor o zaman tadı.. Yerine farklı bir şey olur mu bilmiyorum :(

      Sil
  6. Alev selam Sinem ben. :) Face den takip ediyor musun bilmiyorum ama 2 kg fazlam var. Ben normalde bu diyetteki kadar yemememe rağmen veremiyorum o 2 kiloyu. Sence bu diyeti yapsam kilo mu alırım, kilo mu veririm? Özellikle fıstık ezmesi kısmı ilginç geldi :)

    YanıtlaSil
  7. Alev selam Sinem ben. :) Face den takip ediyor musun bilmiyorum ama 2 kg fazlam var. Ben normalde bu diyetteki kadar yemememe rağmen veremiyorum o 2 kiloyu. Sence bu diyeti yapsam kilo mu alırım, kilo mu veririm? Özellikle fıstık ezmesi kısmı ilginç geldi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sinemcim merhaba canım.
      Evet Face'de diyet yaptığını okumuştum :)
      Belli bir noktadan sonra bazı kilolar inatçı oluyor ve direnç gösteriyor vücut.
      Bu diyetle ben 2.600 gr verdim ve liste dışında ağzıma lokma koymadım.
      Fıstık ezmesi yabancı bloglardaki diyetlerde falan hep var.
      1 tatlı kaşığı zaten çok fazla yemiyorsun.
      Denemekten zarar gelmez diye düşünüyorum 3 gün sonuçta.
      Bence bir şans ver...

      Denersen sonucu da yaz olur mu :)
      Kolay gelsin, öpüyorum çok çok...

      Sil
  8. Alev, bugün itibarı ile başladım. Kahvaltımı harfi harfine seninki ile aynı yaptım. Nescafe min kahvesi seninkinden biraz az olabilir sadece. :) Ton balığımı ve 1 dilim ekmeğimi de öğlen için yanıma aldım. :) Akşam için et ve fasulye konusunda hazırlıklarımı yaptım. Görelim bakalım 3 gün sapma olmadan devam edebilecek miyim? Haydi bismillah. :) Gelişmeleri paylaşacağım.

    YanıtlaSil
  9. Araştırmalarıma göre bu diyetin asıl adı amerikan kalp vakfı diyeti. Ve bu diyette şekersiz sade kahve ya da şekersiz çay yazıyor orjinal listede. Ama Seren Serengil kahve yazdıysa vardır bir bildiği belki de. Malum kahve bağırsakları çalıştırır. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kolay gelsin Sinemcim.
      Ben genel anlamda çok zorlanmadım bu diyette umarım sende zorlanmazsın.
      4.günde kilo vermiş olacağını umut ediyorum.
      Hatta 5. gün sabahı da biraz daha vermiş uyanacaksın.
      Seren Serengil benim gibi diyet listeleri ile çok haşır neşir olduğu için uzmanlaştı bu işte. O yüzden çok güveniyorum bende. Diyetisyenlerede danıştığını söylüyor zaten.

      Güzel haberlerini bekliyorum merakla.

      Sil
  10. Alev'cim üzerinden zaman geçti anca fırsat buldum ve yazıyorum. Diyeti yaptım ve 1 kg verebildim. Bunun nedeni yağ oranımın çok yüksek olmaması da olabilir ama bence büyük ihtimaslle diyetin 3. gününün Cumartesi'ye denk gelmesi ve o akşam kardeşime yemeğe davet edilmemiz dolayısıyla son akşam menüsüne uyamamamın rolü büyük bu başarısızlıkta. Şimdi tekrar deniyorum. Bakalım sorumlu kimmiş. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 kg vardı zaten 1'i gitmiş Sinemcim :)
      Kolay gelsinnnn, umarım onu da verirsin bu kez.
      Öpüyorum..

