Pazartesi, Mayıs 04, 2015

Pişik tedavisi için 12 yöntem

Bezlerin sürtündüğü alanlarda veya koltuk altı gibi kapalı kısımlarda sıcaklık, nem ve tahriş sonucu oluşan kızarıklık, su kabarcığı gibi deri hastalığına pişik diyebiliriz. Pişik cildin ıslak kalması, aşırı sıcaklık, alerji, ishal, yanlış bez ve ıslak mendil kullanımı gibi sebeplere bağlı olarak oluşabilir. Eğer bebeğiniz pişik olmuşsa pişiğin iyileşmesi ve oluşumunu önlemek için bir an önce tedaviye geçmelisiniz. İşte pişik tedavisi için 12 pratik ve etkili ipucu:

1- Pişik tedavisinde pişiğin yoğunluğuna göre uygulama yapılmalı.

2- Pişik olan bölgeyi bol ılık suyla yıkayıp iyice kurutun. Pudra kullanmaktan kaçının.

3.Bebeğin pişiği devam ederse farklı bir alt bezi ve ıslak mendili kullanmaya başlayın.

4.Dışkı yapılmış popoyu 1-2 damla bebek yağlı ılık su ile hafifçe yıkayabilirsiniz. Ardından temiz, yumuşak ve emici bir bezle temizlemeyi unutmayın.

5.Bebeğin altını ıslak pamukla silip zeytinyağı sürmek de etkili bir yöntem.

6- Bebeğin alt bezini sık sık kontrol edip ıslandığında değiştirin. Bebeğin altının kuru olması oldukça önemli.

7.Pişik önleyici krem ve pişik kremlerinden destek alın. Çinko oksit, A ve D vitamini içeren kremler cildinizi koruyup pişiğin iyileşmesine yardımcı olur.

8.Gün içinde bebeğin altını açık bırakıp havalandırmaya özen gösterin. Bu süre zarfında düzenli olarak altını ıslatıp ıslatmadığını kontrol edin.

9.Bebeğinizin cildi tahriş olmuşsa geceleri de bez değiştirmeyi ihmal etmeyin.

10. Bebeğiniz uykuya daldıktan sonra altını kontrol etmenizde fayda var. Bebekler genelde idrarlarını uyuduktan hemen sonra yaptıkları için bebeğinizi takipte olmalısınız.

11.Eğer bebeğinizin cildi pişik olmuş ise, havalandırma süresini daha uzun tutmaya

12.Pişik kremini her alt değişiminde ince bir tabaka halinde sürün. Yalnız kremi sürdüğünüz bölgenin kuru olması gerek. “Yenidoğan dönemi” olarak bilinen ilk 4 hafta içinde %10-15 çinko oksit içeren kremleri kullanabilir, sonraki aylarda %20-40 oranında olanları kullanabilirsiniz.



Bu önerilerimize uyarak bebeğinizin cildinde oluşan pişiklerin kolayca iyileşmesini sağlayabilirsiniz. Hala etkili bir pişik kremi bulamadıysanız, bebeğinizin hassas cildini pişiğe ve kızarıklıklara karşı koruyacak 99 pişik önleyici kremini deneyebilirsiniz. 99 pişik kremi içeriğindeki ekinezya ve Hamamelis Virginiana bitkileri sayesinde yaraların hızla iyileşmesine yardımcı olup bebeğinizin cildine ipeksi bir yumuşaklık katacak.

1 yorum:

  1. Merhaba,

    siz tecrübeli annelerden öğreneceğimiz daha çok şey var. Bu tarz konularda daha çok paylaşaım yapabilir miniz?

    sevgiler
    http://yenihayatiminilkgunu.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için TEŞEKKÜRLER...