Tarif için; 2 paket petibör bisküvi,
süt, un, nişastası, toz şeker, kakao, tereyağı, vanilya ve sütlü çikolata gerekiyor.
Üzerini süslemek için; Hindistan cevizi veya isteğe göre, kıyılmış Antep
fıstığı kullanılabilir.
Aniden gelen tatlı krizlerinde çözüm
olabilmesi için, tatlının çok kısa sürede hazırlanması benim için önemliydi.
Pastanın fırın gerektirmeden yapılması ise pratik olması açısından tarifi öne
çıkarıyor. Gelelim yapımına..
Öncelikle kremanın yapımı ile başlıyoruz. Hazır puding kullanmak yerine, kremayı evde yapmanın daha sağlıklı olduğu gerçeğini unutmuyoruz. Pişirme için uygun olan bir tencereye süt, un, nişasta, kakao ve şeker koyularak pişirmeye başlanıyor. Kremanın içindeki vanilya, karışımın pişmesine yakın ekleniyor. Bu şekilde yaparak vanilyanın enfes kokusunun daha iyi muhafaza edilmesi sağlanmış oluyor. Çikolata ve tereyağı ise krema piştikten sonra üzerine koyularak karıştırılıyor. Bu püf noktası ise bisküvili pastanın tadına tat katıyor.
Petibör bisküviler tepsinin içine diziliyor. Üzeri krema ile kaplanıyor. Bir kat daha bisküvi diziliyor ve yine kremadan dökülüyor. Krema bitene kadar işleme devam ediliyor. Üzerini süslemek ise size ve hayal gücünüze kalıyor. Çocuklarınızla birlikte, evde kaldığınız süre içinde güzel zaman geçirmek isterseniz bu tarifi mutlaka deneyin derim. Çikolatalı pastayı hangi çocuk sevmez ki..
Tarifin yapımındaki ayrıntılar, beni benden aldı.. Çikolata sevenler için müthiş bir tarif olduğunu söylemem gerek. Bisküvili pasta tariflerinde genellikle olmayan çikolata detayının ayrı bir lezzet katacağından eminim. İlk fırsatta tarifi deneyeceğimden emin olabilirsiniz. Siz de tarifi denemek isterseniz Yemek.com'dan bisküvili pasta tarifi için verdiğim linke tıklayın. Bisküvili pastanızı yaptıktan sonra, sonuçları benimle paylaşmayı unutmayın.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız için TEŞEKKÜRLER...