      Sil
  11. Bende yarın bu diyete başlayacağım. Eksiklerimi tamamladım. Yalnız fıstık ezmesi calve ve tuzlu. Umarım budur. Bakalım bendeki durum ne olacak. Sen 2. Kez demeyecektim. Yapabildin mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kısmet olmadı bir türlü 😁 tatil sonrası yapmayı planlıyorum 😊kolay gelsin size.. Fıstık ezmesi calveninde var.. Markası önemli diil enerji veriyor insana..

      Sil
    2. Bana yağlı geldi. O yüzden özellikle sordum. Bugün ilk gün fena değildi yalnızca sabah yarım greyfurt yemeyi unuttum. Birde yarın brokoli yerine ıspanak yiyeceğim. Yani tek değişen bu nokta olacak. Umarım farketmez..

      Sil
  12. Cok merak ediyorum ikinci kez yaptiniz mi? Bir faydasi oldu mu? Ben de yarin gerekli alisverisi yapip ertesi gun baslayacagim umarim..

    YanıtlaSil
  13. Merhabalar.. ikinci kez yaptiniz mi bu diyeti cok merak ediyorum? Faydasi oldu mu? Ben yarin alisveris yapip ertesi gun baslamayi planliyorum, umarim guzel bir sonucu olur.. tesekkurler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yaptım. En son geçen ay denedim. 2.5 kg verdim yada 2.6 tam emin değilim 😜 epey etkili yani 👌

      Sil
  14. Merhaba , paylaşımınız için teşekkürler, ben de bugün migrostan tüm malzemeleri aldım, daha önceden spor ve beslenme bilincim olduğu için fıstık ezmesi zaten evde hazırda bulunuyor, aslında diyet yapmayı istemiyorum sağlıklı beslenmeyi yaşamıma oturtmak amacım ama bu aralar kilo vermem kitlendi, ben de yarın deneyeceğim bunu 3 gün. Umarım 2-3 kilo kadar verebilirim ben de, hepimize bol şans, mutlaka yazacağım 3 gün sonunda buraya ! :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Merakla bekliyorummmmm sonucu.
      Kolay gelsin..

      Sevgiler,
      Alev

      Sil
    2. Merhaba. :)
      Bugün 2.günüm, dünden bugüne 300 gram gitmiş, sanırım 3 günde 3 kilo veremicem ben ama yine de bozmadan umutluyum. 1 kilo bile versem sevincem. :) Bakalım Cuma günü tartı ne göstericek :)

      Sil
    3. Hiç moralinizi bozmayın. Bir arkadaşım sadece 2 gün yapabilmiş 1.5 kg vermişti bu diyetle. Cuma değil de Cumartesi sabahı daha kesin sonucu alırsın. 2 kg'yu geçeceğinize inanıyorum. Hadi kolay gelsin..

      Sil
    4. Merhaabaaa :)) Dün son günümdü, bu sabah bitti ve tartıldım 1.4 kg gitmiş bu aralar dirençli vücudumun bu kadar vermesine bile çok sevindim neredeyse her gün yarım kilo yapar bu :)) Paylaşım için tekrar çok teşekkürler, sağlıcakla !! :))

      Sil
    5. Çok sevindim.
      Yarın sabah biraz daha gitmiş olur gibi geliyor bana :)
      Dirençli bir dönem için de günde 500 gr çok iyi bir sonuç ama.
      Tebriklerrr...

      Sil
  15. Alev abla ben 14 yasindayim ve biraz fazla kilom var acaba bu diyet benim icin uygun mudur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba canım,
      Doktora danışmadan bu kadar katı diyetler yapmanı tavsiye etmem. Daha gelişme, büyüme çağındasın. Bahar geldi. Porsiyonlarını küçült ve açık havada hergün 1 saat yürü. Çok daha güzel sonuç alacaksın. Öpüyorum çok,

      Sevgiler

      Sil
  16. merhaba, ben ekmeği kızartmadan yedim ama kepekliydi ve şekersiz yeşil çay içtim acaba bir sorun olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Nilüfer hanım,
      Ekmek kızartılınca kalorisi azalıyor o yüzden öneriliyor sanırım.
      Çok etkileyeceğini düşünmüyorum.
      Moralinizi bozmayın...

