Cumartesi, Haziran 28, 2014

Yeni İkea çerçeveler, yeni duvar dekorasyonum

Bu ara evde boş duran duvarlarla kafayı bozdum!
Ne kadar dolu olursa o kadar güzel mantığındayım sanırım..
En son İkea'ya gidişimizde klasik beyaz Sondrum çerçevelerle son zamanlarda oldukça popüler olan Ungdrill çerçeveyi aldım ve sonunda istediğim gibi bir duvar ortaya çıktı.









İkea çerçevelerle yaptığım diğer duvar sunumu için bu ve bu yazıma bakabilirsiniz.

Perşembe, Haziran 26, 2014

Bağdat Caddesi’nde CafeCadde ile keyifli Pazar brunchları sizi bekliyor

Pazar günlerinin klasiği haline gelen Pazar kahvaltıları CafeCadde’de ayrı bir keyfe dönüşüyor.

15 yıldır İstanbul Bağdat Caddesi’nde Pazar günlerinizi tatlandıran CafeCadde, açık büfe Pazar kahvaltısı ile dört dörtlük bir lezzet sunarak ailece yapılan Pazar kahvaltılarını daha keyifli bir hale getiriyor.



Sevdiklerinizle beraber haftanın yorgunluğunu atmak istiyorsanız CafeCadde’de Pazar kahvaltısı sizi bekliyor. Hafta içi kahvaltılarında yeme fırsatı bulamadığınız ve bir hafta özlem duyduğunuz şarküteri ağırlıklı lezzetleri sizlerle buluşturan mekan, aynı zamanda canınızın çekebileceği ara sıcak çeşitlerini barındıran zengin bir kahvaltı sunuyor.



Anadolu'nun yerel peynir ve zeytinlerinden organik reçellere, isteğinize göre hazırlanan omletlerden kendi üretimleri olan ekmek çeşitlerine kadar pek çok lezzeti ve muazzam tatlı büfesiyle hem göze hem damağa hitap ediyor.



Damağınızı şenlendiren lezzetleri kadar, keyifli ortamıyla da çocuğunuzu ve sizi mutlu ediyor. Çocuğunuzun resim yapabilmesine imkan sağlarken grup toplantılarınız için size özel bölümler ayarlıyor.

Leziz tatlar eşliğinde, huzurlu bir atmosferde, keyifli bir pazar geçirmek için Saat 10:00- 14:00 arası siz de CafeCadde’de yerinizi alın. Rezervasyon ve detaylı bilgi için www.cafecadde.com.tr adresinde yer alan CafeCadde web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Cumartesi, Haziran 21, 2014

İyi ki doğdun

11 yıl önce bugün dünyaya geldin, hoşgeldin, iyi ki geldin...
 Nice yaşlara oğlum..
 Sağlıkla, mutlulukla ❤️

Cuma, Haziran 20, 2014

Coca-Cola'nın içinde olanlar ve olmayanlar

Çoğumuz Coca-Cola’yı severek içiyor olsak da sağdan-soldan duyduğumuz kimi söylentiler kulağımıza çalınmıyor değil. “Coca-Cola’ya rengini vermesi için böcek kullanıyorlar” diyeni mi istersiniz, “Bağımlılık yapıyor” veya ”İçinde alkol var” diyeni mi. Hatta Coca-Cola’da fare kanı ve fare zehri kullanıldığını söyleyenler bile var.
Bunlar iç açıcı söylentiler olmadığı gibi bir yandan da dayanakları yok. Hatta kaynakları bile belirsiz. Bu sebeple kafamı oldukça kurcalayan bu söylentilerin aslı astarı var mıdır diye merak ettim ve cevaplarını araştırmaya koyuldum. İlk baktığım şey de Coca-Cola’nın içinde neler olduğuydu ve araştırmaya başlar başlamaz cevaplara erişebildiğim bir kaynak buldum.
İşte Coca-Cola’nın içindekiler:
Su, şeker veya fruktoz-glikoz şurubu, karbondioksit, renklendirici olarak karamel, asitliği düzenleyici olarak fosforik asit, doğal aroma vericiler ve kafein. 


