Perşembe, Şubat 28, 2019

Bir Aşk İki Hayat

"Bir Aşk İki Hayat" filmi ile ilgili izleyici yorumlarını okuyunca oldukça şaşırdım. İzleyenler ya çok kötü ya da çok iyi demiş. Arası yok!
Biz de gidip gitmemekte çok arada kaldık ama sonra bakalım biz nasıl bulacağız diyerek dün akşamımızı arkadaşımla yemek, sinema, kahve ve sohbete ayırdık.

Christoforos Papakaliatis'in 2012 yapımı What if (An...) isimli filmden uyarlanmış ama Sliding Doors ve Made in Heaven'dan da esintiler mevcut. Ali Bilgin yönetmen koltuğunda oturuyor. Başrollerde ise Bergüzar Korel ve Engin Akyürek var.

Filmde yaptığı tercihlerle farklı yönlere savrulan bir adamın hikayesi anlatılıyor. Aynı anda birbirine paralel iki hikaye işlendiği için izleyicinin kafası biraz karışmış sanırım. Ama öyle güzel kurgulanmış ki bence iki hikaye birbirine hiç karışmıyor. Yani ben filmi beğenen taraftayım. Fondaki İstanbul, Moda sahili ve filme büyük katkıları olan Nilipek'in söylediği Son Mektup ve Yüzyüzeyken Konuşuruz'un Dinle Beni Bi şarkıları çok başarılı...
Sinemadan çıkınca hemen müzikleri dinlemek istiyor insan...

 

Filmin konusu; Umut, kendi filmlerini çekmeye çalışan, bağımsız bir yönetmendir. Moda'da köpeği ile birlikte yaşıyor. Umut'un hayatı, bir gece vereceği kararla bambaşka bir hal alır. Genç adam, hayatının değişeceğinden habersiz bir şekilde köpeği ile dışarı çıkmaya karar verdiğinde, hayatının aşkı ile tanışma fırsatı bulur. Aşk ve hayatın sonsuz seçenekleri arasında neyin doğru olduğunu bilmeden ilerleyen Umut, başarılı bir mimar olan Deniz ile tanışır. Diğer seçeneğe karar verdiğinde ise uçurumun kenarına sürüklenmesine neden olacak olaylar silsilesi başlar.

4 yorum:

  1. sliding doors değil mi bu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. What if'den uyarlanmış ama hem Sliding Doors hem Made in Heaven'dan da esintiler mevcut. Biraz ortaya karışık olmuş :D

      Sil
  2. 2009 yılından bir tarife bakarken, yorumlara daldım. sizi halen blog yazarken görmek çok güzel. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeniden hoş geldiniz, çok sevindim. Ara ara yazıyorum.. ilk göz ağrım bu blog.. Ama http://modayadair.blogspot.com/ 'da hergün mutlaka bir yazı var :)

      Çok sevgiler...

      Sil

Yorumlarınız için TEŞEKKÜRLER...