Pazartesi, Kasım 25, 2013

Bunu Blogumda Paylaşabilirim. Hürriyet Benim.

Hürriyet; gündeme dair cesur bir projeyle karşımızda. TBWA\ISTANBUL'un hazırladığı proje kısa zamanda oldukça ses getirdi. Din, dil, ırk, cinsiyet ayırt etmeden bireysel özgürlükleri konu alan projenin amacı Türkiye'nin dört bir yanından insanların hürriyetlerini dile getirmeleri ve seslerini duyurmaları...

Bu proje katılımcıların kendi hürriyetlerini anlatmaları için tasarlandı, katılımcılar videolarını oluştururken ilham versin diye de bir film hazırlandı.



Hürriyet, herkesi kendi hürriyet cümlelerini yazmaya ve hürriyet şarkılarını yaratmaya davet etti. Kullanıcılar içinde kendi fotoğraflarının da olduğu hürriyet filmleri yaratabiliyor ve bu filmleri sosyal medyada dilediğince paylaşabiliyor. Ayrıca seçtikleri mesaj ve fotoğraflarından oluşan bannerı hurriyet.com.tr sayfalarında yayınlanıyor. Kısaca proje tamamıyle interaktif bir proje olarak kurgulandı. www.hurriyetbenim.com üzerinden ilham verici videoyu seyredebilir, kendi video ve bannerınızı yaratabilirsiniz.


"Hürriyet Benim" filmi, daha TV’ye çıkmadan viral olarak sosyal medyada gösterildi ve çok kısa sürede yayılarak; sosyal medyada konuşulmaya ve paylaşılmaya başlandı. Kullanıcıların katkılarıyla yapılan klipleri Twitter'dan #hürriyetbenim hashtag'iyle takip edebilirsiniz.

Ben de kendi videomu oluşturdum ve benim için hürriyetin ne demek olduğunu anlattım. İzlemek için; http://hurriyetbenim.hurriyet.com.tr/video.aspx?k=KQGB2EAEWSP

Bir boomads advertorial içeriğidir.

Çarşamba, Kasım 20, 2013

Çocuğunuza daha fazla zaman ayırmak ister misiniz?

Çamaşır makinesinin bitmesini beklemek, asmak, kurumasını beklemek, hepsini teker teker geri toplamak.. Hiçbirimizin böyle bir zamanı yok. Hele ki sizden ilgi bekleyen, birlikte oyun oynamak isteyen, ödevlerine yardım etmeniz gereken çocuklarınız varsa...



İşte tam da bu yüzden artık Vestel Kurutmalı Çamaşır Makinesi var.

Vestel Kurutmalı Çamaşır Makinesi çamaşırlarınızı kesintisiz yıkayıp kurutuyor, çamaşıra ayırdığınız zaman çocuklarınıza ve size kalıyor.



Vestel Kurutmalı Çamaşır Makinesi’nin en çarpıcı özelliklerinden biri 29 dakika hızlı Yıka & Kurut programı. Bu Türkiye’deki en hızlı yıkama kurutma özelliği. Diyelim ki çocuğunuz sabah kahvaltıda önlüğünü lekeledi. O daha kahvaltısını bitirmeden önlüğü yıkanmış ve kurutulmuş şekilde hazır. Büyük kolaylık!



Çamaşır yıkarken gereğinden fazla deterjan kullanmak alerjiye neden olabilir. Cildi hassas, kolay alerji olan bir çocuğunuz varsa, özellikle dikkat etmeniz gerekir. Vestel Kurutmalı Çamaşır Makinesi bu konuda da yardımcınız oluyor. Yük ve Deterjan Sensörü özelliğini seçip çamaşırlarınızı makineye yerleştirdiğinizde, makine otomatik olarak çamaşır miktarını algılıyor. İdeal yıkama için gerekli program süresi, enerji ve su ihtiyacını ayarlıyor ve gerekli deterjan miktarını öneriyor. Bu fazla deterjan kullanımı engelliyor. Üstelik gereksiz su ve elektrik kullanımını da önleyerek tasarruf yapmanıza yardımcı oluyor.

Vestel Kurutmalı Çamaşır Makinesi’nin birbirinden “akıllı” ve “tasarruflu” özelliklerini ayrıntılı incelemek için tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.



Tasarruf demişken, zaten A+++ yıkama performansına sahip olan Vestel Kurutmalı Çamaşır Makinesi’nin ekstra tasarruf sağlayan bir özelliği daha var: EcoTime. Bu özelliği kullandığınızda, makineniz elektriğin ucuz olduğu saatlerde çalışıyor. Bu tasarruf, doğrudan elektrik faturanıza düşüş olarak yansıyor.

Vestel Kurutmalı Çamaşır Makinesi’ni detaylı incelemek, hatta ücretsiz kargo ve montaj fırsatıyla şimdi satın almak isterseniz şu linki ziyaret edebilirsiniz: http://bit.ly/1bTQAuc

Bir bumads advertorial içeriğidir.

Salı, Kasım 19, 2013

Gece..

