Salı, Nisan 14, 2015

Sağlıklı bir nesil için “spor” şart!

90’larda büyümüş şanslı bir çocuk olarak benim küçüklüğüm sokakta arkadaşlarımla koşup oynayarak, bisiklete binip ip atlayarak, basketbol ve voleybol sahalarında top koşturarak geçti. Okul ve derslerden kalan boş zamanlarımı hem arkadaşlarımla eğlenerek hem de farkına bile varmadan spor yaparak geçirmiş oluyordum. 

Ama şimdi ki çocuklar öyle mi?

Üzülerek söylüyorum ama ben şehrin karmaşasından ve çevredeki tehlikelerden oğlumu koruyabilmek için sokakta tek başına oynamasına izin veremedim. Bu yüzden bizim mahallede bedavaya arkadaşlarımızla geçirdiğimiz o zamanları şimdi kreşte, oyun gruplarında hatta yaz okullarında para ile satın almaya çalışıyoruz. Yeter ki onlar okul ve derslerinden geriye kalan vakti daha kaliteli geçirsin, televizyon, cep telefonu, tablet ve bilgisayarlarının başında zamanlarını harcamak yerine kendi yaşıtlarıyla bir arada olup hem ders çalışsın, hem spor yapsın, hem de sosyalleşebilsin.

Sadece sosyalleşsin, boş zamanlarını değerlendirsin diye de değil, sağlıklı ruh ve bedene sahip olabilmesi için de küçük yaşlardan itibaren çocuklara spor bilincini aşılamak gerekiyor. Okuduğum bir kitapta erken yaşta spor ile tanışan çocukların sporu hayatlarının bir parçası olarak görmeye başladığı, daha planlı ve programlı bir şekilde yaşadığı, düzenli beslendiğiyazıyordu. Bu yüzden benim ve sizin gibi blogları ve sosyal medyayı takip eden, çocuk gelişim kitaplarını okuyan, araştıran, daha iyi bir birey yetiştirebilmek için kafa yoran bilinçli anneler çocuklarının ruhsal ve fiziksel gelişimi için “spor bilincini” onların yaşamına yerleştirmesi gerekiyor. Bu sayede çocuğun spor sayesinde kazanacağı disiplinin hem özel hayatına hem de okul hayatına büyük bir katkısı olacaktır. Biz anneler çocuğumuzu spora yönlendirirsek, yetenekleri ve zevkleri ile paralel bir sporla uğraşması için ona destek olursak hem çocuğumuzla aramızda oluşan bağ daha güçlenir hem de daha sağlıklı nesiller yetiştirmiş oluruz.

Çünkü spor sadece profesyonel olmak için değil, çocuğun daha bilinçli olması, sorumluluklarının farkına varması, disiplinli olup hayatını daha planlı ve programlı yaşaması için de şart. Kuşkusuz spor sayesinde daha sosyal, daha paylaşımcı, daha özgüvenli çocuklar yetiştirmiş olacağız.

Bu konuda daha detaylı bilgiye sahip olmak isterseniz size www.olimpikanneler.com sitesini tavsiye ederim. Olimpik Anneler, Türkiye’de çocukların sporla büyümesini ve gelişmesini sağlamak amacıyla P&G ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ile birlikte oluşturulmuş, spora önem veren anneler tarafından başlatılan bir sivil toplum hareketidir. Siz de çocuğunuzun gelişimi için onu spora yönlendirin ve daha sağlıklı bir nesil oluşturmaya katkı sağlayın.


Daha çok anneye ulaşmak için sosyal medyada #OlimpikAnneyim etiketi ile sporu destekleyen veya çocuklarınızın spor yaparkenki fotoğraflarını paylaşabilir, Nisan ayı itibarıyla başlayan 1 paket = 1 destek kampanyası doğrultusunda aldığınız her P&G ürünü ile Türkiye’deki tüm çocukların sporla büyümesine destek olabilirsiniz.

4 yorum:

  1. ne tesaduf ayni konudan bahsetmisiz bugun, evet kuçuk yaslardan itibaren ugrastigi bir spor dali olmali miniklerin ve spor hayatlarinin bi parçasi olmali, saglikli bir yasam için vazgeçilmez olmali, guzel geçsin gununuz!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okudum yazınızı. Tam demek istediğim gibi bir yazı olmuş :)

      Sevgiler..

      Sil
  2. selam konu ile ilgili değil benimki
    geçen gün instagrama kahvaltı remi koymuşsunuz
    neresi burası tşk.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba,

    Kandıra sapağında Özgünhan Rest.

    Rica ederim

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için TEŞEKKÜRLER...