      Sil
  17. bende başlamayı düşünüorum bu diyete fakat benim 5 kilo falan fazlam var bu diyet ara verip yapılabilirmi ;?

    YanıtlaSil
  18. benim 5 kilo kadar fazlam var bu diyeti uygulamayı düşünüorum ama ara verilip tekrar devam edilirmi yoksa gününü uzatmayı denesem herhangi bi zararı olurmu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Bu tarz diyetleri üst üste tekrarlamamak gerekiyor. :(
      15-20 gün arayla yaparsanız çok daha iyi olur...
      Kolay gelsin...

      Sil
  19. Merhaba, bu diyeti 3 gun yaptiktan sonra dikkatli beslenmeyle verilen kilolar aliniyor mu? Tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Dikkat ettiğiniz takdirde geri almazsınız.

      Kolay gelsin :)

      Sil
  20. aralarda sade kahve serbest mi ?bu benim için çok önemli ve sabah öğünde nescafe yerine sade türk kahvesi içsem diyetin kimyasal yapısı bozulur mu ? kahveyle ilgili biraz daha ayrıntı verebilir misiniz eğer bilginiz dahilindeyse... aralarda kahve tüketmezsem korkarım bu diyeti yapamayacağım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sade kahve serbest.. Şeker ve süt eklemediğiniz sürece problem olmaz. Kolay gelsinnnn...

      Sil
  21. MERHABA HANİMEFENDİ BAZİ GUNLERDE 1 DİLİM KİZARTİLMİS EKMEK YAZİOR NORMAL.BEYAZ EKMEK Mİ YOKSA FARKLİ EKMEK Mİ
    BİR.DE YANİNDA 40 DK BASKETBOL OYNAMA VE EGZERSİZ HAREKETLERİNİ
    YAPMAMDA SAKİNCA VAR MİDİR?
    BUHARDA PİSİRME İSLEMİ NASİL OLUR?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kepek veya Tam buğday ekmeğini tercih ederseniz daha güzel olur ama şart değil.
      İstediğiniz egzersizi yapabilirsiniz.
      Tencerelerin içine konabilen buhar sepetleri var. Tencerenin altına su koyuyorsunuz. üzerine o buhar sepetini yerleştiriyorsun ve sepete de sebzeleri koyup buharla pişmesini sağlıyorsun.

      Kolay gelsin...

      Sil
  22. PEKİ ET BROKOLİ HAVUC TAZE FASULYE BUNLAR KAC DAKİKADA PİSTİ VE 3 GUN YAPTİKTAN SONRA 1 HAFTADA ARADAN SONRA YİNE TEKRARLAYABİLİRMİYİZ!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sebzeler 5-6 dakikada pişiyor ama ben düdüklü tencerenin buharında pişirdim.
      Normalde ne olur bilmiyorum.
      Yeniden tekrarlayabilirsiniz sıkıntı olmaz.

      Sil
    2. Merhaba Alev Hanim
      Ben GOLD markali fistik ezmesi aldim sikinti olur mu?
      Evimde ekmek kizartma makinesi yok
      tost makinesiyle kizartabilir miyim?
      kavum bu mevsimde yok.baska ne yiyebilirim?
      Eti teflon tavada pisirken yag kullandiniz mi?
      Kirmizi etteki yag nasil olmali?

      Sil
    3. Merhaba,
      Marka önemli değil! Fıstık ezmesi olması yeterli...
      Ekmek kızartma yerine tost makinesi de olur o da hiç sorun değil!
      Kavunu Migros'tan almıştım bende. Büyük marketlerde vardır diye düşünüyorum. Yerine ne olur bilmiyorum...
      Eti yağsız aldım. pişirirkende yağ koymadım. Kuru, lezzetsiz oluyor ama aç karına yeniyor yine de :)

      Koley gelsin, sevgiler...

