Cuma, Mayıs 24, 2019

Fırın Sütlaç

Fırın Sütlaç benim en sevdiğim sütlü tatlıların başında geliyor.
Bizim evde de çok seviliyor.
Ramazan ayında hafif ve sütlü tatlılar daha çok tercih edildiği için yine büyük bir keyifle pişirdim.



Malzemeler: 1 kg süt, 1 su bardağı toz şeker, 1 çay bardağı pirinç, 500 ml süt, 3 yemek kaşığı silme buğday nişastası, 1 yumurta sarısı, 1 pk vanilya.



Yapılışı: 1 litre süt ve toz şekeri ocakta karıştır. İçine 500 ml süt ile pişirdiğin 1 çay bardağı pirinci ilave et. Nişastayı suda eritip yumurta sarısı ile çırp ve karışıma ekle. En son vanilyayı ekleyip karıştır. Kaynadıktan 1-2 dakika sonra ocağı kapat. Bu tarifle 8 fırın kabı sütlaç çıkıyor.

Pişirme: 250 derecede yaklaşık 50 dk üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırın tepsisine sütlaçların yarısına gelecek kadar su koymayı da unutmayın.



Biz en çok kavrulmuş fındığı yakıştırıyoruz sütlaca...

Püf noktası: Sütlaç piştikten sonra kapağı kapalı olarak 25 dakika tencerede, 20 dk'da kaselerde dinlendirip üzerini kabuk tutmasını sağlayın. Bu sayede fırında taşma olmuyor.

Blogda bir de Kremalı Fırın Sütlaç tarifi var.
Ona da göz atın...

Afiyetle...

2 yorum:

Yorumlarınız için TEŞEKKÜRLER...