Gördüğünüz üzere basit bir Google aramasıyla Coca-Cola’nın içindekilere ulaşmak mümkün. Bu arada etiketinde de yazıyormuş içindekiler.
Bu arama beni, yazının sonraki bölümlerinde bulduğum bilgilerin kaynağı olan ve bizler gibi kafasında soru işareti olan, merak eden kişilere sorularının cevaplarının verildiği “Merak Ettim” sitesiyle tanıştırdı. Şişedeki etikette ve internette bulduğum cevabı burada bir kez de ilk ağızdan dinleme fırsatı buldum.



#MerakEttim: Coca-Cola'nın içinde neler var? paylaşan: cocacolaturkiye
Aradığım cevabı “Merak Ettim”de bulduktan sonra kafamdaki diğer soru işaretleri için de bu sitenin harika bir kaynak olduğunu gördüm. Benim gibi pek çok insanın daha önce sordukları sorular ve onlara verilen cevaplar arasında dolaşmaya başladım. Ve yazının başında bahsettiğim tat kaçıran çoğu sorumun yanıtları oradaydı! Mesela Coca-Cola’ya rengini veren şey böcek veya namı diğer cochineal değilmiş. Coca-Cola’ya rengini verenin renklendirici karamel olduğu gayet açık bir şekilde belirtilmiş. Yine aynı şekilde fare kanı, fare zehri de, tabii ki, sağda solda duyduğumuz gibi Coca-Cola’da olan şeyler değillermiş. Hatta alkol olmadığını gösteren raporları da paylaşmışlar.

Bu soru ve cevap denizinde dolaşırken fark ettim ki sanırım cevabı en çok merak edilen soru Coca-Cola’da alkol olup olmadığı. Belki yüzlerce kişi merak edip sormuş. Coca-Cola çalışanları da bıkmadan, usanmadan, soruyu soran herkese tek tek cevap verip Coca-Cola’da alkol bulunmadığını, raporları ile ortaya koymuşlar.
Açıkçası ben bu cevaplardan gayet tatmin oldum. Eğer sizin de kafanızda benim gibi Coca-Cola hakkında sorular varsa, uzmanların ve Coca-Cola çalışanlarının hazırladığı cevapların bulunduğu “Merak Ettim” sizin için çok faydalı bir kaynak olacaktır. Hatta dilerseniz siz de Coca-Cola ile ilgili sorularınızı sorup merak ettiğiniz her şeyin cevabını bulabilirsiniz.
Umarım sizler için faydalı olur.
Bir boomads advertorial içeriğidir.

Cuma, Haziran 13, 2014

Çarşamba, Haziran 11, 2014

Kiraz mevsimi

Şimdi tam kiraz zamanı..
Kocaman iri kirazlar Yahya Kaptan pazarından..
Misss 

Çocuklara yaz tatili hediyesi tabletler Beko'da

Yaz tatiline sayılı günler kala çocukların karne ve tatil heyecanı da başladı. Teknoloji meraklılarının gözde markası Beko, çocuğunu mutlu etmek isteyen anne-babaları birbirinden güzel ve fonksiyonel tabletlerle buluşturuyor.

Çocuğunuzun tatiline keyif katacak bir yaz tatili hediyesi arıyorsanız ona şık bir tablet armağan edin. İnce tasarımı ve uygun fiyatıyla cezbeden Grundig GTB 1011, çocuklarınız için ideal bir karne hediyesi olarak dikkat çekiyor. 1.8 Quad Core Cortex işlemciye ve Android işletim sistemine sahip ürün 32 GB harici depolama kapasitesi bulunduruyor. İstenen zaman ve yerde internete girme rahatlığı sunan tabletler sayesinde teknoloji kurdu çocuklarınız, internette sörf yapmanın tadına varırken, boş vakitlerinde dizisini izleyip arkadaşlarıyla sohbet edebilir.



