Perşembe, Haziran 25, 2020

Neler İzledim - 4

Netflix'de izlediğim dizi ve filmleri bloga not almaya devam ediyorum.
Bu defa 4 dizi ve 2 yerli filmden bahsedeceğim.


Biz Böyleyiz: kadrosunda Berrak Tüzünataç, Engin Öztürk, Şebnem Bozoklu, Özge Özpirinçci, Meriç Aral, Boran Kuzum ve Hümeyra'nın olduğu tatlı bir Türk filmi. Sinemada izleme şansım olmamıştı o yüzden Netflix'e gelince hemen seyrettim. Filmde ellerinde büyüdükleri Nezihe'nin hastalığı sebebiyle yıllar sonra yeniden bir araya gelen, İstanbul'dan İzmir'e giden bir arkadaş grubunun hikayesi anlatılıyor.


Yarına Tek Bilet: Netflix yapımı ilk Türk orijinal filminin yönetmen koltuğunda Ozan Açıktan oturuyor. Başrollerde ise Dilan Çiçek Deniz ve Metin Akdülger yer alıyor. Film İzmir'e giden bir trende yolları kesişen Leyla ve Ali'nin yol boyunca aralarında geçen diyaloglar üzerine kuruluyor. İkilinin sürtüşmeyle başlayan ilişkisi, birbirlerini tanıdıkça aslında geçmişe bir sünger çekmek istediklerini fark etmeleri ve kendi gerçekleri ile yüzleşmeye başlamalarıyla farklı bir yola evriliyor. Çok eleştirilmiş ama tek bir mekanda geçesine rağmen insanı sıkmıyor, ben beğendim.


Sweet Magnolias: Serenity adlı kasabada yaşayan 3 yakın arkadaşın hikayesini anlatan dizi 50'şer dakikalık 10 bölümden oluşuyor. Çok fazla entrika, dram, aksiyon yok o yüzden aynı tempoda akıyor ama yine de sevdim ben... 


Girls From Ipanema: Eşiyle yeni bir hayata başlamak için Rio de Janeiro'ya giden ev hanımı Malu, terk edildiğini anlayınca hayali olan müzik kulübünü açmaya karar verir. Orada bir grup kadın ile yakın dostluklar kurar, karşısına çıkan engelleri aşmak için mücadele eder. 1950'lerde geçen 2 sezonluk bir dizi. 3 Sezon onayını da almış.


Orman: Harlan Coben'in aynı adlı romanından uyarlanmış, 6 bölümden oluşan Polonya yapımı mini dizi. 1994 ve 2019 yılları arasında gidip geliyor hikaye. Varşova savcısı Pawel Kopinski'nin bulduğu bir ceset yıllar önce yaz kampında ortadan kaybolan kız kardeşi ile bağlantılı çıkar. Olayları çözmek ve kardeşine ne olduğunu bulmaya çalışan Pawel yaz aşkı ile gerilim dolu bir maceraya atılır.


Queen of the South: Arturo Pérez-Reverte imzalı çok satan romandan uyarlanmış bir dizi. Netflix'te 4 sezon var ama ben henüz 2. sezonu bitirdim. 13'er bölümden oluşan dizi sıradan bir hayatı varken sevgilisinin ölümüyle uyuşturucu dünyasının içine girmek zorunda kalan Teresa'nın yaşadıklarını anlatıyor.

2 yorum:

Yorumlarınız için TEŞEKKÜRLER...