Pazartesi, Haziran 15, 2020

Profiterol

Profiterol sevmeyen yoktur sanırım.
Hele tamamen el yapımı olursa lezzetinden
Zor gibi görünse de oldukça kolay aslında sadece biraz el oyalıyor.


Hamur için malzemeler:

1 bardak su
100 gr tereyağ 
1 bardak un
3 yumurta 
1 çimdik tuz
1 çay kaşığı şeker


Yapılışı: Kaynamış 1 bardak suyun içinde tereyağını eritin. Ardından unu ilave edip pürüz kalmayana kadar karıştır. Oldukça pürüzsüz yumuşak bir hamur oluyor. Altını kapatıp soğumaya bırak. Soğuduktan sonra 2 yumurtayı (mutlaka) teker teker ilave edip kaşık yardımıyla yedir. 3. yumurtayı koyduktan sonra üzerinden topak kalmaması için mikserle karıştır. Yapışkan bir hamur elde ediyoruz. İster 2 tatlı kaşığı ile veya sıkma torbası ile 30 ad beze çıkıyor. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye topları aralıklı olarak sıkıyoruz. Hepsini aynı büyüklükte yapmaya dikkat edin. Önceden ısıtılmış 180 derecede üzerleri pembeleşip içleri iyice kuruyana kadar pişiriyoruz. Topların sönmemesi için ilk 20 dk fırını açmayın. Arada içlerini kontrol edin ve tamamen kuruyunca fırından çıkarıp soğumaya bırakın. 30-35 dk'da pişiyor.


Krema için malzemeler:

4 bardak süt
1 bardak şeker 
4 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 yumurta sarısı

Yapılışı: Süt, şeker, un, nişastayı karıştır. Daha sonra yumurta sarısını ekleyip karıştır ve orta ateşte sürekli karıştırarak kaynayıp kıvam alana kadar pişir. Ocağın altını kapadıktan sonra vanilyayı ekleyip yeniden karıştır. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında soğumaya bırak.

Çikolata sosu için malzemeler:

1 paket krema
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tereyağ
2 tatlı kaşığı toz şeker
200 gr çikolata (2 paket bitter, 1 paket sütlü)

Yapılışı: Krema, süt, tereyağ ve şekeri ocakta kaynayana kadar karıştır. Kaynadıktan sonra parçaladığınız çikolataları ekleyip kaynayan sosa ekleyip ilave et. Karıştırarak erimesini sağla. Bekledikçe sos kıvam alıyor. Buzdolabında soğut.

Soğuyan topları soğuk kremayla doldur. İster ikiye bölün ister sıkma torbasıyla topların içine ilave edin. Ardından soğuk çikolata sosu ve kavrulmuş fındık ile servis edin.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için TEŞEKKÜRLER...