Cuma, Kasım 15, 2013

Tahinli Kurabiye

Tahini çok severim.
Kahvaltıda pekmezle, beş çayında çörekle nefis olur.
Geçen gün sevgili Pelin'in blogunda pratik bir tahinli kurabiye tarifi gördüm.
Evde de malzemeler olunca o gece hemen yaptım.

Ilık tahinli kurabiyeleri Momiji Sister ile birlikte afiyetle yedik :)
Şaka bir yana Instagram sayesinde yeni bir dünyaya, Momiji dünyasına kapılarımı açtım!
Momiji biriktirmek çok zevkli bir uğraş.
Hele onların fotoğraflarını çekmek tarif edilemez bir keyif.
Bundan sonra sık sık karşınıza çıkacak Momijiler...



Bu hamarat Momijinin adı "Sister"...



Tahinli kurabiyeler kahvenin yanına çok yakışıyor.



Denemek isterseniz;

Malzemeler 
1 su bardağı tahin,1 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı pudra şekeri, 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi, 1 paket kabartma tozu, alabildiği kadar un ( 3-4 su bardağı )

Yapılışı
Tüm malzemeyi karıştırma kabının içine koyun ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.Yağlı kağıt serili fırın tepsisine cevizden biraz daha büyük parçalar kopartarak dizin. Yaklaşık 25 tane kurabiye çıkıyor bu tariften. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin yazıyordu ama 16-17 dk'da pişti benimkiler. Arada mutlaka kontrol edin. Fırından çıkarttıktan sonra kurabiyenin dağılmaması için tepside soğumaya bırakın. Üzerini pudra şekeri ile süsleyip afiyetle yiyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için TEŞEKKÜRLER...