Özellikle diyet yaparken haftada 1 defa mutlaka somon tüketiyorum.
Gelelim yapımına...
Malzemeler: Somon, maydanoz, taze soğan, zeytinyağı, soğan, limon, limon suyu, kekik, sarımsak, karabiber, pul biber, toz kırmızı biber, tuz ve defne yaprağı.
Yapılışı: Zeytinyağı, toz kırmızı biber, 1/2 limon suyu, kekik, 2 diş ezilmiş sarımsak, karabiber, pul biber, tuzu karıştır. Bu sosu tüm balığa kenarları dahil sür. Tabana yuvarlak soğan dilimleri ser. Üzerine balığı yerleştir. Maydanoz, taze soğanın yaprakları, limon dilimleri ve defne yaprağı koyup fırın kağıdını kapat. 200 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişir.
Servis ederken roka ve portakallı salata ile servis ediyorum.
Not: Somon dilimlerinin aynı anda pişmesi için eşit kalınlıkta olmasına dikkat edin. Fırında pişirmek istemezseniz buhar sepetinde de 5 dk pişirerek servis edebilirsiniz. Fırında daha lezzetli oluyor ama benden söylemesi...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız için TEŞEKKÜRLER...