Zengin bir bilgi kaynağı ve iletişim aracı olan tabletler, aynı zamanda eğlence dolu dünyanın da kapılarını aralıyor. Çocuklarınız dilediği her an sevdiği müziği dinleyerek neşelenebilir, okuldan arda kalan zamanlarında tabletine indirdiği oyunlar ile keyifli vakit geçirebilir. Çocuğunuzun kalbini çalacak birbirinden kullanışlı tablet bilgisayarları Beko mağazaları ve web sitesinde sizleri bekliyor.

Cumartesi, Haziran 07, 2014

Domatesli ve kıymalı makarna..

Alper'in yazlık macerası Perşembe günü başladı.
3 hafta yok küçük bey..
Takdirli karnesiyle bu tatili çoktan hak etmişti oğlum.
Biz özleyeceğiz ama nasılsa bu da geçecek.



Bu yazıyı makarnaya nasıl bağlayacağımı merak ediyorsunuz değil mi?
Alper olmayınca, eşim de bu hafta akşamları çalıştığı için bende kendime pratik yemekler hazırlamayı tercih ettim.
Bu da onlardan biri.
Domatesli ve kıymalı makarna..
Kıyma soteleniyor, domates suyu, karabiber, tuz ve kekik ile buluşuyor.
Sonra da makarnayla tabi!
Sever misiniz?

Çarşamba, Haziran 04, 2014

Habercilikte Sosyal Bir Devrim: Hurriyet Sosyal

Hoolaa Kermylerim !
Sizlere müthiş dijital yeniliğin haberini vermenin heyecanı içindeyim. Dünyada ilk defa uygulanan "habercilikte sosyal bir devrim yaratan " türden bir inovasyon hareketi ile Hurriyet.com.tr; yine bir ilke imza atıyor. Bir haber sitesinin sosyal tabanlı bir haber sitesine dönüşümünü okuyucularının aktif katılımı ve iletişim içinde olmalarını sağlayacak oluşumu hep birlikte etüt ediyor olacağız .
Alıştığımız haber siteciliğine çok farklı bir soluk getiren Hürriyet Sosyal ile ilgilendiğiniz kategorileri , sevdiğiniz yazarları takip ederken sosyal gücünüzü etkin bir şekilde kullanabileceğiniz ve aktif olarak dahil olabileceğimiz bir sosyal habercilik anlayışı bizi bekliyor . Bir haber sitesi hayal edin ki sosyal medya hesabınız gibi kullanıp atı olarak kendi gündeminizi yaratıp , fikirlerinizi iletebileceğiniz tartışıp eleştirebileceğiniz kişiye özel gazete imkanı sunacak size belki inanılmaz gelebilir kulağa. Ama tanıyınca dahil olacağınıza eminim.


Bu yeniliğe ortak olmak için sosyal.hurriyet.com.tr tabanına üye olarak kendi Hürriyet sayfanızı oluşturmak çok basit adımlardan geçiyor. Twitter , Facebook ya da mail adresiniz ile bir kaç saniyenizi alacak onay işlemi ile kayıt olarak kendi haber dünyanızı oluşturmanın ilk adımını atmış oluyorsunuz .
Ayrıca sosyal medya hesaplarınızı Hürriyet Sosyal hesabınıza bağlayarak sosyal ağınızda geniş bir paylaşım köprüsü oluşturup arkadaşlarınızın ya da kullanıcıların sizi takip etmesine olanak sağlarken akışınızı tek bir platformda yönetebilir  ve sosyal medya profili gibi kişisel fotoğraflarınızı paylaşıp özel mesajlarınızı iletebilirsiniz sayfanızda. Kişisel kontak kurabilirsiniz tüm sosyal medya sitelerinden olduğu gibi.