      Sil
  23. Merhabalar ben diyete başladığım gün 64kg 700 gr ağırlığındaydım..dün diyetimin 3.gününü tamamladım ve sabah tam 2 kilo vermiş bi şekilde 62.700 olduğumu gördüm...Herkese tavsiye ederim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Çok sevindim sonuç almanıza ve burada paylaşmanıza...
      Yapmayı düşünenlere moral olacak.

      Çok sevgiler
      Alev

      Sil
  24. Merhabalar 3.gün sonunda bu sabah tartıldım ve tam 2 kg vermişim..Yarın sabah daha sağlıklı bi sonuç çıkacagını umuyorum..herkese tavsiye ederim..

    YanıtlaSil
  25. Merhaba ben yagsiz et olarak dana kusbasi aldim.olur mu?1 hafta arayla bu diyeti yapmak uygun mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi dana kuşbaşı da olur. Ölçüsüne dikkat edin yeter! Üst üste iki hafta deneyebilirsiniz. Daha fazlası için bir yorum yapamam! Ben denemedim çünkü :((

      Sil
  26. Merhaba ben izgara et yedim ve 2.gundeyim 2 kg 200 gram verdim asnaskr kullanmak yerine mervdiven kullandim surekli qyqktaydim sabah ac karna egzersiz yaptim

    YanıtlaSil
  27. Bugün başladım bu diyete öğleden önce çok acıktım diye 3tane ceviz yedim. Sonucu yazacağım.

    YanıtlaSil
  28. Bugun bende baslicam. Kilom 108. Li bisiler bakalim kac kilo vericem

    YanıtlaSil
  29. Merhabalar!Su ice bilirmiyim bu diyetde?Ton baligini taze balikla evez ede bilirmiyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Su serbest..
      Ton balığı bulamazsanız buharda balık tercih edebilirsiniz.

      Sil
    2. selam bende yarın başlıyorum
      sonucu mutlaka yazıcam

      Sil
    3. Merhaba,

      Bekliyorum.
      Kolay gelsinnn...

      Sil
  30. Merhabalar!Su ice bilirmiyim bu diyetde?Ton balikini taze balikla evez ede bilirmiyim ecaba?

    YanıtlaSil
  31. Ben bu diyeti yaparak 27 kilo verdim yürüyüşü ihmal etmeyin.

    YanıtlaSil
  32. Bu diyeti uygulayarak cok kilo vermis biriyim yalniz yürüyüşü ihmal etmedim.Birakinca aldigim kilolari tekrar vermeyi dusunuyorum.

    YanıtlaSil
  33. Bugun diyette ilk günüm bakalım nasıl olacak umarım güzel sonuç alırım :) ayrıca gün içerisinde bol su tüketmemiz gerekiyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Öncelikle kolay gelsin diyorum.
      Günlük 2 lt su tüketimine dikkat etmekte fayda var. Onun dışına çıkmanıza gerek yok!

      Sil
  34. Bugun diyette ilk günüm bakalım nasıl olacak umarım güzel sonuç alırım :) ayrıca gün içerisinde bol su tüketmemiz gerekiyor mu?

    YanıtlaSil
  35. Bugün diyette ilk günüm bakalım sonuç ne olacak. Daha öncede bu diyeti yapmıştım 2 kilo vermiştim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kolay gelsinnn. Sonucu merakla bekliyorum 🙈

      Sil
  36. Bende bugün başladım diyete sonucu sizinle paylasacam

    YanıtlaSil
  37. Üç günde bir kilo verebildim. Kesmeden devam ediyorum. Bakalım hayırlısı

    YanıtlaSil
  38. Merhaba. Ben diyete bu gün başlayacağım. Taze fasulye sevmiyorum yerine başka sebze konulabilir mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, pırasa, ıspanak vs ile değiştirebilirsiniz 👍 kolay gelsin şimdiden 🤗

      Sil

Yorumlarınız için TEŞEKKÜRLER...