Pazartesi, Haziran 29, 2015

Çocuğunuz çizgi film izliyor mu?

Günümüz çocukları televizyon izlemeyi çok seviyor. Çizgi film izlemekten hoşlanan çocukları TV’den uzak tutmak çok zor ama onların daha yararlı, daha öğretici ve pozitif içerikler izlemesini sağlamak biz annelerin elinde! Sizlere çocuklar için öğretici ve geliştirici içerikler sağlayan, annelerin çocukları ile birlikte keyifle izleyebileceği Disney Channel’ın iki çizgi filmini önermek istiyorum.

İlki özellikle 2-7 yaş grubundaki kız çocuklarının çok seveceğini düşündüğüm nazik ve yardımsever bir kızın maceralarını anlatan Prenses Sofia isimli çizgi film.



Sıradan bir yaşamı olan 12 yaşındaki Sofia, Annesi Miranda’nın Kral 2.Roland’la evlenmesinin ardından Prenses unvanına kavuşuyor. Yeni kardeşleri Prenses Amber ve Prens James ile kardeşlik kavramını öğrenirken diğer yandan da kraliyet hayatına alışmaya çalışıyor. Kralın hediye ettiği kolye sayesinde hayvanlarla konuşabilen Sofia’ya başı sıkıştığında ise Disney perileri eşlik ediyor.

Prenses Sofia bir peri masalında yaşasa da çocuklara okula alışma, kardeşlik ilişkilerini geliştirme, yeni arkadaşlar edinme, cesaret ve dürüstlük konularında örnek bir karakter oluşturuyor.

Önereceğim diğer çizgi film ise yine 2-7 yaş grubundaki çocukların özellikle de “erkek” çocukların severek izleyeceğini düşündüğüm Jake ve Var Olmayan Ülkenin Korsanları.
Çocukları öğrenmeye ve fiziksel aktiviteye teşvik eden içeriğiyle özellikle annelerin gönlünü fetheden bir karakter Korsan Jake. Arkadaşları Izzy ve Cubby, papağanları Skully, gemileri Bucky ile birlikte müzik ve macera dolu bir yolculuğa çıkıyor Korsan Jake. Bu keyifli yolculukta takım çalışması, problem çözme kabiliyeti ve fiziksel aktivitenin önemi vurgulanıyor.



Çizgi dizide dostluk ve birlik olmanın sonucu kazanılan başarılar üzerinden takım çalışmasının önemi vurgulanıyor. Karakterlerin her biri farklı özellikler taşıyor ve bir araya gelip kenetlendiklerinde akıllı, güçlü ve eğlenceli bir takım oluşturuyorlar. Örneğin, Korsan Jake takımın kendine güveni yüksek lideri, Cubby harita kullanma becerisiyle her zaman doğru yolu bulmalarına yardımcı olurken, Izzy ise buldukları ganimetleri kullanışlı hale getiriyor ve sorunlara karşılık yaratıcı çözümler sunuyor. Skully, bir takımın sahip olabileceği en iyi gözlemci papağan, Bucky ise onları her zaman gitmeleri gereken yere ulaştıran güvenilir bir dost.

Disney Chanel; hem çocuklara hem de ailelerine yakın arkadaş sıcaklığıyla, gün boyu pozitif mesajlar ve zengin bir hayal gücü sunuyor. Umarım önerilerimi dikkate alır ve Prenses Sofia ile Var Olmayan Ülkenin Korsanları’nı çocuklarınızla birlikte keyifle izlersiniz. Bu arada evinde uydudan televizyon izleyenler varsa Disney Channel uydudan şifresiz yayınlanan bir kanal.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için TEŞEKKÜRLER...