Pazartesi, Nisan 27, 2020

Çilekli Alman Pastası

Az malzeme ile hazırlanan oldukça pratik bir tarif.
Çilekler lezzetlenince çok daha güzel olacaktır.
Mayıs, Haziran gibi yeniden denerim ben bu tarifi :)



Malzemeler

Pandispanya: 2 yumurta, 1,5 çay bardağı şeker, 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 3 çay bardağı un, 1 paket kabartma tozu.

Kreması için: 500 ml süt, 1 yumurta, 1 çay bardağı şeker, 3 tepeleme yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı tereyağ, 1 paket vanilya.

Çilek



Yapılışı: Derin bir kaba yumurta ve şekeri alıp, beyazlaşana kadar çırp. Süt, sıvı yağ, un ve kabartma tozunu ilave edip iyice karışana kadar çırpalım. Kelepçeli kalıbın tabanına pişirme kağıdını yerleştirip kek harcını kalıbımıza dökelim, üzerini hafifçe düzeltelim. 160 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar 20-25 dakika pişir. Pişen keki fırından aldıktan sonra soğumaya bırakalım, bu sırada pastanın kremasını hazırlayalım.



Kreması: Süt, yumurta, şeker ve unu malzemeler güzelce karışana kadar çırpalım. Tereyağ ve vanilyayı ekleyerek yeniden çırpalım ve ocaktan alarak soğumaya bırakalım.



Soğuyan keki kalıbından çıkarıp, servis tabağına yerleştirelim. Büyük bir bıçak yardımıyla, keki dikkatli bir şekilde ortadan ikiye bölelim. Üst parçasını kaldırarak kenara alalım. Soğuyan kremanın tamamını kekin üzerine eşit bir şekilde yayalım. Dilimlediğiniz çilekleri araya yerleştirelim. 2. kat keki yerleştirdikten sonra kremanın kenarlardan akmaması için yarım cm kadar boşluk bırakalım. İkinci katı pastanın üzerine yerleştirelim. Elimizle hafif bastırarak kekin güzelce yerleşmesini sağlayalım. Pastanın üzerini kapattıktan sonra en az 3-4 saat buzdolabında dinlendirelim.

Servis yapmadan önce üzerini pudra şekeri ile kaplayalım.
Üzerini yıkanıp kurulanmış çileklerle süsleyelim.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için TEŞEKKÜRLER...