17 Mart 2014 Pazartesi

Portakallı Kereviz

Bu ara sağlıklı yemekler pişirmeye özen gösterdiğimi söylemiştim.
Portakallı kerevizde hafif, kolay ve lezzetli bir tarif.

1

Malzemeler 
(3 kişilik)
Yarım kilo kereviz, küçük boy 2 patates, 1 havuç, 1 soğan, 1 portakalın suyu, 1 kesme şeker, 2 yk zeytinyağı, tuz ve süslemek için 3-4 sap dereotu.

Yapılışı
Patatesleri, kerevizi, soğanı ve havuçları doğrayın. Soğanı zeytin yağında kavurun. Havuçları ilave edip 1-2 dakika daha kavurun. Kereviz ve patatesleri ekleyip portakal suyunu, tuzu ve kesme şekeri de ilave edin. Ben düdüklü tencerede 7 dk'da pişiriyorum. Tam kıvamında oluyor.

Üzerini dereotu veya benim gibi kokusunu seviyorsanız kereviz sapı ile de süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için TEŞEKKÜRLER...


FLAME