12 Haziran 2020 Cuma

Etsiz çiğ köfte yaptım!

Pandemi öncesi ayda 1-2 kez dışarıdan çiğ köfte sipariş ederdik.
Karantinada iş başa düştü tabi!
Bizim damak zevkimize tam uyan bir tarif.
Umarım dener ve seversiniz...


Malzemeler: 2 su bardağı ince çiğ köftelik beyaz veya esmer bulgur. 1 orta boy soğan, 1 yemek kaşığı biber + 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 çay kaşığı kimyon, çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 bardak domates suyu, 2 yemek kaşığı nar ekşisi, 1/2 çay bardağı zeytinyağı,  1/2 çay bardağı limon suyu, 2 yemek kaşığı isot, 1-2 diş sarımsak. 

Yapılışı: Bulguru süzgeç yardımıyla soğuk sudan geçirip tepsiye al. Üzerine rondoda püre haline getirilmiş soğan ve sarımsağı ilave et. Ardından salça, limoni zeytinyağı ve baharatları ekle. İsotu 1/2 çay bardağı kaynar suda 10 dk bekletip karışıma süzmeden ilave et. 32-40 dk sürekli avuç içlerinizi tepsiye bastırarak yoğur. Bulgur iyice şişip yumuşadığında hazır demektir. Eldiven yardımıyla elinizde kolayca şekil vererek doğranmış limon, nar ekşisi, marul ve lavaş ile servis edebilirsiniz.

Not: Çiğ köfte size çok geldiyse şekil vermeden yuvarlak bir top yapıp buzdolabı poşetinde 1-2 gün muhafaza edebilirsiniz. Servis etmeden önce yoğurup elinizle şekil vermeniz yeterli. Sürekli çiğ köfte yapacaksanız çiğ köfte tepsisi edinmeniz işinizi baya kolaylaştırır. 20 TL'ye falan satılıyor. Ben ilk denemeden sonra hemen aldım :)

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme

Yorumlarınız için TEŞEKKÜRLER...


FLAME