Çarşamba, Şubat 12, 2014

Fırında Mücver

Bahar gelince insan ister istemez daha sağlıklı beslenmek istiyor.
Daha çok yürümek, az yağlı yemekler yemek, sebzeye, salataya ve ızgaraya ağırlık vermek istiyor.
Klasik, hemen hemen her evde geçen, daha sağlıklı beslenelim konuşmalarının ardından ben yavaş yavaş uygulamaya geçtim.
Hem bu sayede yaz gelmeden hafiflemiş de oluruz değil mi?

Annemin kızartmasını yaptığı ve benim çok sevdiğim mücveri fırında pişirerek işe başladım.
Yanına bol yeşillik ve 2 yemek kaşığı bulgur ile yaptığım kısır eşlik etti.
Birbirine çok yakışıyorlar.
Tavsiye ederim.

Gelelim tarife;



Malzemeler

2 ad rendelenmiş kabak (suyunu iyice sıkın)
1 ad rendelenmiş kuru soğan (suyunu iyice sıkın)
2-3 sap ince kıyılmış taze soğan
1 sap ince kıyılmış pırasa
3-4 yemek kaşığı un (ben kepekli kullandım)
Yarım çay bardağından az sıvı yağ
2 yumurta
100 - 150 gr az yağlı peynir
Tuz, karabiber, pul biber ve 1 paket kabartma tozu

Yapılışı

Tüm malzemeyi karıştırın. Dikdörtgen borcamın içine yağlı kağıt serip karışımı eşit olarak yayın. Üzerine çörekotu serpin ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun!

4 yorum:

  1. ben biraz beyaz peynir de koyuyorum, harika oluyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyyy evet!
      Bende koymuştum :(
      Unutmuşum yazmayı.
      Harikasınız!
      Hemen düzeltiyorum :D

      Çok teşekkürler,
      Alev

      Sil
  2. çok güzel görünüyor, dediğin gibi bu aralar bizim evde de karı koca hafif beslenmeye başladık, mutlaka deneyeceğim, hep duyardım da hiç yapmamıştım :))

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için TEŞEKKÜRLER...