Cuma, Ağustos 08, 2014

Ütü Yapmanızı Kolaylaştıracak Bilgiler

Ev hanımları için en meşakatli ve zaman alan ev işlerinin başında ütü yapmak gelir. Hele bir de saten, ipek gibi hassas kumaşları ütülemek söz konusuysa vay halinize. Ancak artık ütüden kaçmaya gerek yok. Gelişmiş özellikleriyle ütü yapmayı kolay hale getiren çeşitli ütü modelleri imdadımıza yetişiyor. Yapışmayan tabanlı ütüler, buharlı ütüler, tabandan su akıtmayan ütüler ile ütü yapmak daha keyifli bir hal alıyor.

Şimdi sizlerle daha kolay ve hızlı bir şekilde ütü yapmanın birkaç püf noktasını paylaşacağım. Ütü masası kılıfının altına alüminyum folyo serin ve çamaşırlarınızı o şekilde ütüleyin. Böylelikle kıyafetleriniz daha düzgün bir görünüme kavuşacaktır. Özel havayı çeken veya üfleyen ütü masalarında bu işlem işe yaramayabilir. O tip ütü masalarında alüminyum folyo kullanırsanız hava çıkmasını sağlayan deliklerin kapanmasına yol açarsınız.



Ütüleme sırasında kumaşta bir yanık meydana geldiğinde sakın panik yapmayın. Yanan bölgeyi hemen oksijenli suya batırılmış bir bez ile silin. Silme işleminin ardından yanan bölümün üzerini kağıt havlu veya peçete ile kapatarak tekrar ütüleyin. Böylece ütü yanığının sebep olduğu ütü izlerini ortadan kaldırabilirsiniz.

Buharlı ütüye sahipseniz doğru ütü suyu kullanmaya dikkat etmelisiniz. Yanlış su kullanmanız ütünüzün kireçlenip düzgün çalışmamasına neden olabilir. Her seferinde saf su kullanıp masrafa girmenize gerek yok. Evde kendi başınıza buharlı ütünüz için saf su hazırlayabilirsiniz. Buzluğunuzda çözülmüş buzların sularının biriktiği bir kap bulunur. Oradaki suyu bir şişe içerisine dökün ve ütülerinizde o suyu kullanın. Kireçsiz ve temiz olan bu su buharlı ütülerde kullanım için uygun olacaktır.



Güçlü buhar özelliği olan bir ütünüz varsa, her türlü kumaşı rahatlıkla ütüleyebilirsiniz. Buharlı ütüler ile kırışıklıkları rahatça açabildiğiniz gibi zorlu kumaşları ütülemeniz de kolay bir hal alır. Ayrıca tabandan su akıtmama özelliğine sahip bir ütü de oldukça işinizi kolaylaştıracaktır. Bu tip ütülerde
taban buhar vermeye uygun sıcaklığa gelinceye dek tabana su verilmediği için ütü su akıtmayacaktır.

Ütüleme konusunda paylaştığım bu birbirinden etkili ve faydalı bilgilerle ütü yapmak sizin için bir dert olmaktan çıkacak, keyifli bir ev işine dönüşecek.

Ev eşyaları için her türlü ihtiyacınızı bulabileceğiniz Beko web sitesini www.beko.com.tr adresinden ziyaret edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için TEŞEKKÜRLER...