Çok sık yapmasam da enginar'ı çok severim.
Duru Tarifler'den aldığım Portakallı Enginar tarifini denedim geçenlerde ve nefis oldu.
Malzemeler
3 adet enginar çanağı
1 patates
1 havuç
1 kase bezelye
2 ad portakalın suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve 2 tane kesme şeker
Dereotu
Yapılışı
Enginar çanaklarını fazla derin olmayan bir tencereye dizip içine küp küp doğradığınız patates, havuç ve bezelyeyi koyun. Malzemeyi çanakların içine yerleştirmenize gerek yok! Servis yaparken de çanağın içine koyabilirsiniz. Portakal suyunu da enginarların üzerine dökün. Zeytinyağı, tuz ve şekeri de ekleyip önce harlı ateşte sonra kısık ateşte havuçlar pişene kadar pişirin. Üzerin dere otu ile süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız için TEŞEKKÜRLER...