Evim korunaklı bir liman benim için.
Kendim olduğum, huzur bulduğum, eşim ve oğlumla keyifle yaşadığım bir sığınak.
Uzun kış gecelerini belki de o yüzden çok seviyorum.
Sıcacık evimde, ailemle baş başayım...
Yoksa karanlıkta gökyüzüne bile bakmaktan ürkerim ben!
Gecenin hüzünlü yüzü korkutur beni hep..
Öyle uzun uzun yıldızları seyretmişliğim de yoktur benim.
Gecenin bir yarısı sokaktaysam kolay kolay başımı yukarıya kaldırmam, hep bir mesafe koyarım araya..
Hep bir sınır vardır geceyle, gökyüzüyle aramda...
Sebebini bilmiyorum.
Barışamadık bir türlü işte...



Ama evimdeysem, sıcacık bir kahve ya da mis kokulu salep varsa elimde..
Mum ışığı yanıyorsa, sevdiğim adam yanımdaysa, Alper'in neşeli sesi geliyorsa kulağıma, değmeyin keyfime...

İyi geceler 

Cumartesi, Kasım 16, 2013

Nilgün Belgün'le Aşk ve Komedi

Dün akşam Nilgün Belgün'ün iki perdelik Aşk ve Komedi adlı oyununu izledik.
Nilgün Belgün'ü sahne ve tv dünyasında şen kahkahaları ile tanıdık yıllarca.
İçinden geldiği gibi konuşan, lafını sakınmayan, komik ve eğlenceli bir aşk kadını o!
Sahnede kimi zaman dans ediyor, kimi zaman şarkı söylüyor ve hikayeleri canlandırdığı karakterlerle çok güzel süslüyor.
Bir şekilde eğlendiriyor insanı...



Nilgün Belgün sahnede Büyükada'da geçen çocukluğunu, ilk aşkını, evliliklerini, tiyatro sahnesinde başına gelenleri, oyunculuğunu ve  taklit yeteneğini kullanarak izleyiciye aktarıyor.



Şan eğitimi de aldığı için şahane müzikler eşliğinde dans ederek tamamlıyor gösteriyi...

İyi seyirler 

Cuma, Kasım 15, 2013

Tahinli Kurabiye

Tahini çok severim.
Kahvaltıda pekmezle, beş çayında çörekle nefis olur.
Geçen gün sevgili Pelin'in blogunda pratik bir tahinli kurabiye tarifi gördüm.
Evde de malzemeler olunca o gece hemen yaptım.

Ilık tahinli kurabiyeleri Momiji Sister ile birlikte afiyetle yedik :)
Şaka bir yana Instagram sayesinde yeni bir dünyaya, Momiji dünyasına kapılarımı açtım!
Momiji biriktirmek çok zevkli bir uğraş.
Hele onların fotoğraflarını çekmek tarif edilemez bir keyif.
Bundan sonra sık sık karşınıza çıkacak Momijiler...



Bu hamarat Momijinin adı "Sister"...



Tahinli kurabiyeler kahvenin yanına çok yakışıyor.



Denemek isterseniz;

Malzemeler 
1 su bardağı tahin,1 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı pudra şekeri, 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi, 1 paket kabartma tozu, alabildiği kadar un ( 3-4 su bardağı )

Yapılışı
Tüm malzemeyi karıştırma kabının içine koyun ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.Yağlı kağıt serili fırın tepsisine cevizden biraz daha büyük parçalar kopartarak dizin. Yaklaşık 25 tane kurabiye çıkıyor bu tariften. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin yazıyordu ama 16-17 dk'da pişti benimkiler. Arada mutlaka kontrol edin. Fırından çıkarttıktan sonra kurabiyenin dağılmaması için tepside soğumaya bırakın. Üzerini pudra şekeri ile süsleyip afiyetle yiyin.

Çarşamba, Kasım 06, 2013

Haftasonu kaçamakları ve kayak turları



Bayram tatilleri sona erdi. Uzun tatiller için birkaç ay beklemek durumundayız. Ancak, tatile ihtiyacı olanlar, haftasonlarını yakın yerlere giderek 1-2 gecelik konaklamayla değerlendirebilirler.

Bonubon.com İstanbul’da yaşayan ve şehrin bunaltıcı havasından uzaklaşmak isteyenler için çok özel yurt içi tatil teklifleri sunmakta. Afyon ve Yalova’daki termal otellerde termal sularda şifa bulabilir, Uludağ’da kayak yapabilir, Safranbolu - Amasra turu ile kültürümüzü keşfedebilir, Ağva’da ve Büyükada’da kafanızı dinleyip huzur bulabilirsiniz. Kartepe, Eskişehir Odunpazarı, Kapadokya ve Ayvalık Cunda da değerlendirebileceğiniz diğer yurt içi tatil tekliflerinden…

Mevsim itibariyle kayak turları da başlamış bulunmakta. İster günübirlik isterseniz de konaklamalı olarak katılabileceğiniz kayak tuları da çok özel tekliflerle bonubon.com’da. Yurt içinde kalmak istemeyenler için Bulgaristan ve Makedonya’da da kayak tatili teklifleri sunan bonubon.com müşterilerine çok özel ayrıcalıkların kapısını açıyor.

Pazar, Kasım 03, 2013

Bugün..

Pazar dediğin durmak demektir bazen!
Uzun uzun bakmaktır aynı yere..



Küçük kahve molaları, kitap okuma seansları, dergi karıştırmaktır..



Ve ilham almaktır bol bol..

Keyifli pazarlar