Üyeliğinizi tamamladıktan sonra önünüze 100 den fazla kategori sunuluyor. Kişisel tercihlerinizi tamamlayıp bundan sonrasında ilgi alanınıza özel haberleri zahmetsizce okuyup kaliteli içeriklere rahatlıkla binlerce haberin arasında kalmadan ulaşabiliyorsunuz. Kişisel gazeteniz bu süreçte ortaya çıkıyor .
İlgi duyduğunuz kategorileri sadece ana başlıklarda sınırlı kalmayıp alt başlıklar ile de detaylandırabilme fikrine ne dersiniz peki ? :) Diğer üyelerin gönderilerine yorum yaparken onlarla mesajlaşabilme fikri alıştığınız ve sevdiğimiz bir özellik değil mi ? Ve bu özellik dünyada ilk kez bir haber sitesinde. Açıkcası Google plus platformunun yakalamak istediği sosyal gücü Hürriyet çok daha başarılı ve akılcı bir yenilikle sunmuş kullanıcılarına kullanım pratikliği ve çok yönlü oluşu ile. Kişisel paylaşımlarınızı Hurriyet.com.tr ana sayfa akışında ’Sizin Gönderdikleriniz’ başlığı altında görmek keyifli olmaz mı? Bence bundan sonrasını okuyun:)
Hepimiz haber okurken mutlaka yorumlarda bulunuyoruz fakat bu neden haberin kaynağına ulaşmasın ? "Neden eleştirilerimizi yüksek sesle iletmiyoruz?"  dediğimiz olmuştur . Hürriyet Sosyal beğendiğimiz haberleri bize öne çıkarma imkanı tanırken bir forum gibi tartışma platformu yaratıp yorumlarımızla katkıda bulunarak aktif bir okur olmanın yolunu açıyor bize.


İşin en güzel yanı ise sadece Hurriyet.com.tr haberleri değil dilediğiniz tüm sosyal içerikleri ve farklı site içeriklerini paylaşmanız mümkün . Bir blogger olarak sitemin kategorisine ait haberlere kolayca ulaşırken ilgili içeriklere yorum yapabilmek alternatif düşüncelerimi farklı sitelerden ekleyerek kendi arşivimi oluşturmak keyifli bir deneyim oldu açıkçası . E- çalışma & arşiv kültürümü oluşturup bunları tek bir platformda paylaşabilmek bana zamanla olan yarışımda oldukça katkı sağlayacak. Ayrıca kendi içeriklerimi paylaşarak yine Hürriyetin yüksek trafiğinden kendi siteme katkıda bulunabilecek olmam çok sevindirici oldu.
Mesleğimle ilgili gelişmeleri takip ederken hobilerimle ilgili güncel tüm yeniliklerden aynı anda haberdar olurken okurlarımla keyif aldığım içerikleri tek bir sosyal platformdan paylaşırken birbirimizi takip edebileceğimiz için iletişimimiz aksamayacak . Biliyorsunuz ki aynı anda bir çok sosyal medya hesabını yönetiyoruz ve dönem dönem trafik aksamasına uğramıyoruz değil ama bu platform ile sorunu aşabileceğime inanıyorum. Özel mesaj yolu ile ya da tartışma başlıklarım altında bana gelen soruları ya da eleştirileri tek bir yönetici panelinde barındırıp yönetebilme fikri oldukça zekice kurgulanmış projenin en başarılı ayaklarından .

Kullanıcı dostu ara yüzü ile alıştığınız sosyal medya mantığı ile birebir olduğu için benim gibi kısa sürede alışacağınıza eminim  . Örneğin Facebook ve Twitterdaki like işlemi Hürriyet sosyalde "Öne çıkar" butonu ile karşımıza çıkıyor. Öne çıkar butonu ile dilediğiniz haberleri ana sayfanıza taşıyıp kendi hashtaglarıinizi ve gündemlerinizi yaratabileceksiniz . Bu fikir oldukça heyecan verici çünkü kendi gündeminizi yaratırken sosyal ağlarda takipçilerinizle aktif paylaşımda bulunmaya devam edebilir ayrıca etkileşimlerinize göre Hürriyet tarafından önemsediğiniz yayınlarınız ön plana çıkarılacak ve yayın akışına yön verebileceksiniz. Okuyucusuna bu denli önem veren bir yayın devine bu yakışırdı zaten !

