4 Ekim 2009 Pazar

Rulo Tavuklu Börek..

Oğlumun en sevdiği börek bu..
Babannesi de çok güzel yapar..
Küçükbeyin canı dün istemiş, babannemizde yaptı sağolsun.
Anlayacağınız bana sadece fotoğraflamak ve yazmak düştü..

Malzemeler: 3 yufka, Haşlanıp didelenmiş 1 ad. tavuk göğsü, (Tuz ve karabiberini kendi zevkinize göre ayarlayın) 1 bardaktan biraz az tavuk suyu, üzeri için yumurta sarısı..

Yapılışı: 3 yufkayı aralarına eritilmiş margarin koyarak üst üste tepsiye yerleştirip 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra tavuk suyunu kaşık ile yufkaların üzerine eşit olarak dökün. Daha sonra tuzu ve karabiberi koyulmuş tavukları yufkanın üzerine eşit şekilde koyup resimdeki gibi katlayın..



Tepsinin dar olan kenarından 3'e katlayıp yumurta sarısını sürün..



Biz ailece çok sevdiğimiz için iki tane yaptık :p



Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana ( Yaklaşık 10 - 15 dk ) kadar pişiriyorsunuz.
Çok pratik ve lezzetli bir tarif.
Denemeyenler varsa tavsiye ederim.
Lütfen ayranla tüketin :D
Biz öyle yaptık da :p

İLAVE

Sönmez Mutfak - Nzlgl abla bu tarifi denemiş ve çok beğenmiş. Blogunda da yazmış. Çok sevindim. Okumak isterseniz buraya tıklayın..

10 yorum:

  1. Kayınvalidemin meşhur tavuklu böreği, ama o içine ceviz de koyar.
    Bir de anlatıldığı kadar basit değil bence yapımı, sadece izlemiştim maheret istiyor.
    Seninkisi çok güzel görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Ay senin de kayınvalidenmiş yapan, o zaman onun ellerine sağlık :))

    YanıtlaSil
  3. oyyy.. ne güzel görünüyor.
    ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Enfes gözüküyor,bu şekilde hiç denememiştim... yakışlıklıya afiyet olsun...kaınvalideninde ellerine sağlık..

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. alışverişkolik (:5 Ekim 2009 21:54

    Mmm,enfes gözüküyor ya! En kısa zamanda deneyeceğim..

    Ben de; krep hazırlıyorum.Haşlanmış tavuk göğüslerini haşlayıp didikleyerek bir tavada önceden yıkanıp hazırlanmış mantarlarla kısık ateşte mantarlar ölünceye dek pişiriyorum.Kreplerin içine paylaştırıp krepleri dört köşesinden katlıyorum.Üzerlerine ince halka dilim domates yerleştirip kürdanla tutturuyorum.150-175 derecede 5-10 dk. fırına veriyorum.Sonra da afiyetle yiyorum :) Tavsiye ederim..

    Bunlar benim için çok iyi öneriler.Kilo almak istiyorum! 34 bedenim,şöyle etine dolgun hanımlara öyle özenerek bakıyorum ki!

    Canım,kayınvalidenin ellerine sağlık,size de afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  6. leziz görünüyor en yakın zamanda deneyeceğim ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  7. Kesin bu akşam bizde bu börekten olacak alevim:)))))
    Kayınvalidenin ellerine sağlık paşaya afiyetler olsun:))))

    YanıtlaSil
  8. Merhaba Nazlı hanımın sayfasından geldim buraya bende buakşam deneyeceğim kayınvalidenizin bu tarifini çok teşekkür ederim bu tarif için sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Laçin kayınvalide konusunda sende benim gibi şanslısın demek, ne güzel :D Gözünü korkutma ama sen de yaparsın bence..

    Syhn'cım sağollll canım..

    Pelince; sağol canım. Nasıl keyifle yedi bir bilsen :p

    Alışverişkolik; canım tarifini nor ettim hemen. Mantarlı olan herşeyi severim bnede deneyeyim bir ara. Bu böreği de yap sen belki kilo almana faydası olur :p Öpüyorumm..

    Fatma hanım beğenmenize sevindim. Umarım denediğinizde dejavascript:void(0) seversiniz..

    Nazlı ablacım denemene ve beğenmene çok sevindim.

    Nur; bende Nazlı abla sayesinde keşfettim güzel blogunuzu. Ne kadar marifetlisiniz. Maşallahh diyorum. Umarım afiyetle yemişsinizdir böreği. Benden de Sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. tatlım benim eski tarifim kremalısı.
    2 sene olacak hala sıra getirip yazamadım sayfaya..
    elelrine sağlık valide hanımın :)
    alperciğime size afiyet şekerler olsun...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için TEŞEKKÜRLER...


FLAME