Hindistancevizi Sütlü Panna Cotta
Tarifi
Malzemeler:
·
1/3 su bardağı toz şeker
·
2 kutu Hindistancevizi sütü
·
2 tatlı kaşığı toz jelatin
·
Tuz
·
1 çay kaşığı vanilya esansı
Yapılışı:
Bir tencerenin
içine hindistancevizi sütü, bir tutam tuz, toz şeker ve toz jelatini koyun.
Şeker ve jelatin eriyinceye kadar karıştırın. Vanilya esansını da kaynayan
karışıma ilave ederek 4 dakika daha kaynatın. Servis kaselerine koyarak
ılındıktan sonra buzdolabında soğumaya bırakın. Servis tabaklarına ters çevirip
üzerine dilediğiniz bir sosu dökerek sunuma hazır hale getirmiş olacaksınız.
İsteğe bağlı olarak sosunuzla uyumlu meyve parçacıkları da koyabilirsiniz.
Kefirli Sütlaç
Tarifi
Sütlacın daha
önce hiç tatmadığınız bir haline ne dersiniz? Şifa kaynağı kefir ve yılların
geleneksel tatlısı sütlacın muhteşem uyumundan henüz haberdar değilseniz
Lezzet.com sayfalarına mutlaka hemen girmelisiniz.
Malzemeler:
·
1 yemek kaşığı nişasta
·
1 su bardağı pirinç
·
1 çay bardağı krema
·
500 ml kefir
·
1 su bardağı toz şeker
·
750 ml süt
Üzeri İçin:
·
Nane
·
Böğürtlen
·
Frambuaz
Yapılışı:
Pirinç hafif
oranda diri kalacak şekilde haşlandıktan sonra suyu süzülür. Nişasta bir su
bardağı kadar süt yardımıyla açılır. Kalan süt, toz şeker, kefir ve krema bir
tencere içinde kaynatılır. Kaynamaya başladığında sütlü nişasta eklenir ve kıvam
alıncaya kadar birlikte pişirilir. Servis tabaklarına konup buzdolabında
beklemeye alınır. Üzerine nane, frambuaz ve böğürtlen eklenir. Arzuya göre
yanına dondurma koyarak da servis yapabilirsiniz.