Pazartesi, Şubat 04, 2019

Hikayeler Çocukların Hayal Etmesini Sağlar!

Çocuk gelişim uzmanları sıklıkla çocuklara hikayeler ya da masallar anlatılmasını öneriyor. Özellikle annelere yönelik olan bu tavsiyenin tüm anneler ve babalar tarafından dikkate alınması öneriliyor. Çünkü hikaye ve masallar aslında çocukların sadece keyifli bir şekilde zaman geçirmesini sağlamıyor. Aynı zamanda onların hayal dünyalarının zenginleşmesine de büyük bir katkıda bulunuyor.


Hikayelerin çocukların beyninde nasıl bir etkide bulunduğuna dair onlarca farklı araştırma yapıldı. Özellikle çocuklara sesli olarak hikayelerin okunmasının onların dil gelişimlerini son derece olumlu yönde etkilediğini ortaya koyan bu araştırmalar Amerikan Pediatri Akademisi tarafından da yapıldı. Hikayeler dinleyerek büyüyen çocuklar ileride özellikle okul hayatında çok daha başarılı oluyor.
Özellikle resimli olan hikaye kitaplarının tercih edilmesi de ailelere yönelik tavsiyeler arasında yer alıyor. Çünkü bir yandan hikayeyi dinleyen çocuklar diğer yandan resimleri inceleyerek çok karmaşık bir etkileşim içerisine giriyor. Bu da çocukların beyninde son derece olumlu gelişmelerin filizlenmesini beraberinde getiriyor.


Hikaye Kitaplarının Çocuklar Üzerindeki Etkileri
Çocukların çok küçük yaşlarda neden sonuç ilişkisi kurmasını sağlayabilen hikayeler aynı zamanda hayal güçlerinin sınırlarını zorlamalarını da sağlayabiliyor. Elbette bu durum beyin aktivitelerinin çok daha hızlı bir şekilde gelişmesine  olanak tanıyor. Zira hikayeler dinleyerek ve hikaye resimlerini inceleyerek büyüyen çocukların okul hayatında daha başarılı olmaları da araştırmacılar tarafından bu önemli gelişmeye bağlanıyor.

Çocuklarınızın geleceğine yatırım yapmak için mutlaka onları hikayeler okuyarak büyütün. İhtiyacınız olan hikaye kitaplarını internetten kolaylıkla temin edebilirsiniz. Her yaş grubuna hitap edebilecek onlarca farklı hikaye kitabını en uygun fiyatlarla satın alabileceğiniz adreslerden biri de Sihirli Yolculuk ismini taşıyan web adresi oluyor. Çünkü hikaye kitabı Sihirliyolculuk'ta oldukça geniş bir seçenek yelpazesi eşliğinde kullanıcılara sunuluyor.
Özellikle çocuklara çeşitli mesajlar veren hikaye kitaplarını satışa sunan bu site hikayelerdeki çizimlere de büyük önem veriyor. Çocukların ilgisini çeken çizimler canlı renkler eşliğinde kitaplara kazandırılıyor. Dolayısıyla çocukların hikaye kitaplarına çok daha fazla ilgi göstermesi de mümkün hale geliyor. Hikaye kitapları için gayet makul fiyatlar sunması da sizlere bu siteyi önermemizin nedenleri arasında bulunuyor.

2 yorum:

  1. hikaye itapları nimet kesinlikle ama ebeveynleri önce okuyup sonra çocukla okunmasından yanayım ki o vakitte bile neyi nasıl algılayacaklarını bilemiyoruz dünyaları çok başka

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, Sihirli Yolculuk kitaplarının içeriklerini www.sihirliyolculuk.com 'dan okuyabilirsiniz.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için TEŞEKKÜRLER...