Cumartesi, Mart 16, 2019

Ormanya'da bir gün

Geçen pazar Kocaeli Kartepe Uzuntarla Mevkiinde yer alan Ormanya Doğal Yaşam Parkına gittik.
Parka yoğun ilginin olduğunu bildiğimiz için biz erken saatte gitmeyi tercih ettik. Kalabalık olmadan kuş sesleri eşliğinde sakince kahvaltımızı etmiş olduk.

Bence keyifli bir gün planlıyorsanız siz de erken davranın...



Ormanya'da piknik yapabileceğiniz oturma alanları, çardaklar, bisiklet ve yürüyüş parkurları, yeşil göl, saklı göl, vahşi yaşam alanı, çocuk hayvanat bahçesi gibi bir çok yer var. Aracınızı sabah saatlerinde çok rahat park edebilirsiniz ama 10:30'dan sonra otopark çok kalabalıklaştığı için park yeri bulmakta zorlanabilirsiniz. Benden söylemesi...

Ayrıca park içinde wc'ler, çay-kahve, bisküvi ve su gibi temel ihtiyaçlarınızı alabileceğiniz büfeler mevcut. Zamanla daha çeşitli yiyecek-içecek yerleri yapılacaktır.



Yürüyüş parkurlarında doğanın fazla bozulmaması, doğallığının korunması çok güzel...



Rengarenk kuş evleri ve çardaklar...



Hobbit Evleri

Yüzüklerin Efendisinden esinlenilmiş, Hobbit karakterlerinin yaşadığı evleri anımsatan 3 evlik minik bir yerleşim alanı burası. Şu an kalma veya içerisinde gezme imkanı yok ama zamanla belki yeni evler ilave edilerek kullanıma açılabilir.






Hobbit Evlerinin yanında olmak, fotoğraf çekmek bile büyük keyif...
Sırf bu evleri görmek için bile bu yaşam parkına gelinir!





Ormanya sabah 08:30 - 18:00 saatleri arasında hizmet veriyor. Çocuk Hayvanat Bahçesi ise saat 10:00 da açılıyor. Hem parka hem de hayvanat bahçesine giriş ücretsiz.

Çocuk Hayvanat Bahçesi

Altı ana bölgeden oluşan Ormanya Doğal Yaşam Parkının ilk bölgesini Hayvanat Bahçesi oluşturuyor. Hayvanat Bahçesi’nin yapımı büyük ölçüde tamamlanmış. Koyun, keçi, midilli, kaz, tavuk, ördek gibi hayvanları ziyaret eden çocuklar yaşıtlarıyla sosyalleşme imkanı da buluyor.



Doğada yaşayan hayvanların doğal ortamlarına benzer koşullarda oluşturulan hayvan bahçesinde; ayrıca hayvanların beslenme, sosyal zenginleştirme, çoğalma, hastalık ve tedavileri konularında üniteler de yer alıyor.



Bodrum’da yol kenarında vatandaşlar tarafından bulunan iguananın yanı sıra parka bir çok kanatlı türü, lemurlar, at, zebra, tavşan, ördek, kaz, kuğu, deve, midilli, yılan gibi hayvanlar bulunuyor.



Hayvanat Bahçesi, çocuklara yönelik aktivitelere uygun şekilde donatılmış. Çocuklar, hayvanat bahçesinde birbirinden sevimli hayvanlarla vakit geçirebiliyor, hatta rezervasyon yaptırarak ücretsiz olarak atlara binebiliyor.

Ormanya'yı oluşturan üçüncü bölge ise Vahşi Yaşam Alanı...

Burada Kocaeli ve çevresi başta olmak üzere, Anadolu’nun ve dünyanın bölgeye adapte edilebilir alanlarından vahşi hayvanlar, doğal ortamlarına en yakın koşullarda barındırılıyor. Ceylan, geyik, hindi, vb hayvanlar sergilenmek yerine uzaktan, doğal alanlarında izlenebiliyor.


Fotoğraf tutkunları da Ormanya'da hiç sıkılmadan keyifli zaman geçirebilirler.

4 bin dönümlük alana yayılan Ormanya Doğal Yaşam Parkı Dünyanın üçüncü, Avrupa’nın en büyük doğal yaşam alanı olma özelliğine sahip. Biz geçen yaz İzmir Doğal Yaşam Parkı'nı da gezme imkanı bulmuştuk. Oraya göre daha çok yeni olduğu için eksikleri çok ama zamanla bu açığı kapatacaklardır diye düşünüyorum.
Duyurular ve faaliyetler için ormanya.com 'dan daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için TEŞEKKÜRLER...