Aynı zamanda sevdiğimiz yazarları takip etme olanağımız olduğuna ayrıca değinmek istiyorum. işte bu noktada sosyal ağlardan bir kaç farklı özellikle öne geçiyor Hürriyet Sosyal : Sevdiğiniz yazarları takip ederken onların kişisel postlarını da görebileceksiniz .Neleri sevmişler sevmemişler bugün ne yapıyorlar gibi ... Bizlerle günlük hayattan kendi esintilerini paylaşacaklar . Sadece kullanıcılarla sınırlı olmayacak hareket alanınız özetle. Onların yazılarına yorumlarımızla daha aktif katılarak iletişim sağlayabiliyor olacağız.
Bu sistemin en heyecan verici yanı bir haber sitesini sosyal  ağ gibi kullanırken kendi dünyanızı oluşturabilmek ve daha çok kişiye ulaşıp kendinizi ifade edebilmek .

Daha özgür , daha aktif tartışabilen , sorgulayan ve paylaşabilen bir okuyucu olabilene ne mutlu.  Benim Hürriyetim ! Benim Gazetem , benim dünyam. Sizlerin de kendi Hürriyetinizi yaratmanız dileğiyle.
Sevgiler,
İçerik: http://www.kermitalemlerde.com/
Bir boomads advertorial içeriğidir.

Babanıza Lukapu’dan Fotokitap Hediye Edin

 Bu yıl 15 Haziran Pazar günü kutlanacak olan Babalar gününde babanıza özel ve anlamlı bir hediye vermeye ne dersiniz? Babanızla birlikte geçirdiğiniz anlarla dolu bir fotokitap harika bir hediye seçeneği olacak..

Lukapu, babasıyla olan anılarını fotokitap haline getirip ona hediye etmeyi düşünenlere özel Babalar Günü için tüm ürünlerinde %15 indirim uyguluyor. Telefonunuzdaki fotoğrafları kaliteli bir fotokitap haline getiren yeni uygulamaları LukaBUKA’da da %15 indirim var. Babalar Günü’nde kahramanıza, en güzel fotoğraflarınızdan oluşan bir fotokitap hediye edebilirsiniz. Hediyenizi hazırlamak eğlenceli olacağı gibi hediyeniz babanıza özel olacak.

En güzel anılarınızın simgesi olan fotoğraflarınızı, kaliteli fotokitaplara dönüştürebileceğiniz online ve kullanımı kolay bir servis Lukapu. Üstelik fotokitabınızı tasarlarken herhangi bir tasarım bilgisine ihtiyacınız yok! Lukapu; Babalar Günü kampanyasıyla tüm ürünlerinde 2 Haziran – 15 Haziran arası %15 indirim yapıyor. Böyle güzel bir hediyeye indirimli sahip olma fırsatını kaçırmayın.

 

Lukapu’nun yeni cep telefonu uygulaması LukaBUKA ile cep telefonunuzdan kolay ve hızlı bir şekilde fotoğraflarınızı kaliteli fotokitaplara dönüştürebiliyorsunuz. Birkaç dokunuş ile fotokitabınızı tasarlamak mümkün. Uygulama çok pratik ve sizi bilgisayara bağlı kalmaktan kurtarıyor. Ücretsiz olan LukaBUKA’yı https://itunes.apple.com/tr/app/lukabuka-fotograf- albumu/id814349208?l=tr& linkinden indirebilirsiniz.

LukaBUKA Babalar Günü kampanyasında; 2 Haziran – 8 Haziran arası %15 indirim ile LukaBUKA’nız size ulaşıyor. LukaBUKA’yı denemek için harika bir fırsat. Lukapu kampanyasına http://www.lukapu.com/lukapu-nu-yarat.html  adresinden Lukapu Designer programı LukaBUKA’yı telefonunuza indirerek LukaBUKA kampanyasına katılabilir ve indirimli fotokitaplarınızı hemen tasarlamaya başlayabilirsiniz.