Çarşamba, Nisan 09, 2014

Kene ve pirelere karşı çözüm; ilaçlama

Bazen önemsemediğimiz ufak şeyler başımıza büyük sorunlar açabilir. Pireler ve keneler de bunlara dahildir. Pireler çok küçüktür, uçamazlar ama inanılmaz yüksekliklere zıplayabilirler ve kan emerek beslenirler. Birçok bulaşıcı hastalığı beraberinde taşıyan pireler, gerçekten tehlikeli canlılardır.

Kene de aynı şekilde küçüktür, fakat iyi tırmanıcıdır. Yüksek bir yere tırmanıp altından geçen canlının üzerine atlar. Kenelerin taşıdığı hastalıklar ölümcül düzeylerde olabilir. Havalar ısındığında kırlık alanlara sık sık gidenler için kene huzur kaçırıcı bir haşeredir.



Hayvanlar pireler ve keneler için en uygun barınaktır. Özellikle de evcil hayvanlarımız iyi beslendikleri ve sıcak bir yerde yaşadıkları için çok daha uygundur. Evcil hayvanlar vasıtasyla evlere giren bu haşereler çok hızlı üreyebildikmektedirler. Bu nedenle hayvanlara alınacak önlemler kadar yaşadıkları ortamlara da pire ilaçlaması ve kene ilaçlaması yapılması, daha sonra ortaya çıkabilecek riskleri en aza indirir.

Bu parazitlere sadece hayvanlarda rastlanmaz. Hayvanlardaki kadar sık olmasa da insanlarda pire ve kene ısırıklarına rastlanmıştır. Geçmiş dönemlerde birçok hastalığın yayılmasına sebep olan bu parazitlerin yaşam alanlarından uzaklaştırılması sağlığımız açısından şarttır. Profesyonel bir böcek ilaçlama firması bu konudaki sıkıntıları giderecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için TEŞEKKÜRLER...